Imorgon är det fredag!

Men idag är det fortfarande torsdag! Igår storstädade jag här hemma! Det började med att Sune rev ner en av mina rosa krukor ur fönstret i förrgår (SUCK) och jag orkade verkligen inte ta fram dammsugaren så jag gjorde det igår istället. När jag tog fram den ur städkåpet fick jag dammsugarslangen i huvudet, skurhinken på tårna och alla flaskor bara flög ut över hela hallgolvet, då såg jag rött, fick ett cp-ryck och (ja, jag ska erkänna) skrek en liten, liten stund. Sedan kastade jag ut alla grejer som var i städskåpet och började väldigt metodiskt att städa, rensa och torka (ni förstår, jag blir väldigt metodisk och lugn om jag får ett litet psykbryt innan). Där inne hittade jag en jättefin värmeljushållare som jag har satt upp i sovrummet (Gustav har hittills inte märkt det) och så organiserade jag alla mina verktyg. Ja, trots att det inte är jag som är elektrikern i huset så är det mina verktyg, jag har till och med en spänningsprovare! När jag hade städat klart där inne så såg jag hur äckligt det såg ut på mina köksluckor så då började jag skura dem, och när jag öppnade skåpet under diskbänken så var jag ju bara tvungen att städa där också. hur det än är så när man brygger mycket kaffe hemma så har kaffesump en tendens att hamna på golvet i skåpet under diskbänken. Så jag rev ut allting där också, tog ut soporna och rengjorde behållarna, skurade väggar och golv där under, skurade den där lilla rullvagnen som lådorna står på. Dessutom organiserade jag alla plastpåsar. Hur kommer det sig att man lägger alla plastpåsar man får i klädbutiker i plastpåslådan? Man använder ju inte dem till att sätta i sophinken (i alla fall inte jag) så hädanefter så kommer jag att kasta alla klädinköpspåsar. Inte för att det kommer bli så många i höst men i alla fall! På tal om det har jag och Ella en deal; hon ska visa upp alla kläder hon köper i höst, så att jag kan få en lite shoppingglädje, ändå! Snällt =). När jag ändå var igång så storstädade jag här hemma! Dammade, dammsög & torkade golven, putsade fönstren på insidan i vardagsrummet. Eftersom jag har katt så blir det ju halvmåneformade avtryck på rutorna när de sitter och tittar ut och lägger nosen emot. Sune hoppar dessutom upp på fönstren och glider nerför hela rutan och då blir det också trampdynsmärken.

~Paus~ (Hänger mattan jag har tvättat)

Så! Sen var jag dödstrött igår men orkade ändå räkna lite, ringde Sebbe tre gånger! Jag ska ge honom en riktigt fin present när jag har klarat mitt test =). Vi åt pyttipanna med ägg och rödbetor, jag älskar rödbetor! Mmmmm =D.

Idag gick jag upp tidigt för att farmor ville att jag skulle komma över och hjälpa henne att få bort alla katthår som mina katter lämnade kvar där efter att hon varit kattvakt när vi var utomlands. Hon skulle få besök av en dam från väntjänsten, inom kommunen, idag så hon ville det skulle vara lite fint. Hon bad mig också att köpa med lite fikabröd till eftermiddagen. Jag var där vid nio, hon åt frukost och jag satte på kaffe som vi drack tillsammans med finska pinnar (ursäkta men det är den äckligaste kaka jag vet). Sedan satte jag igång operation katthårs-borttagning. Vilket var otroligt enkelt eftersom hon har plyschsoffor (röda! det har inget med färgen att göra men det är så otroligt ovanligt med plyschsoffor nuförtiden och speciellt röda sådana!) så det var i alla fall bara att dra min lilla svamp (jag har en specialsvamp för borttagning av djurpäls från tygmöbler) åt ett håll och stå beredd med dammsugaren. Det gick i ett litet nafs så jag dammade alla hennes prydnadssaker, ställde ordning på hyllan (hon hade haft en städfirma där för ett tag sedan som ställde krukorna på hyllan i fel ordning), dammsög & gjorde rent mattan. Sedan kom pappa med pizza från Victoria, mums filibabba!

Här är gänget som har hängt idag!



Det var så roligt när jag och farmor satt och pratade för hon refererade hela tiden till min pappa & hans syskon som "ungdomarna". De är ju närmre 60 allihopa!

Klockan är 18:58 och jag börjar fundera på om jag ska gå och laga mat, ärtsoppa & pannkaka blir det idag (torsdagsmat!) men Gustav har ätit choklad och jag har ätit lakrisal så jag känner mig inte jättehungrig. Det är väl ändå bäst att fixa nåt, kanske! Inga matlådor tills imorgon! Gustav slutar tidigt!

Gud så roligt att du kommenterar här HESK =D. Jag tänker så mycket på dig! Man får passa på att suga ut det mesta av sommaren, helt enkelt! Vi hade det underbart på Föglö men otroligt mycket mygg! Maja hade 60 stycken myggbett på ena benet! Och jag ser ut som en prickigkorv för jag har kliat sönder mina! Otroligt korkat men det finns inget skönare än att klia när det kliar! Hur som helst så hade vi väldigt bra väder och vi är ju väldigt trevliga så vi hade bra sällskap med! Man kan inte önska sig nåt mer!

Nu - matlagning men först sanera mig själv från, vad jag gissar, är 90% av Selmas kroppsbehåring som sitter på min tröja!

Kramar Åsa ♥


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0