Alex!!

Alex fyller ju 19 idag!!

Grattis Alexander!!!


Barack Obama

Jaha! Nu är han alltså president... Han svor eden klockan 18.00 nu ikväll, svensk tid =). Undrar hur det kommer att påverka världen, det första han skulle göra var att ta ut alla stridande från Irak. Mycket bra initiativ, jag tror inte på det där att lägga sig i andra länders konflikter, visserligen fick de bort Sadam Hussein (väääldigt osäker på stavningen) men jag tror i alla fall inte på det där våldet. Att bruka våld kan aldrig leda till en fredlig lösning, att döda är inte vars och ens rätt att bestämma, det får Gud, eller vem det är som bestämmer där uppe, avgöra inte vi människor. Det är det jag tror på i alla fall =D. Jag har en känsla av att Barack Obama inte är lika hetlevrad som Bush och jag hoppas och tror att han kommer att fatta beslut som är fredliga och bra för USA! Oj, vilket tal =D. Ska jag berätta om min dag?

Jag har sovit länge idag... Var inte på jobbet förrän halv tio fast jag ville vara där vid sju, jag orkade helt enkelt inte! Jag var så trött så trött imorse! Och lika trött kommer jag vara imorgon om jag fortsätter blabba om Barack Obama!! Okej, jobbet halv tio alltså! Sen hade jag sjukt ont i ögonen och fick bara nog, slet ut linserna där jag satt vid min dator och bara gnuggade mig i ögonen. Så kom jag på att jag ju inte ser överdrivet mycket utan mina linser... Skapligt impulsivt och ogenomtänkt! Så jag tänkte att jag nog fick åka hem och hämta mina glasögon! Så jag springer iväg, sätter mig i bilen och vrider om nyckeln; händer ingenting... Jag dunkar huvudet mot ratten, flyger ur bilen, drämmer igen dörren så det skakar i rutan och sparkar till däcket, som är i precis rätt avstånd. Jag svär en liten remsa och det första jag tänker är "Hur fan ska jag komma till Lollo ikväll??". Det löste sig dock! Josef och Magnus puttade igång mig och jag skrek genom rutan att jag lovade att baka. Så nu har jag gjort det!! =D En chokladsockerkaka! Den blev prefekt, om man tittar på den, jag smakar ju aldrig mina bakverk så vi får väl se vad de säger imorgon!

Jag har alltså varit hos Lollo ikväll! Supertrevligt, som vanligt. Vi drack te, åt banankaka och praaaatade. Vi skulle kunna prata ihjäl oss, vi är nog båda otroligt bra på att analysera =D. Eller, rätta mig om jag har fel, Lollo! =D Dessutom kommer man långt genom att prata med någon annan, i alla fall jag. Jag tror alltid att jag är ensam om allt! Men det är jag oftast inte! Många andra har samma tankar och funderingar =).

Usch, jag ska nog lägga mig nu! Klockan är 22.40 och jag är så himla trött! Så jag ska nog stänga av datorn, göra matlådor, fixa mackor och slå in min sockerkaka. Sen är det städning av kattoan, borstning av tänder och tvättning av sminket kvar! Seeen kan jag sova, då är nog klockan minst elva... Imorgon tänker jag lägga mig tidigt! Jag vet inte vad vi ska äta imorgon, bara! Några förslag? Jag måste köpa lampor imorgon med så jag får igång kökslamporna, i fönstret alltså.

Lollo, människan hade ringt fyra gånger hem också... Får kanske ringa imorgon! =)

Puss & Kram på er!


Helg...

Hej hej!

Jag vaknade på det hemskaste sättet i morse.. Först ringde Stefan, på jobbet, men jag vaknade sådär halvt så när jag vaknade till nästa gång så låg jag med telefonen i handen; jag hade alltså inte svarat när Stefan ringde =). Jag vaknade vid elva av att A ringde denna gång, då tänkte jag att det måste hänt något på jobbet eftersom de båda ringer tidigt en lördagmorgon... Så jag svarade och hon skriker i andra änden "Var ääääär du???" Oh shit, tänkte jag, vad är det för dag idag? Är det måndag? Har jag försovit mig eller vad fan är det frågan om?? Men jag vaknade till och kom ihåg att det var lördag! Så jag sa.... Ja, jag är hemma! Och efter det förstod jag ingenting av vad hon pratade om, jag tror att hon också skulle in på jobbet idag! Och när jag var ute så fick jag veta att hon varit det! Hon hade visst ojat sig över att jag hade sovit till elva men jag kan ju tala om för er att jag somnade om och gick upp halv två =D. Haha! Nej, men allvarligt, min far är också sådär, ska försöka vända om mig och få mig att gå upp tidigare på morgonen istället men jag kan inte! Även om jag gick och la mig nio skulle jag inte vara pigg klockan sex! Jag är och förblir en nattuggla! Och varför gör det något att jag är en nattuggla? Är mina timmar som jag är vaken mindre värd än deres som går upp tidigt? (konstig mening men jag tror den är rätt grammatiskt) För hur det än är så är vi ju oftast vakna lika många timmar! Nej, det där är skumt! Mer flextid åt folket, säger jag! Vi är alla olika!



Nu ikväll har Gustav och jag varit på bio med två av hans kompisar (och mina =)) Jag trodde verkligen att Pontus tjej skulle följa med annars hade jag stannat hemma, jag kan känna mig lite i vägen med tre killar som är nästan barndomskompisar med varandra! Ni förstår säkert vad jag menar =). Det är inte alls så att de får mig att vara utanför för det här är världens snällaste killar. De tjejerna som träffar en hovstagrabb kan skratta sig lyckliga (det gör jag =)). Och Jocke W han pratar alltid med mig och sådär så det är inte alls så! Det är bara det att jag får en känsla av att jag borde vara utanför och att jag stör dem på något sätt... Bla bla bla, jag bara ordbajsar idag!! Till filmen!



Vi såg Benjamin Buttons otroliga liv. Oooooo så bra film!! Den var i klass med Australia! jag grät två gånger!! Den handlar alltså om en kille (Brad Pitt) som föds som gamling, hans hud är alldeles rynkig, han har starr, han är halvdöv och har kraftig reumatism. Sen går hans ålder åt "fel" håll, han blir bara yngre och yngre och träffar såklart en flicka (när hon är fem år gammal och han ser ut som om han är 105 år =)) och ja, det är det historien handlar om; hans liv! Det är ganska roligt för hans pappa har en knappfabrik, "Button´s buttons" och deras båt heter "Buttons up" jätteroligt tyckte jag men G såg inte ens vad båten hette =D. Dock gillade han denna film! Trodde nog inte att han skulle gilla den så mycket eftersom jag älskade den! Vi har väldigt olika smak! Det är ren tur att vi har hittat möbler som båda gillar, fast han hatar detaljerna som jag har valt =D. lampan i vardagsrummet och sovrummet, mattan i vardagsrummet och állt mitt småplock =). Han ville ha en grön matta i vardagsrummet eftersom han ville att det skulle "kännas som att gå på gräs!" meeeen, grönt passar inte här!! Han får ha sin gröna matta när han köper en herrgård till mig, då kan han få ett helt grönt rum!! jag har faktiskt köpt gröna gardiner till sovrummet, de gillade han =). Jag ska nog sy imorgon så jag lägger upp en bild när det är klart! I så fall måste jag ut till jobbet och köpa en "vanlig" gardinstång, en vit en som är böjd, ni vet en sån där vanlig! Inte en svart rak, alltså som jag har nu. Får ni också vårkänslor och vill göra om hemma? Jag fick det när jag gick förbi  ett bord i butiken igår med bara vita grejer och åå vad fräscht! Men Gustav vill inte ha helvitt så det får bli vitt med gröna detaljer som kompromiss! nej hörrni! Nu ska jag kanske spela en sväng och sedan gå och läsa eller nåt! Vi hörs imorgon!



Puss & kram


När andan faller på!

Hej hej på er!
Jag fick sådan lust att blogga är idag! Jag vet inte varför men den här sidan är ju så min! Massa bilder och ja, bara min, liksom. *suckar* Jag sitter och gömmer mig inne i sovrummet och lyssnar på killarna i mitt vardagsrum som klagar på mina små älsklingskissar och tycker att de har dumma namn... Jag säger: dumma killar! Inte Gustav förståss, han står alltid på min sida mot andra (såklart inte när det bara är vi =D). Hmm.. funderar på om jag skulle ta på mig jeans och gå upp till filmkedjan och hämta mina böcker! De har ju kommit idag! Och då slipper jag ju höra de där killarna... Åå man ska inte sitta nykter och lyssna på fullisar. Nej, nu är jag irriterad, jag går en sväng så kommer jag tillbaka och skriver mer sen!

Hej så länge!


En blogg till!

Hej hej!
Nu har jag startat en blogg till på http://lillapling.bloggagratis.se ifall denna inte funkar någon mer gång, jag har inte tid att sitta och hålla på och försöka blogga i flera timmar. Så får vi väl se vilken blogg jag gillar bäst sen! =D

Idag har vi alltså varit på födelsedagskalas hos farmor men det får ni läsa om på bloggagratis.se, klicka på länken ovan bara!

Puss & kram!


Middag hos mamma!

Hej hej!
Nu är jag hemma igen. Håller på och micrar fisk till småfisarna, jag hade inte sett att man kunde micra dem!! (Fiskarna alltså, inte katterna) då tar det ju inte alls lika lång tid! Nu kan de ju faktiskt få fisk varje dag, även när jag jobbar! Det är nämligen det jag har funderat på... Jag kan liksom inte åka hem på lunchen varje dag för att ge dem mat, då blir jag ruinerad! Men nu kan de få torrfoder och fisk! Det blir kanoners! (Jag kan nämligen inte stå och koka fisk, tio gånger om dagen! =))

Lena & Svante & Yngve var här innan idag, vi fikade på min rulltårta och kaffe och när vi var färdiga och de skulle åka hemmåt hovsta så ropade Gustav på mig, synen som mötte oss i vardagsrummet, var denna:



Sune dricker ur mjölkkannan (tur det var laktosfritt)... =P

Nu sitter jag öch Gustav och tittar på ett tv-program Sexturisterna - Thailand, hemskt!! Tänk att det finns folk som lever sådär! Fy, jag blir illa till mods! Jag dricker faktiskt vin, som jag fick av mamma =). Det är gott, Liebframilch, hon vet vad jag gillar!



Ja, det är Gustavs fötter i bakgrunden, igen!

Nej, hörrni, jag ska nog sätta mig med min bok igen! Alkemisten mycket bra, än så länge!

Lägger upp en bild "hemifrån" =). Hos mamma & Björn, alltså =)..


Synd att stegen stod där och jag skulle ha gått längre ifrån men det var skitkallt!

hej hej på er!

Bowling

Hej hej!
Idag gick jag upp kvart i tio! det var i och för sig för att Annica skickade sms och ville ha hjälp med skrivaren så då fick jag en liten morot att gå upp =). Sen har jag såsat runt här, duschat, sminkat mig, klätt på mig ätit en tallrik fil med müsli och druckit en kopp te! (Blueberry) Så kan jag ju säga att Sune har slickat min skål som jag hade filen i och han satt just och tuggade på ett russin.. Min lilla avfallskvarn =). Vem vet vad han stoppar i sig när jag inte ser! Tänk om han äter jord och grejer! Det är inte lätt att hålla koll på de små liven. Jag har bakat en rulltårta också, förresten. lena, Siv & Yngve kommer hit sen efter bowlingen så jag ville ha något att bjuda på. Jag tror jag rullar mina rulltårtor för löst... jag ska kolla sen, jag skär dem alltid när de är alldeles färska och nu har jag lagt den oskuren i kylen så får vi se om det är någon skillnad (om den är lättare att skära, alltså).

När vi har bowlat, ätit och folk har fikat här så ska jag bege mig till mamma, det ska bli roligt =). Det var länge sedan jag bara var hemma! De hade haft -24 grader i natt, det är kallt!! Huu!

Nej, nu ska jag gå på toa, byta jeans (de här passade inte tröjan, ser jag i det obarmhärtiga ljuset utifrån) och sen försöka bestämma mig för om jag ska ha uppsatt eller utsläppt hår!! Det är mitt stora dilemma idag!

Puss & kram


Muller

Hej hej! eller godmorgon, för G & mig =) Vi gick upp vid halv ett... Jisses! Måste vända tillbaka på dygnet! men det blir bättre imorgon, vi ska spela bowling klockan ett, så då måste vi ju vara klara och på Strike klockan ett =D. Gustavs mamma och pappa frågade om vi ville följa med och det är ju lite roligt att spela bowling!

Idag ska Gustav spela badminton och jag ska städa lägenheten. Det ska bli skönt att få rent och fint här, funderar allvarligt på att putsa fönstret ut mot balkongen också, det var hemskt lortigt. Och så är det det blir när man bor vid stora vägar! jag tar nog bara utsidan i alla fall, får storstäda och putsa alla fönster när det blivit lite varmare ute. Man fryser ju fingrarna av sig om man ska stå med vatten och grejer när det är 11 minus ute. i och för sig är jag inte säker på att det är 11 minus eftersom vår termometer verkar fått ett litet tokryck, den visade på -46.7 när jag tittade innan och så kallt tror jag faktiskt inte det är!

Nehe! Plocka lite smått, bädda sängen, duscha och sedan städa!

Hej på er!


Bättre bild!


Hide and seek

Måste blogga samtidigt som jag tittar på den här filmen! Satan så otäck... Nej, Mariia det var inte Dakota Fanning jag tänkte på, ska kolla vad lilltjejen i Signs heter. Abigail Breslin, heter hon



Hon är inte så lik sig från Signs.. Hon har varit med i flera andra filmer Helens små underverk, och så några som jag inte har sett, så de tar jag inte upp här =D.

 Nej, nu ska jag brygga kaffe och titta klart på filmen! =)

Kram kram!


Städdag!

Hej!
Nu har jag grejat ordentligt! Jag har städat vårt förråd på vinden (det behövdes verkligen) jag har släpat alla kartonger ner till lägenheten, plockat ur dem och källsorterat det som ska slängas, det blev bara fyra eller fem kartonger kvar där uppe! Sen några kartonger som jag ska kasta men det får inte plats i soprummet just nu så jag får nog vänta tills de har tömt där. Och jag vill ju inte ha skräpet i lägenheten! Gustav och jag kanske ska ta oss en sväng till tippen med allt skräp någon dag nu när vi är lediga! Nu har jag satt på ett par maskiner med tvätt som jag alldeles strax ska ner och hänga! Sen ska jag laga wokgryta, eller vad jag ska kalla det, så idag har jag varit duktig! Jag ska nog försöka lägga mig i vettig tid och sen komma upp före 12 imorgon!! Jag blir så trött när jag vaknar kvart i 12, kvart över 12 eller ännu senare! Hela dagen har ju nästan gått!! Nej, nu är det dags att vända tillbaka dygnet igen! Bara tre dagar kvar av ledigheten... Och så fyller min farmor på tisdag, så då går hela eftermiddagen där, ju. Jaja!

Ska nog gå och bädda ur sängen, dags att byta sängkläder!

Hej!


Scrubs!

Hej hej!
Nu har Gustav & jag ätit frukost och druckit kaffe tillsammans! Jag skulle egentligen baka någonting, det är mysigare att fika med fikabröd, även om jag inte gillar så mycket sånt där! =D Jag pratade med mamma för en stund sedan och hon skulle precis hämta Helena. De kanske tittar in senare, när de varit i Wadköping. Vi får se, vi får se =)


Nu ska jag nog greja lite här, ståda lite och klappa kissarna! Tror jag struntar i att baka, jag har ingen lust och då blir det inte bra! Jag tror rent av att jag ska gå ner i källaren och hämta en låda och plocka ner lite julgrejer! Jag är lite trött på dem! Nu sitter Sune och skriker... Jag ska kolla vad han vill egentligen!

hej!


Marieberg!

Hej!
Nu har jag hunnit åka till Marieberg, jobbat en timma =D. Sen handlade jag mat och sen spenderade jag lite tid med Lollo på köpcentrat! Åå jag hoppas hoppas hoppas hon har tid att komma och dricka te med mig imorgon!! Det skulle vara så roligt, Lollo! Så får du ju träffa Sune med =D. Mamma & Helena ska träffas vid två så om vi ocså gör det så hinner du ju gott och väl till sex, eller hur!? =D

Jag köpte en Selmapenna på marieberg:



Den ska jag ha på jobbet, så att ännu fler kan ta mig på allvar =D.

.Nu ska vi faktiskt till Jocke & Mariia och äta lite! (Mariias lägenhet men Jocke är där =D) så får vi väl se vad som händer senare!

Ha en trevlig kväll!

Puss & kram


Matlista!

Hej hej!
Jag är ju en sådan här planeringsmänniska, ni vet! Mycket därför att det gör mitt vardagsliv enklare, t ex att ha en matlista för varje vecka och handla en gång i veckan så att maten till matlistan finns hemma. Jag vet att det finns folk som inte alls förstår att jag är sådan här och tycker att det är konstigt och att jag rent av är lite av en psykopat =D. Javisst, det kanske jag är men jag skadar ju ingen, eller hur?! Och det är väl tur att vi alla är olika, hur skulle det se ut annars? För att klara av mitt jobb måste jag planera och vara strukturerad så det kommer nästan lite gratis när jag är hemma sen! Om ni undrar anledningen till att jag gör matlistor så kan jag berätta att jag är smal, jag har jättesvårt att gå upp i vikt, grattis säger de flesta men det är inte så jävla kul, jämt! Tänk er att ha gått igenom hela livet och folk klagar på att man är för smal, man blir kallad plankan, folk säger att det är äckligt att mina höfter syns som de gör osv osv. Jag undrar egentligen vad skillnaden är mellan att reta någon för att han/hon är smal eller att han/hon är tjock. För hur det än är så är det mer legitimt att reta någon för att den är smal än att reta någon som är tjock. Den som är smal har på något vis fördelar så den ska man trycka ner ordentligt. Diskriminerande... Maten var det! matschemat började när jag och Gustav flyttade ihop och jag jobbade till sju på kvällen (och åkte buss så jag var hemma tidigast kvart över åtta) Gustav måste ha matlådor till sitt jobb, han har inte möjlighet att köpa mat någonstans (beroende på vart han är såklart, kumlafängelset är omöjligt =)). När jag kom hem vid kvart över åtta, halv nio på kvällen var jag tvungen att veta vad vi skulle äta, jag stod ändå och lagade mat till nio och att äta vid nio halv tio på kvällen är inte bra som det är, redan! Hade jag inte tänkt ut något så blev det ju ännu senare. Nu jobbar jag bara till fem men det där med matlista har hängt med, det fungerar bra och man behöver inte få panik på kvällen för att man inte vet vad man ska äta och att ingenting finns hemma. Så nu ska jag skriva upp vår matsedel för en vecka här på bloggen. Det är svårt att komma på olika sorters mat så förhoppningsvis kan ni få lite tips av mig =).

  • Idag äter vi rester, potatisgratäng med kallskuret till, över sedan nyårsafton!
  • Lördag, wokad fläskytterfilé med nudlar
  • Söndag, Quich (kasslerpaj med äggstanning)
  • Måndag, Spaghetti & köttfärssås
  • Tisdag, Kycklinggryta
  • Onsdag, Fiskpinnar & potatismos (pommes är ingen höjdare i matlådor...)
  • Torsdag, Pyttipanna
  • Fredag, Varma mackor
  • Lördag, Lax med kokt potatis och romsås
  • Söndag, Bakad potatis med kräftstjärtssås

Jag har planerat några dagar till men det tar vi nästa vecka. Nu ska nog Gustav och jag äta lite frukost! =D

Over and out


Sista dagen på året!

Nyårsbilder! (eftersom det inte funkade i förra inlägget...)


Mina kissar ligger sked!! =D


Mys mys


Maja & Ellie vid slottet


Lustig bild på Gustav & Jocke


<3

Titta noga på min mössa... Tappade den strax efter detta kort! Jävla skit fan..



Hoppas att 2009 blir ett "möss-tappar-fritt" år för alla!! För inte är det roligt inte...

Forts. 2008

Jag blev så himla trött på det där inlägget, det gick inte att ändra!! Ibland gör faktiskt datorer som de vill utan att man gör fel!


Juli

Hämtning av Semlan


Min sötnos =)


Gustav och jag på Semester i Skåne


Mmm <3


Gustav blev morbror i Juli

Augusti


Semlan älskar påsar!

September


En stor man gick ur tiden


Oktober


Älsklingshanna fyllde 25!!!

Min lilla Lollo fyllde 23 men jag måste ha glömt kameran hemma! Finns inte ett enda kort!

November


Gustav 23!


Theresen 21!

December


Bisen 12!


Anledningen till att Sune har ont i magen??


För mycket skräpmat!!

RSS 2.0