Hej du glade, ta en spade och gräv ner dig så jag slipper se dig

Så känner jag mig just nu! Som att jag vill säga till mig själv, alltså! Jag är en glad person! Det kan man inte tro när man läser vissa av de här deppinläggen! Men så är det kanske, för att orka vara glad måste man nog vara ledsen ibland också! Men man får inte vara ledsen jämt... Då blir det inte kul att leva. Det är alldeles för många som är ledsna! Om man lever sitt liv med ett leende på läpparna och en positiv inställning går det mesta att lösa och det blir inte lika jobbigt.

"Bättre att gå på hal is och ha det glatt
än att gå i lera och sörja"

Haha! Den är rolig!

Just nu sitter jag faktiskt bara uppe för att jag väntar på att mina lakan ska torka, jag har bara ett par (två enkla alltså, om det har någon betydelse) så jag får skynda mig som attan när jag ska tvätta! Alltid lakanen först, annars hinner de inte torka! Gustav mår alltså bättre idag, därför tvättar jag igen, lakan och handdukar var på tvättschemat idag! Och det har gått bra, det är ju inte alls ansträngande att tvätta när man har egen maskin, busenkelt! Bara att stoppa in och sen hänga, inga tvättider att passa eller rännande upp och ner för dessa trappor (som jag lovar är gjorda av djävulen himself). Skönt, som sagt!!

Jag har tänkt på Helena och hennes mamma idag.. Inget roligt att gå på begravning, usch och fy! Även om det inte är supernära och man är förstörd av sorg så är det fortfarande jobbigt att gå på begravning. Men jag behöver faktiskt det, det är ett naturligt avslut för mig, annars tror jag visst inte att personen i fråga är död. Jag missade min gammelmosters begravning (mormors syster alltså) för jag bodde i Sölvesborg och jag hade inte råd att åka hem! Och hon är i någon gråzon för mig, jag har inte fattat att hon är borta än. På tal om begravningar så höll jag på att få frispel på min familj idag (inte Gustav utan den där med föräldrarna) jag sa till mamma förra veckan att jag skulle anmäla mig till Maries begravning men då envisades hon med att de skulle göra det och när jag frågar idag om de har gjort det så har de inte det!! Ska fråga Björn på söndag om han har anmält oss annars gör jag det! Vill inte vara ute i sista minuten! Man kan ju lika gärna göra det nu. På tal om det så vet jag inte vad jag ska ha på mig, det har jag alltid ångest över. Ni skulle sett mig när Fille begravdes, jag hysterade hela månaden mellan det att hon gick bort och tills begravningen var. Det är liksom min grej, Björn håller på med blommorna, det är hans grej, nej, han har fler grejer. Han gör alltid bildspel och förbereder tal. Så tillbaka till mig, jag vill ha svart... Ska fråga Sebbe vad han ska ha på sig, han är alltid min "kavaljer" på begravningar, håller mig under armen och sitter bredvid mig, räcker mig näsduken när jag snörvlar (<3).

Nej, ska kolla om lakanen är torra! om någon har begravningsklädestips så tages dessa gärna emot! Hihi! Det löser sig sa han som sket i vasken! Hörs imorgon!

Peace out

Laktoschock

Hej hej!
Idag har jag varit hemma, när jag vaknade hade jag så ont i magen och mådde illa så jag ringde Annica och hon i princip förbjöd mig att komma eftersom Gustav har varit/är magsjuk. Så jag stannade helt enkelt hemma! Men det var inte magsjuka tack och lov! Jag åt nog alldeles för mycket laktosgrejer igår... jag åt mctoast till frukost (ost) sen suprememål med ostdipp till lunch (dressing och ost) åt en bit williamtårta efter lunch (where to start? vaniljkräm, grädde och choklad) och sen en ostburgare med Lollo på kvällen. Bara laktosmat hela dagen! Så min mage var nog lite arg på mig...

Jag tog i alla fall en promenix framåt förmiddagen och då kändes det bättre! Jag hämtade min väska <3 

Det är verkligen min väska!!

Varför, varför kan någon säga mig varför mina båda kissar älskar att leka i plastpåsar! De gillar visserligen pappåsar också men jag vill inte att de gillar plastpåsar! Det är livsfarligt!! Sune kikade upp ur en påse som jag hade missat när jag plockade undan alla plastpåsar:


Sötnos som lever farligt...

Nu ska jag nog fixa nåt att äta, har ont i huvudet.

Hörs sen!


LISTA!!!

Senaste
1. Du träffade? Träffar Gustav nu.
2. Personen du pratatade I telefon med? Lolloisen
3. Du fick SMS av? Vila!! (Jag får spam-sms)
4. Du kramade? Lolloisen

Idag:
5. Kläder?
Jeans och finstickad tröja i min färg
6. Bättre än igår? Nej!

Imorgon
7. Är det?
Frehehehehehedag!!
8. Planer? Neeej, vi hade men Gustav är ju sjuk...
9. Något tråkigt som händer imorgon? Stackars Helena ska på begravning *skickar en mental kram*

Favorit
10. Nummer?
Ingen aning!
11. Färg? Rooooosa!!
12. Årstid? Våren!
13. Saknar du någon? Ja, min morfar
14. Humör för tillfället? Glatt!

Frågor och svar
15. Det första du gjorde i morse?
Skällde på Sune (jag har förskräckligt morgonhumör!)
16. Vad åt du sist? En banan, faktiskt. Jag som inte är så mycket för bananer.
17. Vad irriterar du dig på? Inget, tror jag.
18.Tror du på distansförhållanden? Jepp, been there done that. Men inte i längden!!
19. Vem tänker du på just nu? Lollo, faktiskt
20. Tror du att personen tänker på dig med? Troligtvis inte! Hon tittar nog på Lost
21. Vart reste du sist? Det måste ha varit Jönköping på PBS-träff
22. Vad gjorde du igår kväll? Tog hand om Gustav.
23. Liknar du din mamma eller pappa? MAMMA!
24. Ler du ofta? Ja! Det måste man!
25. Välj en (kärlek, skönhet, kreativitet)? Käääärlek!!
26. Önskar du dig något när du ser en fallande stjärna? Jag tar varje chans att önska mig nåt!
27. I vems säng sov du i igår natt? Hälften av kroppen i min hälften på Gustavs sida.
28. Vilken färg har din tröja? Jag har ingen tröja, mitt linne är vitt!

Sorg
29. Har du någonsin gråtit tills tårarna tagit slut?
Ja.
30. Har du någonsin gråtit dig till sömns? Ja.
31. Gråter du när du skadar dig? Japp, jag är ganska klen!

Lycka
32. Är du en glad person?
Jag vill tro det!
33. Vad gör dig glad? Allt möjligt. Att våren är på väg, när mina kissar leker, att skratta med Gustav, säga samma sak som Lollo
34. Önskar du att du var lyckligare? Neh, det behövs inte.
35. Är lycka överskattat? Nej! Varför då?
36. Kan musik göra dig glad? Ja, det gjorde det senast idag när Lollo sken upp och drog in mig i en affär för att de spelade hennes favoritlåt. Då blev jag glad

Kärlek
37. Har någon annan än din familj sagt "Jag älskar dig"?
Ja!
38. Har du någonsin sagt Jag älskar dig och menat det? Yes!
39. Har du en flick/pojkvän? Ja.
40. Är du nöjd med det?
Ja, verkligen.
41. Är du kär? Ja

Hat
41. Vem hatar du verkligen?
Ingen, orka hata folk! Jag ogillar starkt Staffan Werme men det här är inte en politisk blogg så det behöver vi inte prata om.
42. Har du någonsin gjort en hat-lista? Nej, verkligen inte!
43. Är du en mobbare? Nej, mobbad.
44. Har du varit så arg på någon så du börjat gråta? Ja och jag har slagit min bror. (Sebbe är den enda som kan tagga mig så)
45. Har du blivit sviken någon gång? Ja, men det hör till livet.

Alla dessa burkar!!

Hej hej!
Jag är lat! Jag är lat som en liten mask, en latmask! Idag när Lollo och jag hade storhandlat så ville jag städa ur kylen, det gör jag alltid när jag handlat! Vi har ju en kyl som rymmer tre liter mjölk och ett smörpaket så man måste liksom rensa ofta! Men! mina kära vänner! Jag städar aldrig bland mina burkar! De som står längst ner ( i alla fall i min kyl) de med sylt, marmelad, tacosås och sånt! Nej, för jag har ett samvete, jag vill inte slänga hela burken för att jag vill källsortera lite i alla fall och då blir det genast meckit... Man ska slänga äcklet som är i, skölja ur burken och sortera burken till glas och locket till plåt så istället för att göra det så ställer jag in tomma burkar i kylen eller burkar som det är en ynka liten klick kvar i. Det här stör mitt aningen pedantiska sinne så idag har jag totalröjt! Slängt allt gammalt och sköljt ur burkarna som jag faktiskt ska spara! För att när jag köper syltkorvar så har jag inga burkar att lägga dem i!! och om jag nu får för mig att göra sylt! Vi får se, vi får se! Såhär ser det i alla fall ut i min kyl nu!


Trevligt rent!! (Grönsakslådorna kom inte med på bild, så lite större är kylen!)

Men herregud!! Varför säger ni ingenting! Jag har ju glömt att berätta att jag har klarat min besiktning!! Såhär ser protokollet ut!


Jag behöver inte komma tillbaka!!

Hihi! Du skulle sett när jag kom hem, Jonas, Gustav hade tvättat två par strumpor och en t-shirt. Skulle han ha ansvar för tvättningen skulle vi verkligen tvätta ofta!! Men jag har förstått att vi har ganska mycket tvätt vi två! Jag tvättar nog fyra maskiner i veckan! Och vi har jättedyra matkostnader! Jag handlar mat för mellan 5 000,- - 7 000,- i månaden, det är ju som för en stor barnfamilj!! Å andra sidan är det kanske inte så konstigt när en liter fil kostar nästan 30 spänn för mig... *surar* Men idag har jag ju handlat på Willys! Där kostar samma fil 20,- mycket bra! Jag jämför tillochmed priser som en mamma. Jonas, jag behöver inga barn! Jag är redan en hönsmamma!!

Idag har jag gjort av med grymt mycket pengar! Usch!! Men allt utom det på Kicks var nödvändiga saker! (Besiktning och handling!)


1000 SEK Josef tyckte jag blev lurad! Hihi! Men jag fick ju 10% rabatt! Suuuper!

Neeeej, hörrni! Jag ska nog sova nu! Jag är så himla trött! Det har varit en jobbig dag idag... Men jag kanske måste äta nåt först, eller vad tror ni?

Sov gott sen hörrni!

            

Magsjuka och besiktning!

Hej hej!
Gustav är magsjuk... Äckligt! Men det går nog över snart tror jag! Och jag är otroligt duktig på att tvätta händerna så jag hoppas hoppas att jag klarar mig! Lite tvål och sprit så är saken biff! (handsprit, alltså) Det är jättemurrigt i vår lägenhet! Han har dragit ner alla persienner och har haft alla dörrar stängda hela dagen, kändes som en fängelsehåla när jag kom in i eftermiddags! Men nu har jag stängt in honom i sovrummet, tvättar i skrivande stund en maskin med tvätt och vädrar lite lätt. Jag kan ju inte vädra så mycket eftersom kissarna är hemskt nyfikna på vad som finns ute på balkongen men lite kan man ha öppet!

Imorgon blir en hektisk dag! Eller nervös, mest! Jag ska besikta bilen klockan 10,00 håll nu tummarna för mig allihopa! Mamma sa "Men Åsa nu har du ju lagat det mesta på den där bilen nu kan inte nått mer vara fel!" och det var ju uppmuntrande ord men bilen är från -92! Den är 17 år gammal!! Visserligen har den inte ens gått 10 000 mil än, eller det har den kanske... När jag köpte den hade den gått 9 200 mil, tror jag! Så den kanske har gått ungefär 10 000 nu då! I alla fall så är det ruskigt lite för en så gammal bil! Det finns inte en rostflisa under eller i skärmkanter eller på balkar! Helt otroligt! Men det är ju en kille i Degerfors som har haft den så vi får helt enkelt prata väldigt väl om värmlänningar nu! Duktiga på bilar? Och husbilar, eller hur!?

Igår kom Beniz in på jobbet, det är en kille som jag gick på högstadiet tillsammans med och när jag sökte jobb på EM så jobbade han där! Lustigt sammanträffande! Sen att han alltid åker på Sweden Rock i Norje (utanför Sölvesborg) var ju ytterligare ett sammanträffande eftersom jag har bott där. Nu är det ju visserligen så att ganska många åker på Sweden Rock men i alla fall!! Han är förlovad med en tjej som gick i min paralellklass på högstadiet vars morfar var min närmaste granne när jag bodde hemma! Krångligt det här... Summan av kardemumman är i alla fall att de väntar sitt andra barn! Grattis till dem! Augusti tror jag det var beräknat till. I samma veva fick jag reda på att tre andra som jag gick  med på högstadiet är gravida, två med sin andra omgång!!! Men det var som jag pratade med mamma om, jag är inte sugen! Jag får inte ångest för att jag "borde" ha barn nu och jag vill inte ha barn just nu!! Men ändå lägger det sig en liten tyngd över mig, jag känner mig lite illa till mods... Varför?

Nej, ska titta till Gustav och sen ska jag hänga tvätt!

Hörs imorgon!

Heddå!


Lista IGEN!!

01. Stänger du av mobilen när du sover?
Nej, den är min väckarklocka!

02. Vem såg dig senast naken?

Gustav.

03. Hur såg du ut på högstadiet?

Nördig, långt hår, typ till rumpan i sjuan men klippte mig i åttan. Jag minns speciellt ett par byxor som jag hade, de var kycklinggula, fruktansvärda!
04. Hur kommer du se ut om tjugo år?

Förhoppningsvis fräsch.
05. Hur var du på dagis?

Jag har knappt inte varit på dagis eftersom mamma fick barn skittätt!
06. Hur är du att ha som arbetskamrat?

Snabb och effektiv, hoppas jag
07. Har du celluliter?

Inte vad jag har sett!

08. Biter du på naglarna?

Nej. de är av plast.

09. Har du något handikapp

Synfel, om det nu är ett handikapp.

10. Är du rädd för att få hängbröst?

Nej! Det är verkligen ingen risk
11. Tror du att gud är en man eller en kvinna?

Jag vet inte!
12. Svär du?

Försöker låta bli!
13. Är du trevlig mot Jehovas Vittnen?

Nej, jag bussar Gustav på dem
14. Hur homo är du på en skala 1 - 10?

1

15. Tror du på utomjordningar?

Nja, vet inte riktigt. 

16. Om du var tvungen att välja en maträtt som du måste äta varje dag livet ut, vad väljer du?

Räkgryta
17. Vilken mat är den största missen att bjuda dig på?

Något med mjölk i eller fiskbullar.

18. Har du blivit arresterad?

Nej!

19. Ljuger du?

Nej, inte vanligtvis.

20. Har du kysst en polis?
Nej, inte vad jag vet.

21. Är du rädd för Securitasvakter?

Nej, varför skulle man det?
22. Har du någonting att dölja?

Neh, tror inte det.

23. Vad har du på din nyckelknippa?

En nyckelring där det står "Born to shop"
24. Är du/har du varit gift?

Nej!

25. Skulle du gå upp klockan tre på natten för att hämta pojkvännen från krogen?

Off course!
26. Kan du laga cyklar?

Japp.

27. Kan du fixa med bilar?

Hmm.. ja, jag och pappa har bytt växellåda i min ena bil, bytt bromsar, bytt koppling, satt i en ny bakruta och bytt lampor. Sen har jag en bror som har kört banracing, då får man höra mecksnack vare sig man vill eller ej och lite fastnar ju.
29. Kan du baka bröd?

Japp! Jag gillar att baka
30. Vet du hur man frostar av en frys?

Japp! Jag har flyttat 11 gånger, då kan man frosta av frysar...
31. Vilken tv-serie skulle du helst leva i?

Desperate housewives! Eller förhäxad

Jag utmanar alla när det gäller att fylla i den här listan!


Illa, jag mår illa!

Hej hej!
En tallrik fil (vanlig jordgubbsfil) och två mumsmums har passerat i min mun, åååå så gott det var! Och ååå så illa jag mår . Vissa saker är värda att ha ont i magen av, ibland jordgubbsfil! Willamtårtan! Och mumsmums! Men mumsmums går rätt bra, det är "bara" chokladen jag inte tål. Sen att det är så mycket konserveringsmedel i dem så de håller sig tre månader utanför kylen det är en annan sak!

Mitt inlägg igår fick ett abrupt slut eftersom jag inte alls kände för att prata om skönhetsoperationer, vet inte ens varför jag började prata om det . Det kommer ett helt sådant "debatt"-inlägg en annan dag! Man måste verkligen vara på rätt humör för en sådan diskussion! Förra veckan var jag astaggad (skitförbannad) för att det var en tjomme som skrivit in till NA och ville avskaffa smala modeller och är det nåt jag ilsknar till på så är det det! Sen säger jag inte att "idealet" som det är nu är bra men det finns faktiskt folk som ser ut så utan att svälta sig själva, det ska finnas modeller av alla storlekar, det ena ska inte utesluta det andra!

Men herregud! Jag måste åka till jobbet!! Föna håret, plattången sitter i, dags att göra sig fin!
 


//Os

Skönhetsoperationer?

Hej hej igen!
När jag åkte hem idag lyssnade jag på "kväll med Andersson" på Mix megapol de pratade om skönhetsoperationer. Jag har ju (tyvärr) inte så långt mellan jobb och hemma så jag hinner inte lyssna så länge! Frågan är ju verkligen hur långt man kan tänkas gå för skönhet. Jag gillar verkligen fina saker! Jag ääälskar att köpa kläder och skor och väskor! Nu är ju min passion möbler också! Annica blev helt bestört på mig ett tag eftesom jag köpte ny mobil en gång i halvåret ett tag. Nu har jag haft en ett tag... (vet inte hur länge!!) och jag har gett bort nästan alla andra! Farmor har fått min samsung, Robban har fått min röda ericsson till sin son och Theresen har fått min LG. Nu kom jag in på mobiler fast jag skulle prata om utseendefixering! Men allvarligt, jag vill inte prata om det nu, har ingen inspiration alls!!

Så nu ska jag hänga tvätt och gå och sova! Jag får skriva mer imorgon!

Puss puss

Lollos utmaning

DIG:
1. Hur lång är du? 168.5 (väääldigt viktig den där halva!)
2. Vad vill du bli när du bli stor? Större? Neh, jag är stor nog
3. Vad pluggar du? Ingenting... Ska läsa lite lönekurser snart
4. Har du långt hår? Mellan! Inte jättelångt och inte kort. Axellångt.
5. Vilken hårfärg har du? Mörkbrun
6. Sminkar du dig? Ja!
7. Vad har du för färg på dina underkläder just nu? Vita!
8. Har du kysst någon idag? Nej, igår! Gustav

FAMILJ:
1. Bor dina föräldrar ihop?
 Nej!
2. Vem är bäst, mamma eller pappa? Jättekonstig fråga... på olika sätt men lika mycket!
3. Hur många syskon har du? 4, tre halvsyskon och en styvsyster
4. Vad är det senaste du sa till din mamma? Puss puss, för fem minuter sedan.
5. Hur många ställen har du bott på? 11
6. Vem i din familj stör du dig mest på? Ummm.. ingen, tror jag. Skulle väl vara en förälder som skryter mycket över sin ena son och inte alls lika mycket om sin dotter
7. Vilken familjemedlem är snällast? Mamma!
8. När hittade du senast på något tillsammans med ett syskon? Oj, jag minns knappt... Mina syskon bor långt bort. Födelsedagskalas förra helgen! Då var två av dem med!

KOMPISAR:

1. När var du senast med nån kompis? Jag var med Lollo i söndags!
2. Vem sov du hos senast av dina kompisar? Hmm.. måste varit hos Elin förra året i april!
3. Har du kysst nån kompis? Nej!!
4. Har du varit tillsammans med någon du nu är kompis med? Nej...
5. Vem har du varit kompis med längst? Lollo!
6. Vem känner dig bäst? Det är inte så många som känner mig men det skulle vara Lollo då!
7. Skulle du säga till en kompis att du hatade hans/hennes tröja om du gjorde det? Nej, jag skulle hitta på något smidigt, jag är diplomat.
8. Känner du dig tvingad till att umgås med vissa kompisar? Japp.

VÅGAR DU:
1. Skrika åt dina föräldrar? Nej! Det gör man inte när man är vuxen.
2. Klä dig annorlunda? Japp!
3. Vara dig själv? Ja, det hoppas jag!
4. Visa dig i bikini/badbyxor? Japp.
5. Fisa inför din pojk/flickvän? Nix! Officiellt så fiser inte jag!
6. Pierca dig? Japp! Been there done that.
7. Ha sex på offentlig plats? Nej, varför då???
8. Vara omogen? Ja!
9. Äta småkryp? Nej, igen, varför då???

DIVERSE:
1. När tuggade du tuggummi senast? När jag hade mulat i mig en semla idag (mådde otäckt illa)
2. När var du på semester senast? I somras! I skåne.
3. Vilken färg är det på din tandborste? Rosa, på alla tre!
4. Är ditt hår tråkigt? Nej, jag älskar mitt hår!
5. Vem såg dig naken senast? Gustav, ingen annan ser mig naken.
6. Hur ofta duschar du? Varje dag men inte håret!!
7. När ska du gå och lägga dig Ikväll? Jag vill lägga mig tio men det händer inte!! Elva, halv tolv kanske

Säkring!

Det var säkringen!!


Jag hade inga extra så pappa lånade en annan säkring men det var den till innerbelysningen, radion och centrallåset (på samma!!) så nu har jag vindrutetorkare men inget lyse, radio eller lås (igen!). Jag fick en säkring av pappa sen när vi kom in men den kunde jag ju inte sätta i eftersom det är kolsvart ute nu! Men det fixar vi imorgon! (eller jag, imorgon) Så nu har jag i stort sett en fungerande bil igen! Kanske skulle tvätta den på torsdag innan besiktningen?? Kan ju vara trevligt!

Nej, Lollo, jag ska inte önska mig fred på jorden. Jag vet inte alls vad jag ska önska mig... Ingen som helst aning! Jag har i stort sett det jag behöver!

Mina naglar håller på att säcka ihop! Flera stycken har acrylen lossnat nere på min nagel men tippen sitter kvar. Jag vet inte vad jag ska göra, nagellim eller genomskinligt lack kanske, man kan lixom lägga på lite extra! Katarina säger att jag ska ringa Ellen men jag har ju inte tid att åka till Kumla den här veckan!!

Måndag - skriva räkningar och sällskapa lite med mormor. Sen till pappa och fixa bilen!

Tisdag - jobba sent

Onsdag - jobba sent

Torsdag - besiktning klockan tio, hudanalys klockan ett och handla med Lollo efter jobbet. (denna dag är anledningen till övertiden på tisdag och onsdag! Men den ska bli riktigt rolig, speciellt besiktningen! hihi skojade, de andra sakerna såklart!)

Fredag - Något händer på fredag men jag minns inte vad, har inte almanackan bredvid mig!

Lördag - Jag har naaaaaaamnsdag!! Tänkte bjuda pappa, Anette och farmor på namnsdagsfika (farmor är anledningen till att jag heter Maria) men pappa och Anette ska till Kullen (Kinnekulle) så vi tar det nog helgen efter, om de har tid då!

Söndag - Middag hos mamma

Det var hela veckan det... Inte konstigt att tiden går ruskigt fort!! Här emellan ska jag hinna läsa i min yogabok och helst komma igång med något! Skulle vara roligt! Men jag vet inte om jag kommer ha någon energi alls. Så vi får se!

Nu är jag i alla fall trött eftersom jag började steka pyttipanna kvart i tolv igår natt. Det efter att jag kom på att jag hade glömt det tidigare på kvällen *suck*. Som tur var gick det fort!! På söndag ska jag göra blommig falukorv och då blir det en massa spill över så veckan efter blir det hemmagjord pytt! Det ni! Not too bad, ha?? Mormor tycker jag är duktig, det kändes så kul när hon sa det till mig. Om mormor säger att jag är duktig så är jag det... Morfar kunde man inte lita alls på vad han sa, jag var alltid hans favorit så han var väääääldigt partisk när det gällde mig! Mmmmm jag älskar min morfar <3.


Den här gjorde jag till hans begravning, han gick bort den 21 december 2005. Kortet är undertecknat "lilla Åsa" han kallade mig alltid det eller..... vad tror ni???? "lillapling" såklart! Jag vet inte var han fick det ifrån men det har liksom fastnat.

Zzzzzzz

Sussa gott!!


Jobbig dag

Hej hej!
Jag mellanlandar innan jag ska hem till pappa vid åtta, han ska kika på mina vindrutetorkare eftersom jag ska besikta bilen på torsdag... Jag har varit hos mormor och skrivit räkningar och fått en hushållsassistent!! (Lollo!! Hon hade två!) Hon frågade mig vad jag önskade mig när jag fyller och jag sa att jag vill ha pengar så jag kan köpa en hushållsassistent. Då säger hon att jag kan få hennes! Så vad ska jag önska mig nu då? World peace, maybe...

Nej! Pappadags!

Hörs sen!


Du milde tid!!

Precis när jag tänkte stänga min dator och gå och borsta tänderna så får jag se att det pågår ett bloggkrig (ja, vi lever i ett I-land med alla dess problem!!) mellan Ebba von Sydow och Linda Skugge. Jag står definitivt på Ebbas sida! Fy för bubblan vad arg jag blev på Linda nu, länkar här till blogginlägget hon skrivit http://www.amelia.se/blogg/linda-skugge/2009/02/21/rad-till-alla-ebbor/index.xml

Ååå jag är alltså en prestationsprinsessa?? Fast inte på Stureplan utan i Örebro. Om jag någon dag på mitt jobb inte ger 100% (händer inte så ofta) så mår jag piss, har jag stökigt hemma kan jag gå och ha ångest en hel dag för att någon ska komma oplanerat och jag inte hinner städa innan, om jag har jobbat sent flera dagar så har jag ångest för att jag inte har spenderat tid (så som sig bör) med mina kissar. Vem faaaan är hon att bestämma vem som får ha ångest och inte??? Och att man har ångest för sådana saker, betyder det att man är en sämre människa och att man kommer att bli upplyst när man får barn? Om jag någon gång i mitt liv skaffar barn så ska det vara för att jag verkligen vill ha barn och dessutom ska min man också vilja ha barn. Men mitt liv är alltså bara på låtsas tills jag bestämmer mig för att berika mitt liv med barn; som jag kommer att få lämna på dagis nio timmar om dagen fem dagar i veckan. Mmm kommer jag verkligen få prestationsångest. Och nu ska vi inte blanda ihop det här! Jag älskar mammor och mammor är hjältar! Men det var itne det det hela handlade om för min del, vad jag vill ha sagt är att man inte kan mäta ångest och det ska man inte heller. En är inte bättre/sämre än någon annan!

"Se mammorna! Stureplansprinsessors ångest är liksom lite magstarkt för oss att ens lyssna på, vi som kämpar dygnet runt med våra små nya liv."

Så nu ska vi börja definera ångest, mina kära vänner. Jag är upprörd! (Läs: Skitförbannad)

Svårt!!

Det är svårt att blogga!! Ibland behöver man ämnen som man kan försöka hålla i och skapa en röd tråd men även då är det svårt att hålla den här tråden! I synnerhet eftersom jag ofta tittar på tv samtidigt som jag bloggar! Ikväll är det Beck igen, you know?! Jag ooooorkar inte riktigt med Lena, hon pratar med finsk brytning och jag har verkligen svårt att fatta!! Jag är liiiiite dum ibland men oftast inte så det stör i alla fall.

Min lilla Selming ligger på armstödet bredvid mig, hon låg på min mage innan men Gustav hade ner en penna på en plåtburk och hon bara flög iväg. Så nu ligger hon bredvid i alla fall. 

Just nu vet jag att det är ganska många som läser min blogg (många för att vara min blogg ) och då måste man, kära läsare, vara en förebild och det, det gör mig lite nervös!! Jag är ju bara Åsa! Och jag har ju bara bröder!! Då behöver man inte vara så noga med att vara förebild för de tittar inte så mycket på mig ändå eller lyssnar på mig heller, för den delen. Alltså, sen de blev längre och större än jag så är de helt oregerliga! Små (eller stora) ligister!

Sebbe <3


Danne <3


Alex <3


Mina små småbröder . Jag lovar att lägga upp bilderna jag får på min födelsedag!! Det är alltså bilder från när jag är liten! Jihoo! Jag riktigt längtar efter att fylla år! Det var ju visserligen lite lustigt sagt eftersom alla som känner mig troligtvis vet att jag älskar att fylla år och baka kakor och ha en massa folk här! Det går ju bra när Gustav fyller också men att få lite paket är ju himla roligt! Sen har ju jag faktiskt en extrafamilj också!



Lollo och jag <3



Theresen <3


Rickard <3


Och lilla Bisen <3


Så om man inte ska gå på blodsband så är det en himla massa syskon!! Och så Fille, såklart!



Från min student, faktiskt!

Das waar alles för ikväll!

Sussa gott!

//Os

Marieberg och nybakat bröd!

Hej hej!
Nu har Gustav och jag ätit lite kvällsmat, det blev te och mackor och jag hade köpt fil till Gust. Den laktosfria filen som jag brukar köpa var slut (kostar vanligtvis 18,90) så den filen som var med vaniljsmak som fanns kvar kostade 24,90! Alltså, där går gränsen! Jag är inte snål men jag betalar inte 25 spänn för en liter fil!!! Vi åt också Helenas nybakade bröd mmm sååååå gott!!!

Visst ser det gott ut??!!


Jag fick brödet ute vid marieberg, Lollo och jag skulle gå en sväng och kika lite och så mötte resten av familjen upp där ute för att hämta Bisen som hade sovit hos Lollo inatt! När vi träffades där ute så passade jag på att ge Lollo hennes present som jag hade köpt alldeles apropå ingenting! Eller jag sa att det var för att jag har namnsdag på lördag men det är ju ingen anledning att ge Lollo en present . Jag är helt enkelt en bra bästa kompis! (Jag visste alltså att hon ville ha den!) Och hon fick Bonniers kokbok, om jag nu glömde säga det...

När jag höll på att greja i köket, kokade ägg och så så satt Selma så konstigt


Hon satt sådär i säkert tio minuter! (Ursäkta äcklet på köksbordet, sviter efter chips från lördagens fest) Och så kan jag ju tala om att jag har köpt färdigskivad ost!! Första gången i mitt liv... Och det gick ju bra!

Jag lägger upp en bild till på Selmis, hon satt och tittade när Sune slickade Gustavs filskål!


Avundsjuk?

Jag har ingen fantasi nu! Får se om jag bloggar mer till Beck sen!!

Byby

Vaknat tidigt!

Hej hej!
Jag vaknade redan vid åtta och vaknade med sån här ångest att jag hade försovit mig! Vi ska ju till farmor och hämta katterna och det skulle jag vilja ha gjort ganska snart på förmiddagen, kände jag. Det tar alltid lite extra tid när man är där och Gustav ska ju följa med. Han ska spela badminton i eftermiddag. Lollo! Jag funderade på om jag skulle komma till Hallsberg när han spelar? Eller ska du och Bisen iväg?

Det blev inte alls mycket kort igår trots att jag lovat det, det var inte så många jag kände faktiskt, mest Gustavs barndomskompisar, Jocke och jocke vad här och de känner jag ju!! Och så Pontus som höll i själva festen eftersom han fyllde år, grattis igen till Pontus! Så Pontus sa "Nu är jag lika gammal som du, Åsa" Och vet ni vad Gustav säger???? "Nehe! Hon är 25!!!" WTF!! Jag har inte fyllt än! Han får inte gå runt och säga att jag är 25 än! Om jag säger det så övar jag bara! Dumman.

Nej, nu ska jag nog fixa lite att äta eller så äter jag williamstårtan som jag bara äääälskar men som jag verkligen inte tål... Hmm valet är svårt! Äcklig frukost och må bra eller goooooood tårta och må illa???

Hihi!

Puss på er!

Löördag!

Hej hej!
Nu ska jag alldeles strax ringa farmor och höra när jag kan komma med kissarna. Gustav och jag har druckit kaffe och jag har ätit två chokladbitar, min mage började morra på en gång! Två chokladbitar, liksom!! Man kan inte lura magen... Det snöar ute!! Det snöar som sjutton! Jag pratade just med mamma, det snöade hos dem också och min mamma gillar inte snön. Hon gillar inte alls snön! Och på något vis hade hon fått reda på att det är kärle en meter ner i backen så hon var ltie deppad för det. Men våren kommer! Det gör den ju alltid! Och jag ser faktiskt hellre att det är snökaos än slask (jag har ju fortfarande inga vindrutetorkare! Hihi)

Nej! Jag ska nog gå och göra mig iordning och ringa farmor! Jag ska visst klippa Gustavs hår också! Hoppas han blir nöjd nu bara, men man får faktiskt skylla sig själv om man tvingar någon utan frisörutbildning att klippa en!! Eller hur?

Bloggar mer sen! Och idag lovar jag att ta kort på alla människor!

//Os


Rubriken...

Förra rubriken syftade till att jag är fast i mitt spel! Kan inte tänka på något annat! och JA! Lollo jag skulle egentligen itne behöva blogga alls! Jag kan bara lägga in en smiley så fattar ni vad jag är på för humör och vad som hänt idag!

T ex.  idag för att jag har  så nu ska jag 


HAHAHA! Jag älskar dem!! kolla den här, BÄST!!

Cp!!

hej heeeej!
Nu sitter jag och Gust och tittar på Alien vs Predator, sådär bra... Jag gillar i alla fall de här filmerna mer än Bourne-filmerna. Hata Bourne, nej, inte hata - because you dont want to put that out in the universe (Vänner-replik ). Lollo! Allvarligt, du måste låna vänner-boxen av mig, de är så jäkla roliga!! Jennifer Aniston är ju inte med så himla mycket!! (Jag gillar Jen, det gör inte Lollo ) Alltså, Lisa Kudrow är såååå himla rolig i den serien. Okej, slut på Vänner-snack!

Vilka gulliga kommentarer jag har fått för min deppblogg! Vad ni är söta! Det är inte alls synd om mig egentligen, jag har mat, tak över huvudet och en fantastisk pojkvän. Jättegulliga vänner, ett fantastiskt jobb, som jag älskar, jag har till och med en bil!! Jag bara tycker lite synd om mig själv ibland  men det får man!! Jag brukar alltid tänka "det finns de som har det mycket värre!" En av mammas kompisar har ju just gått bort... 49 år gammal, hon hade tre barn i min ålder (i mina bröders ålder om man ska vara petig) och jag lider så med dem. Tänk att aldrig få träffa sin mamma mer, man får ingen mormor/farmor till sina barn. Usch vad hemskt! Nej, nu måste vi prata om något annat, annars blir det en deppblogg ikväll med och det var inte tanken!

Jag hade tänkt mig att åka med Lollo och familjen till Kullen imorgon och vara lite utomhus... Jag är ju aldrig utomhus längre! Förutom när jag går till och från bilen . Räknas det som ute ens en gång?? Ute på låtsas, kanske!

Ja, Mariia, det här är ju min ursprungliga blogg så egentligen har jag inte bytt utan bytt tillbaka! Bloggagratis har så ful adress... Snyggare när det bara är blogg.se! Dessutom är den här så användarvänlig, förutom när alla andra också bloggar, då är det sjukt segt men annars är det bra! Men var i hela fridens namn har du tagit vägen? Din blogg finns inte ens längre! Nu börjar du blogga igen, flicka lilla! Hihi! När jag jobbade som säljare fick jag höra det ibland, oftast av äldre män de kallar en för "flicka lilla" eller "tösen" eller nåt. Huvudsaken är i alla fall att de fattar att man kan mer än att stå och le. Det värsta jag vet är när folk tror att man är dum bara för att man är ung tjej. Det triggar mig så jag skulle kunna slå någon! Och alla som känner mig vet ju att jag inte är en speciellt våldsam person!

Nehe! måste fortsätta spela!! Jag har ju kommit aslångt!! Kanske bloggar en gång till annars imorgon!!


Hihi! Utmaning!!

Regler: Det här är svårare än du tror! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Om personen som taggade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

1. Vad heter du: Åsa
2. Ett ord på fyra bokstäver: Åker
3. Flicknamn: Åse

4. Pojknamn: Åke

5. Yrke: Åkare

6. Färg: Åskblå
7. Klädesplagg: Pass
8. Mat: Ål

9. Sak i badrummet: Pass

10. Plats/stad: Åhus

11. En orsak att vara sen: Åkt i diket

12. Något man skriker: ÅH!

13. Film: Åsa-Nisse
14. Något man dricker: Ålborg
15. Band: Pass
16. Djur: Åsna

17. Gatunamn: Ånstagatan

18. Bil: Allvarligt... finns det en bil på Å??? Lollo undrar om ÅK-gräsklippare räknas?? (HAHAHA)
19. Sång: Pass
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Åsnerace

Okej, det här var sjukt svårt och jag har passat på många!!


Jag är trött!

Trött och hängig... men imorgon är det fredag! Jag skulle tagit ett kort på mitt skrivbord innan jag gick, det var så välstädat och fint! Jag har verkligen hållit ordningen sedan jag fick nytt skrivbord! Var väl visserligen i måndags så det är ju igen jättebedrift...

Ikväll har jag och många på EM varit på Strike & Co och bowlat och ätit gott!! Supertrevligt hade vi! Jag var skitdålig på bowling, men det vet vi ju redan! Med en pappa som varit en av de bästa i sverige (vad jag hört) och en bror som är med i juniorlandslaget så är bowlingkvoten full i familjen. Jag kan allt teoretiskt men ja... jag är ju också en teoretiker! Och som Sven-Ingvar sa, man kan inte vara bra på allt och det viktigaste är ändå att man har roligt! Sahra tyckte det var en bluff men jag är också inne på det spåret som S-I! vilket betyder att vi är ganska goda förlorare?!

De bjöd på potatisgratäng på Strike och det kan jag inte äta... Spelar ingen roll att jag tar piller, den där rackarns grädden tar sig igenom och gör min mage arg! Lika bra att låta bli! De fixade klyftpotatis till mig, bara mig!!  Vääääldigt gulligt!

Anledningen till mitt förra något bittra, inlägg så kan jag väl säga att jag är lite trött på att när jag är glad för någonting så får jag oftast inte vara glad för det för det är alltid någon som förstör. Varför kan inte alla bara säga snälla saker till varandra? Det skulle vara så mycket trevligare! Jag fick höra något om mig själv igår som jag blev så glad över. Jag har ju kämpat ganska hårt för att bli så som jag är idag och när jag var på möte för en liten flicka som har det jobbigt i skolan så sa jag för första gången i mitt liv att "jag är stolt över den jag är och över det jag har blivit och åstadkommit med mitt liv". (hittills, alltså, oroa er inte jag ska fortsätta utvecklas!) och jag kände att jag kom långt i mig själv bara genom att säga de här orden högt, det ökade vekligen mitt människovärde, i mina egna ögon! Det är svårt att klappa sig själv på axeln och när jag hade sagt de här orden så alldeles efter så sa en psykolog som var med att det är så svårt för människor att säga att de är stolta över sig själva! Jag ska säga er att det var som att han läste mina tankar, jag satt fortfarande och funderade på om det verkligen var jag som hade sagt det där om mig själv (chockad). I alla fall!! Jag fick höra igår att han (psykologen) tyckte att jag verkar vara en bra tjej som har varit med om mycket jobbigt men som nu står stadigt på jorden. Det är det bästa någon kan säga till mig... Att jag, JAG, har tagit ansvar för mitt liv, mitt välbefinnande och jag har lyckats. Jag är duktig!  (Jag övar, som ni märker!) Man kan ha varit med om mycket skit och ibland ligger jag och funderar över hur mycket jag har varit med om men det orkar jag sällan fundera över länge. För det är inte det som är viktigt, det är inte det som formar den jag är idag utan det är det jag väljer ska forma den jag är idag. Jag har alltid ett val, jag väljer att se saker ur ett perspektiv och jag väljer vad jag ska göra med det.

Mina föräldrar är skilda och det har varit ett helvete, jag känner ingen direkt tillhörighet till någon av familjerna, eller jag känner mig alltid utanför. För de andra som bor i den familjen skulle ha varit en kärnfamilj om inte jag hade funnits. Det är svårt att förklara en känsla och det är jättesvårt att förklara att man inte känner sig som en del i en familj för för de allra flesta är det det enda som är riktigt självklart. Man har alltid sin familj! Och ja, jag har ju två eller blir det bara en eftersom det är två halva?? Jösses vad jag analyserar! Eller surrar! Jag vill försöka förmedla det jag känner och det är inte det lättaste!

När jag var liten fanns det en, en, familj, där jag kände mig riktigt hemma. Och det var ingen av mina halvor, utan hos familjen Bergman i aspensäng... Där fick jag ju dessutom ha systrar, de har nämligen tvärtom mot vad jag har! Tre flickor och en pojke, hos mig är det bara en massa pojkar!! Och deras mamma är ja... hon är mamma, hon är vuxen, hos henne fick till och med jag vara barn! (Jag föddes ju vuxen, vet ni!) Världens bästa förebild! (Klappa dig på axeln, Helena) En sådan mamma vill jag bli.

Det avslutar dagens tunga blogg! Man måste bli lite sentimental när man kommer hem såhär sent och inte har druckit någonting. Jag blir alltid nedstämd och ledsen när jag är trött, då börjar man tänka liksom! Någon som har samma problem?

Jag tror jag ska åka med till Kullen på lördag och vara ute och grilla korv och vara lite barn, igen... Det skulle nog göra mig gott att komma bort från stan och mina odjur till kissemissar. Det skulle Gustav också behöva, jag ska tvinga honom! Eller också frågar jag bara, jag är inte så rivig, faktiskt!

Jag har förresten glömt att köpa linsvätska idag med... klantskalle...


Hmm..

Varför är det lättare för folk att dela någons sorg än deras glädje?

Svenska avundsjukan?

OMG!!

Hej hej!
idag har varit en hektisk dag!! Heikki är fortfarande ledig och jag har häcken full med alla löner så idag har jag varit gråtfärdig några gånger (trots att jag har fina naglar... Jag brukar bli glad av att titta på dem men inte idag.)

När jag slutade så ilade jag iväg till Hallsberg till Lollo och fick Te! Mmmm så mysigt! Sen kom hela familjen förutom Rickard och drack kaffe (Lollo och jag tog en kopp te till) jag kände mig lite stressad därifrån för jag var AShungrig och så skulle jag en sväng till Hanna först, jag hade lovat att komma med rengöringsmedel till kebabsåsfläcken på deras soffa och så ville jag se nya lägenheten!!! Jättemysig och asfina fönster!!

När jag satt där ringde Gustav och undrade när jag kom hem (jag hade ju sagt att jag inte skulle bli för sen!! Meeeen det blev jag ju!) så när jag kom hem luktade det sååå gott i hela lägenheten, det stod en tallrik på köksbordet


Och i den såg det ut såhär:


Det var såååå gott!! Och jag fick sååå dåligt samvete när jag ser att han hade dukat i vardagsrummet och satt och väntade och väntade på att jag skulle komma hem!! Ååå jag mår fortfarande dåligt... Fy vad taskig jag känner mig! Jag har knappt sett honom på hela veckan... och så ska jag bort imorgon också!!

Usch och fy!! Nej, nu ska jag sova så jag orkar gå upp i tid och hämta Stefan imorgon!!

Puss & hej

Hihi

Taaaack Lollo!!

Gustav har tagit alla mackorna och jag är hungrig... Ja, jag får väl svälta mig själv idag då. HAHA! Vem försöker jag lura?! Jag kommer åka till Mc Donalds och köpa en stor kaffe och en frukostmacka utan ost!! I know my self...

Nu ska jag sticka till jobbet!!



En annan dag än den förra bilden jag la upp på dem... De kryper verkligen alltid in i garderoben!!

Hoppas nu det går bättre att skriva på jobbet, jag har i alla fall ett större tangentbord där så det ska nog gå alldeles utmärkt!! Tur att jag inte är sekreterare eller författare . Den där gubben såg lite elak ut...
 
 Idag går det snabbt här! Jag letade efterden här gubben när jag bloggade igår, för den stämde så bra in på hur jag kände mig... Men gårdagens blogg var torftig på fler sätt så jag lägger in den i den här bloggen istället! Allt var verkligen puckat segt igår!!


Fixad!

Hej hej!
Nu har jag riktigt fina naglar, ska ni se ! Det är lite svårt att skriva med dessa naglar så idag får ni ursäkta eventuella skrivfel!



Det blev dålig bakgrund med furu men Gustav hade spillt kaffepulver och kaffedroppar över hela arbetsbänken så jag ville inte ta där och jag orkade inte torka!! Snygga, va?

Jag orkar inte blogga så länge idag, jag har varit hemifrån sedan nio och kom ju nyss hem... Mina kissar pockar på uppmärksamhet och Gustav vill prata om jobbet nu .

Ellen var förresten oooootroligt trevlig så henne kan jag verkligen rekomendera!! (Hon som gjorde mina naglar) supergullig tjej.

Imorgon ska jag till Lollo tror jag, eller Lollo?? Jag hinner inte/orkar inte göra chokladpudding ikväll! Och jag som är så godissugen.

Jag blir tokig på blogg.se ikväll! Segt och dant! Man ska blogga på morgonen, då är ingen annan här . Nej, nu ska jag greja med lite annat! Får se om jag orkar blogga igen sen!

Visste ni förresten att det görs barnvagnar med inbyggd Mp3-spelare?? Det var Ellen som berättade...

Lunch!

Puh.. nu har jag ätit fisksoppa, inget vidare idag! Jag blev alldeles liksom, tjock av den!

Funderar på hur jag ska göra sen, jag måste ta ut pengar innan jag åker till Kumla! Och så skulle jag behöva köpa smör och bröd för det kanske jag inte är jättesugen på att stanna och göra när jag ska åka hem sen. Det klarar sig ju iofs i bilen eftersom det är så kallt ute... Så jag kan ju sticka iväg sen och göra det! Om jag går fyra, kanske... Suck, vilka problem man har!

Idag har Alexandra namnsdag, grattis til alla Alexandror jag känner (två faktiskt) och gissa vem som har namnsdag nästa lördag????

Nej, nu ska jag fixa fakturor!

Heddå

God morgon god morgon!

Hej hej!
Idag är en bra dag! Jag vaknade åtta, jag bestämde mig för att ta sovmorgon eftersom jag jobbade till halv åtta igår (eller vad nu klockan blev). Hur ska man räkna tid när man ligger på nätterna och löser jobbproblem???? Nej, jag skojade, den tiden bjuder jag på .

Jag sitter i soffan och dricker te, äter skinkmacka och hallonkräm, gööööött! Men jag känner hur söt krämen är, ingen höjdare att äta till frukost, möjligtvis mellanmål! Förstår ni hur suge jag blev på chokladpudding igår.. Jag tjatade om det hela dagen! och jag kan ju inte bara köpa ett paket och sno ihop, det är mjölkoulver i!  Men Lollo har ju ett bra recept.... *blink blink*

Nehe! Påklädning och föna håret, kanske?????



Hoppas Josef har det bra på sitt sportlov! Det är -6 grader här idag och massor med snö, perfekt sportlovsväder!! Jocke och Mariia hade varit uppe i storstenshöjden förra helgen, härligt att åka skidor! Kanske skulle ta med mig Gustav upp någon dag?! Det skulle vara jätteroligt.

Fönen väntar!


Nattinatt!

Nu är det sovdags hos familjen Sjöborg/Strid och därför är katterna aspigga, kunde man ju ge sig attan på! Gustav ligger redan så jag ska faktiskt också gå och sova nu men det är svårt att varva ner när man kommer hem klockan åtta på kvällen. Man ska laga mat, plocka undan och göra matlådor och sen ska man slappa lite och jag har säkert suttit här ett par timmar nu men jag är fortfarande inte trött i kroppen, min hjärna var trött redan vid fyra på eftermiddagen men kroppen blir aldrig trött... Måste verkligen börja träna nu! Och ja, jag måste köpa stödstrumpor! Låter panchit men om jag ska stå upp och jobba så kommer jag få jättefula ben!! Jag har redan fula ben efter sviterna av att stå i kassan i högklackat. Men det behöver vi ju inte gå in på nu! Beach -09 kommer folk bara se mina magrutor och inga blå ben, så är det!

Nehe! Jag gick bara in för att säga så hörs vi imorgon!!


HAHAHA! (igen)

Jonas, sådana skämt får man aldrig på Em nuförtiden... *suckar* Det är tråkigt. Men på torsdag ska vi spela bowling! Det är ju roligt!! Och imorgon ska jag fixa mina naglar, jihoo!  Okej, uppstrukturering av veckan!

Måndag - jobba och sen skulle jag åkt hem till Hanna och Sebastian men eftersom lönerna tog lite längre tid än jag väntat mig (läs: jag började för sent) så hann Hanna både bli hungring, äta mat och börja plugga innan jag tog mig från jobbet! (Kom just hem, faktiskt) Så det tar vi en annan gång! Jag har i alla fall hunnit prata minst 30 minuter med henne på vägen hem!

Tisdag - jobba och sen ska jag till Kumla och fixa naglarna!

Onsdag - jobba och sedan till Louiiiiise och fika

Torsdag - jobba och sedan spela bowling med jobbet och äta på Strike!

Fredag - jobba och sedan slappppppppp!!

Lördag - fest här! Gustavs kompis Pontus är hemma och ville ha fest så de skulle vara hos en av Jockarna men han har så litet så vi blir nog här istället...

Söndag - Gustav spelar badminton och jag ska väl städa efter lördagens eskapader...

Det var veckan det! Idag "volymade" jag mitt hår med Katarinas volymbooster, från Björn Axén men jag kan ju säga att det blev krusigt och frissigt... Har sett ut som en liten trasselsudd hela dagen! Urtrist att ha en dålig hårdag... Ska i alla fall tvätta håret ikväll!

Idag fick jag mitt höj- och sänkbara skrivbord så jag har stått upp och jobbat i eftermiddag, mycket skönare än att sitta hela dagen! Känns som att rumpan blir platt när man suttit och jobbat i ett år... Jag har äntligen förstått varför B tycker att vi ska få gå lite till faxen och kopiatorn, bra att röra lite på sig .

Innan killarna fick in mitt skrivbord på plats hade jag tappat två saker på Stefan och klämt hans fingrar i min hurts så jag gick och tog en kopp kaffe med Robban och Magnus för att hålla mig ur vägen! Och när jag kom tillbaka låg Stefan och skruvade i det sista, sen dammsög jag golvet och torkade allt. Det blev så rent och fint! Nu har jag lovat mig själv att inte belamra mitt skrivbord så just nu är hurtsen belamrad så ska jag liksom ta grejer därifrån och organisera in! Smart, va?

Blev förresten inget ljusparty hos Lollo på onsdag (men jag ska dit ändå och fiiiika )

Jag åt pasta med fläskfilé och champinjoner idag och istället för att äta pastan så högg jag mig i kinden... Blev inte så mycket mer ätande på lunchen, allt smakade blod... Blääää!

Nej, nu ska jag spela lite och sneglo på CSI!

//Osa

God natt

Nu ska jag gå och


HAHAHA!

NU du jooonas!! Jag har hittat en helt underbar sida!! www.alles.se där får man hämta smilysar!! Så nu ska du slippa mina =) och =D och =( nu kan jag göra dem på riktigt!




Beeeeck!

Hej hej!
Nu är det äntligen söndagkväll och dags för Beck igen



Tristigt när alla omslag ser likadana ut... Men så är det! Vi sitter i alla fall och tittar på det nu  jag har inte sett detta avsnitt så det är roligt! Eller roligt är kanske inte rätt ord men spännande, intressant, fashinerande pick a choise.

Oj oj oj, nu måste jag fortsätta! Bloggar kanske i nästa paus!

Förresten råkade jag frysa min tvätt . Jag ställde ut torkställningen på balkongen och glömde den där så jag skulle ha kunnat ställt min tvätt! Hihi

Fullt upp!

Jag städar och städar! *suck* Jag pausade nu för att ta en macka, jag är ashungrig! Gustav åkte just till badmintonen så jag grejar lite, har just torkat damm, hua vad mycket damm det får plats i en liten tvåa!! Okej, jag ska fortsätta torka nu!

//Åsa

Söndag IGEN!

Hej hej!
V ivaknade hyfsat tidigt idag! Eller rättare sagt, Gustav gjorde det! Vid tio. Så han fixade frukost (<3)

8i9u7 (Sune hälsar)

Nu har jag plockat undan frukosten och satt på en maskin med tvätt, hoppas det håller nu (slangarna)! Så nu dricker vi lite kaffe, som andra, vanliga pensionärer! Igår beställde jag en massa grejer från h&m.se, faktiskt väldigt fina vårkläder!!


Den här har jag köpt, födelsedagsklänning??


Kjol, lite högre i midjan! Fin, va?


En rosa top.

Nu kan jag inte lägga upp fler bilden från H&M, man får inte bjuda på föööör mycket reklam =). Men allvarligt, gå in och kolla på h&m.com.

Försökte leta reda på en rosa väska jag tänker köpa på Wedins eller Accent, som den heter nu. Jättefin, jag och mamma hittade den när vi var inne på den nya Accentaffären uppe på marieberg. Hon letade efter en väska, jag vet inte hur många gånger mamma och jag har köpt väska till henne =). Egentligen tror jag att hon tröttnar på sina väskor, precis som jag gör och vill byta ut dem men hon är en sådan sparsam människa som inte köper en massa nya grejer bara för köpandes skull (som undertecknad gör) men just väskor... Hon säger att de inte var så bra som hon trodde och så måste hon ha en ny, hihi!

Gustav och jag sitter och tittar på Harry Potter och den flammande bägaren, mycket spännande!! Jösses vad gratisreklam jag gör idag! H&M, Wedins och HP men men, det kan jag bjuda på.

Jag ska ta en mindre storstädning när Gustav är borta på badmintonen, jag gillar inte att städa när han är hemma. Jag vet inte varför, det är bara lättare när man kan greja helt själv! Idag blir det att dra fram sofforna och slänga ut vardagsrumsmattan på balkongen och torka alla parkettgolv, det gör jag inte varje vecka. Det ska man inte, man torkar ut träet och det är inte bra för lacken som är ovanpå. Så är det när man har en förälder som är snickare, då har man fått lära sig var vatten gör med trä. Ni anar inte hur många gånger jag har fått föreläsning om de där jäkla bänkskivorna hemma. De är inte behandlade alls, eller om de är oljade, jo det måste de vara! I alla fall så är de inte lackade så man får absolut inte lämna vatten ovanpå dem eller lägga något fuktigt på dem eller liknande. Lustigt att de som gjort dessa lägenheter har lagt parkett utanför badrummet... I vår lägenhet är den helt förstörd och det var den innan vi flyttade in (ska jag passa på att säga =)) men det är klart! Man kommer ut ur badrummet med blöta fötter, när man städar badrummet så kanske man inte är så försiktig med just kanten, tröskeln mellan badrummet och hallen? Eller vad kallar man rummet utanför mitt badrum, Lollo? Korridor?

Nu kommer Semlan och vill kela! Skriver mer sen!

HAHAHA!

Mia & Klara... Såååååååå roliga! Se det på svt 1 om ni har missat det!! Sjuuuuukt roligt!! Okej, nagelbilden...


Tandsingarna

Jag älskar mina tänder... Om jag springer ute eller springer uppför trappor eller liknande så är alltid min största skräck att jag ska ramla och slå ut tänderna. Jag hade en kompis på lågstadiet som trillade på ett sånt där brunnslock i cement och slog ut båda sina framtänder i överkäken och naturligtvis så hade hon precis bytt så det var hennes "permanenta" tänder.

Jag blev puttad av vår jordkällare när jag var sex år och slog i tänderna i husväggen, det starkaste minnet jag har av den händelsen var när Björn (som är livrädd för blod) tog mig under armen, jag hängde och slängde där under. Han sprang efter Patrik (det var han som puttade mig) och skrek efter honom "Det där gör du inte om!" och Patrik (han var ju också sex år) skrek "nej, jag lovar". Sen in i köket och höll mig över handfatet och skopade upp vatten i min mun, japp, jag var ganska säker på att jag skulle dö. Om inte av slaget i huvudet så av allt vatten som kom in i min näsa och mun. Då ringde mamma till familjen Bergman och vi fick komma dit, Lars-Erik tittade på mina tänder och sa att det inte var någon fara. Han sa också att tanden antingen skulle bli blå eller rosa, vad tror ni att jag ville den skulle bli???? Jag kan ju säga att den till min stora fasa vart blå... *suck* Jag tappade den snart i alla fall =).

Alexander (yngsta brodern) trillade i vår järntrappa hemma med ett badlakan om sig och slog ut båda sina framtänder, som tur var var det mjölktänderna! När han slog ut dem var han tre eller fyra och han fick inga nya tänder förrän han var sex eller sju så många kort från när han var liten har han en jätteglugg i sitt leende =D. När han väl fick tänder kändes det jättekonstigt... Alex har tänder, liksom.

Sebastian har jag slagit i tänderna på med ett tennis-rack, har jag för mig! Det gick bra i alla fall men några år senare trillade han på trädgårdsplattorna nere vid badet och slog av den ena så han har en halv plasttand i alla fall.

Det här med tänder är en otäck historia... De flesta har nog någon gång slagit i sina tänder, mer eller mindre olycksamt, någon som har några äckliga historier?



Mina tänder, med hjärtat!!


Tandtråd, liten borste, större borste och FLUX!

"Fina tänder är inte flax, det är FLUX!"

Kul.. Min blogg är en tandvårdsannons

Bilddags!


Sune och jag brukar mysa på mornarna


Sen när jag klär på mig går han in i min garderob


Mmm min myskisse =)


Semlan hårar...

Dessa bilder är från ikväll =)



Ser ni att vi matchar??


Kolla hur hon håller om min tumme =)


Efter Selmamys kom Sune och ville bli kliad på magen, allvarligt! Denna katt tror att han är en hund.


Sen kröp han upp och somnade



Mina kissar är bäst i världen!! <3

(smilyskolan:
 det där <3 är ett hjärta på sne, vrid huvudet åt höger om det är svårt att se)

Ofullständigt!

Okej, förra inlägget blev en aning ofullständigt när jag insåg exakt hur lite tid jag hade på mig! Idag kommer bli en deppblogg! Jag har inte fått ett enda litet gelehjärta! Inga, blommor, ingen choklad, ingenting =(. Choklad vill jag visserligen inte ha, jag mår illa av choklad... Idag är en rutten dag. Jag gillar inte idag.

Jag slog i handen när jag tankade innan, och jag köpte bensin för 450,- (det i sig är ju jättetråkigt men att slå i handen är verkligen som att Gud sparkar på den som ligger). Uppe hos mamma hade de gjort sås på vanlig grädde så jag fick äta potatis och lax, sen var alla kakorna med smör i förutom en rulltårta. Och så var det gräddtårta på slutet... Dagen började ju också med att jag trodde att tvättmaskinen exploderade men det var "bara" vattenslangen som hoppade iväg och det sprutade vatten i hela badrummet. Så när jag inte hittade min skiftnyckel när vi kom hem så satte jag mig och grät en liten skvätt på hallgolvet. Men mitt hallgolv är av sten med fossil i och det är så jädrans kallt (har inget med fossilet att göra men ändå)! Så jag skickade över Gustav till P-o (grannen) och han fick låna en skiftnyckel! Så nu tvättar jag klart min tvätt så jag ska nog gå och hänga den nu! hoppas hoppas hoppas att lakanen hinner torka nu!!

Skriver snart igen!

Husbilslandet

Husbilslandet har drive (hahaha) i helgen!! Åk dit och shoppa en husbil, vettja! Min farbror ska göra det... Jag skulle ju kunna köpa en husbil och hyra ut min lägenhet, sen kan jag bo i husbilen jämt. Det får bli istället för att köpa villa, helt enkelt! Jonas, du kommer att tjäna på mina föräldrar, mamma vägrar besiktiga saker på bilprovningen så de kommer nog om ett tag och byter till en nyare bil. (då kan du ju försöka övertala henne till att köra husbilen också och inte bara åka med. *suck* hon kan ju!!)

Nu måste jag nog gå och göra nåt med mitt hår! Jag sitter i linne, trosor och tofflor! Och vi ska åka om tio minuter. Men Gust har inte ens gått in i duschen än!

Tänder, tänder och tänder

Hej hej!
Idag kom Lollo och hämtade mig på jobbet redan vid halv ett! Så åkte vi vidare till Helena och skulle kolla våra tänder, åå jag skrattade när vi kom in i undersökningsrummet. Lollo frågade om jag ville köra först men jag sa att hon kunde börja! Nu ska ni alltså veta att familjen Bergman är "tandläkarungar" eftersom mamma Bergman är tandhygienist och pappa Bergman är tandläkare. Så när vi kom in frågade Helena vad vi ville ha hjälp med, Lollo visste precis "en liten finputsning och flourlack" (tror jag bestämt att hon sa) sen tog hon "haklappen" från Helena och knäppte på sig den, sen hoppade hon upp i stolen. HAHAHA! Vaddå van vid tandhälsa =D.

Så nu har jag alldeles blanka och fina tänder! Polerade och flourade! (om det nu är ett ord) Inga hål! Och jag som inte hade varit hos tandläkaren på nästan sex år (ja, jag skäms). Skönt att veta att jag sköter om mina tänder! Det godiset jag gillat att äta kan jag ju inte äta så det är ganska lätt att låta bli, faktiskt!

About Semlan, Heikki! Den var liten och blek på något vis! Ful, liksom! haha! Jag brukar kalla min kisse för Semlan =D... Jättekul... Nej, hörrni! Jag ska nog sova alldeles strax! Jag är så trött och har verkligen ingen humor såhär på fredagkvällen!!

Hörs imörn!

//Plingen

Klimatsmart!

Papper som kommer ut tomma ur skrivaren stoppar jag i igen!

Jobbar

Hej hej!
Jo du, Jonas... Det fanns de på jobbet som tyckte de var snygga när jag kom idag!!

Lollo, jag har fortfarande inte sett Mia & Klara... Jag måste verkligen göra det någon dag!! ÅSI =D Hahaha! Gört!

Måste fortsätta jobba! (Förersten så har jag proppat i mig pepparkakor för jag är så förtvivlat hungrig! Undrar vad mamma tandhygienisten säger om det...)

//ÅS

Fåfänga!

Jag behöver ha tillbaka mina SATC (Sex and the city) avsnitt från Gustavs syster! Jag har klätt mig i jeans hela veckan, haft samma lågklackade stövlar och t-shirt med kofta över. Herregud! Var har mina kjolar och högklackade skor tagit vägen? Vad har hänt med min fåfänga??? Nu sitter jag och gör om min franska manikyr och imorgon ska jag ha min kjol med hög midja och högklackat.. Hoppas bara inte jag trillar och bryter benen! men jag kan ju ha skor med låg klack till jobbet och byta där, liksom. Okej, Åsa, sluta prata om skooooor!

Har ni sett mina nya, förresten?



Snyggaste klacken ever!

Imorgon vid lunch kommer Lollo och hämtar mig, jag ska nämligen till tandläkaren... sist jag var hos tandläkaren bodde jag i Sölvesborg och fick käkledsinflammation. Hon satte fingret längst bak i min mun och tryckte till så jag trodde jag skulle börja gråta! Så sa hon "Japp, det är käkledsinflammation". Mmm tack för den, liksom. Asch, det är Helena som ska ta hand om mig så det går nog bra! Förresten ska jag inte till tandläkaren utan tandhygienisten! Viktigt det där!

Nej, nu ska jag gå och blåsa håret, inte upp och ner, utan rättvänd. Ska bara göra klart naglarna först =).

Natti natt!

/Åsel

Kärleksbomb! =D


Stört irriterande!

Hej hej på er!
Tog äckligt lång tid att komma in här idag och jag som har sådan otäck bloggabstinens!! Jag bloggade ju inte alls igår kväll! Och det, mina kära bloggläsare, kan jag berätta var för att min kära Björn fyllde 67! (Detta är inte ett djur utan min bonuspappa) så jag poppade upp hemma, utan att gamlingarna visste nåt! Jätteroligt! Björn och mamma blev jätteglada =D.

Vi åt ädelostpaj, goda frallor och mammas kaaaakor. Min mamma är bäst i mellansverige på att baka kakor! I alla fall så körde Sebbe och jag på supartema, Björn fick snapsglas och whiskeyglas. De gillar att dricka snaps, gammeldansk *ryser av äckel* så jag sa till Sebbe "de behöver vardagssnapsglas!" Ofta de dricker snaps till vardags...

Jag sa fel hela dagen igår! Mamma frågade mig om jag var nöjd med min frisyr, jag klippte mig ju nämligen för en vecka sedan, 465,- och hon klippte 1,5 cm. så sa jag till mamma "när jag var och gjorde iordning håret på kicks så kände jag inte att jag behövde klippa mig! Men då hade jag ju redan bokat tvättid på eftermiddagen" och så satt jag där en liten stund och sen kollade jag på mamma och frågade vad jag sa egentligen! "Sa jag tvättid??" Då bröt hon ihop fullständigt och började gapskratta så jag började också gapskratta och fick jätteont i revbenen. Jag skrattade som jag inte har skrattat på jag vet inte hur länge!! sen skulle jag återberätta det för Björn men då kiknade jag av skratt så mamma fick berätta =D.

Jag kom hem vid 00:25 och började bre mackor till Gustav, jag hade nämligen med mig brödet! Så bredde mackor och sen dök jag i säng.. Sååå trött!

Idag har jag haft ryckningar i ögat hela dagen, Niclas tror att jag kommer att bli kallad ticsmongo... Elaking! Men jag har i alla fall ätit en laktosfri semla idag! Jag glömde ta kort på den, Heikki!! Den var i alla fall liten och ful så det gör nog inget!


Nu kommer Gustav, han har köpt cigaretter! Dummer...


men gud vilken dålig fantasi jag har idag!! Inget roligt alls att läsa den här torra bloggen! Jag skriver mer om en liten stund!


//Åsel


Stressad

Jag var nog lite uppstressat när jag kom hem igår... Kolla alla slarv-stav-fel! Oj oj oj... Nu borde jag verkligen vara på jobbet men det är som att en osynlig hand trycker ner mig i sängen så fort jag har börjat stiga upp på morgonen och jag blir alltid sen... Jag är tröööööött =D.

Ni har så rätt så rätt mina kloka vänner! Jag ska inte gå själv ute! Det är lite dumt faktiskt, som att utmana ödet. Jens på jobbet har också skällt på mig. Det var visserligen när jag gick hem själv en lördagnatt vid halv tre och genade genom den här parken. När man läser det kan man ju tro att jag är dum på riktigt!

Hedersord: *lägger handen på hjärtat* Jag, Åsa Maria (namnsdag snart!) Elisabeth, lovar att inte gå genom mörka gränder och parker ensam något mer.

Nu fick jag sms! Hörs senare, på lunchen, kanske????

Jonas, våldtäktsjeansen är det bästa jag har köpt, de var ruggigt dyra men jag gillar dem, dessutom känner man sig säker i dem! Purrrrrrrfekt!

Byby

Glömde...

Gustav vaknade och frågade om jag hade varit och köpt smör till honom... *suck* jag skulle göra det på vägen hem men jag orkade inte, så jag tänkte att jag går upp och gör det sen men när han somnade så glömde jag bort det! Han försökte övertala mig att han kunde gå själv men jag hade ju lovat! Så jag drog på mig mjukisar och knatade iväg! Jag gick upp förbi scandic och där är det ju en smal, smal gång mellan scandic och conventum så där gick jag... Och mötte två killar, gick snabbare och mammas röst ekade i mitt huvud "gå inte ensam ute och ifall du gör det gå inte genom parker och i mörka gränder" vad fan gjorde jag där? Klockan tio på kvällen i mjukisar!! jag hade inte ens mina våldtäktsjeans!! (kvarleva från varbergatiden!) det är diesel som står för de fantastiska jeansen! Det finns inga våldtäktsjeans, det är jag som har hittat på det =). De är dubbelknäppta med den innersta knappen på insidam. som kostymbyxor! Dessutom är de snortajta, garanterat inbrottssäkra. Jag hann i alla fall börja hyperventilera och nästan springa ut ur gränden men det var snälla killar... I kassan ställer det sig en man bakom mig som sjunger (!!), när jag kommer ut ligger det en man på bänken och sover. Det är hemskt med uteliggare! Tänk om han inte hade någonstans att ta vägen! Det är kallt ute och Ica stänger ju nu... Stackarn! jag skulle ha gett honom pengar istället för den där andra tjommen som jag alltid ger en massa pengar. Jag fick ju höra att han är typ miljonär! Vad ska han ha mina pengar för då?

Jag gick stora vägen hem =). Och mötte en man med basker och han hade inte baskern sådär snyggt som fransmän utan han hade den ovanpå huvudet nästan bsak i nacken... Dessutom stirrade han på mig. Sen gick jag genom parken (andra tabben ikväll!!) och då hoppar det fram en man bakom ett träd med handen i fickan (!!) och jag skriker nästan och börjar springa. jag såg nog ganska dum ut eftersom han stod och kissade men hur skulle jag kunna veta det?? Jag var i alla fall rädd och sprang över järnvägen fastän tåget kom men jag hann (som ni förstår eftersom jag sitter här). Många nära-döden-upplevelser idag, nästa gång får han gå själv!

Natti natti!

Facebook???

Alex (bror) har tvingat mig att bli vän med hans gosedjur "fyllehunden" på facebook. Detta börjar gå överstyr...

(För er som inte vet är facebook en community på internet där man blir medlem och blir vän med olika personer. Har fått kontakt med många från gymnasiet och högstadiet, lite roligt!! Ni som vet var lunarstorm var så är det här något liknande!)


TOTALT ostyrigt!!

Nej, Lollo! Att blåsa håret med huvudet upp och ner var inget att rekomendera för oss med tjockt hår. Det får ju massor med volym och blir totalt ostyrigt (återkoppling till rubriken!)



Kolla håret!! (Inte det osminkade ansiktet, tack!)



Den här bilden blev rolig =D. Ursäkta att jag läggar upp bilder tagna på mig själv, av mig själv.

Jag kan berätta att Elin har sagt till oss att hemligheten med hennes "volymiga"-hår är att hon fönar med huvudet ner. Men efter denna ovetenskapliga undersökning kan jag säga att denna metod inte passar oss med tjockt hår!

Det tar ju en halv evighet att duscha, man kanske ska raka av sig håret?! Shampoo, conditioner, värmecreme och sen föning. Okej, Åsa, sluta prata om håret!!

Sune satt och skrek utanför dörren när jag duschade så han fick komma in, när jag kom ur duschen såg det ut såhär:



Han hade hittat sin plats, han är rädd för vatten...



Vad är det där borta i hörnet?????


"Kommer det därifrån??"


"Och åker ner där?"

Hihi... jag ääälskar mina kissemissar =).


Gosingar...

Jag fick inte upp Gustav innan så jag ska nog gå och lägga mig och lösa lite cross word puzzle (låter mindre töntigt än korsord!) så hörs vi imorgon!!

Natti natti

Simma lugnt

Kan man ha morötter till kyckling, ris & sås?



Äh, det gick bra i alla fall! Det var god mat idag! Jag har trotsat Gustavs kycklinghat och gjort kyckling idag. Det är gott! Jag vet inte riktigt vad vi ska äta imorgon, på torsdag blir det i alla fall fisksoppa! Hoppas nu att receptet är gott! På torsdag ska vi också gå på bio! Seven Pounds



Magnus sa att den var otäckt bra. Så jag tänkte att vi skulle se den på lördag (alla hjärtans-dag!) men så kom vi på att vi har halva-priset-biljetter måndag till torsdag och jag blev snål så då tycker jag vi kan utnyttja dem!

Häromdan åt jag hallonsorbé... mmmm
 


Ganska rosa, va? Me like rosa!! =D

Jonas, det där skämtet var ett riktigt Åsaskämt!! "Stå upp fär Järvheden" Hahahahaha! Det är som mitt "för-mycket-innanför-västen"-skämt! Hahaha! Nu skrattar jag lite åt det också. åå vad roligt det är med skämt! Jag måste bara lägga upp några rubriker jag fick på mailen av Lollo!

Sydsvenska Dagbladet:
Våldtäktsman dömd till 2 år i Eslöv
(Fy för att tillbringa 2 år i Eslöv!)

Örebrokuriren:
Gynekolog hittade knarkgömma.
(Var undrar man genast?!)

Svenska Dagbladet:
Färre gökar i södra Sverige.
(Vilket låter märkligt med tanke på hur många barn som fötts hittills i år!)

Metro:
Tre greps för våldtäkt på Finlandsfärja.
(Hur stor är sannolikheten att det finns TRE män som tänder på
Finlandsfärjor??)

Dagen:
Lam pojke bortsprungen.
(Hur lam var han sa du?)


Hahaha!!

Nehe... jag kanske ska gå och väcka min hane. Hörs kanske senare! Om jag hittar på något att blogga om! =D

Blogg-galning!

Haha! Då måste jag ju kolla på Järvheden! fick nästan för mig att han var liiiiite lik Björn Rosenström? Roliga texter och sådär.

Jäklar vad jag bloggade igår! Massor med gånger... men jag hade faktiskt inte så mycket annat för mig, så jag hade ju kunnat gå ut och gå eller något annat nyttigt!

Jag kom på när jag körde ute på motorvägen idag att någon indirekt sa till mig häromdan att jag kör för fort, för ofta! Vi satt och pratade om bensinförbrukning och sådär och min lilla bil ska dra typ 0,5 men den brukar dra dunt 0,7 och det härleder min pappa till att jag gasar för mycket, men han hade glimten i ögat när han sa det =). Så när vi nu satt och pratade så sa hon "den bilen gick på 0,48 (en audi 80, årsmodell 1992, tror jag. Trodde de var törstigare än så!) ner dit men då var det ju inget brytande av hastighetsbegränsningar utan lugn körning" och medan hon sa det så spände hon ögonen i mig. Hihi! Jag kör väl aldrig för fort! Jag har i alla fall aldrig åkt fast! Jag har visserligen fått parkeringsböter tre gånger men det var med pappas bil! *mohahahaha* Eller det kanske inte registreras någonstans? Gustav brukar påminna  mig om de där bötrarna, jag ställde mig nämligen på samma datumparkering tre gånger... *suck* "vissa lär sig aldrig".

Nu måste jag jobba!

Hörs sen!

Radiobil!

Såg just reklamen för Marabou mjölkchoklad =)! En tjej som åker runt i en gul radiobil. En sådan vill jag ha! Jag skulle också vilja åka runt i en radiobil! Helst blå, då... Metallic! men kan ju bli lite kallt på vintern, konstigt att de inte visar hur hon gör på vintern! Nu är det ju i och för sig inte reklam för själva bilen men vi som inte kan äta chokladen måste ju titta på något annat...

Nu har jag gjort fransk manikyr! (Nagellack!) Tar sådan tid, bara! Typ fem lager...

Haha! Jag tittar på Johan Glans i femmans "Raw" han är så rolig =D. Han sa just att han tar det lugnt med alkoholen för att han är byggd som en liten, liten skolflicka. Samma här! Han är faktiskt rolig =). Förra veckan var det inte så roliga komiker, tyckte jag. Ikväll har det varit Özz Nöjen och Johan Glans, d eär roliga!

Nehe, undrar om man ska sluta babbla och kanske gå och lägga sig!? Måste lägga på ett sista lager med topplacket bara, öppna diskmaskinen (så det torkar), rensa kattlådan oj, vilken kort lista idag!! Jag har nämligen duschat och borstat tänderna och gjort matlådor redan innan!! Mackor, glömde jag.. Ska bre mackor också. Jätteintressant för er att veta vad jag ska göra innan jag lägger mig. Hihi! då kan jag ju passa på att berätta att Lollo har städat hela dagen! Mycket duktigt! Hoppas jag kan städa i slutet av veckan, Gustav kör runt saker med dammsugaren och då menar jag inte soffan och köksbordet utan mattorna... Och i fredags kunde inte jag ta ut några mattor, kunde inte dammsuga och inte torka golv! Jag städade toaletten, tog typ en timma (jag som brukar göra det på en kvart, jag städar där rätt ofta, ja!) Jag gillar inte orena toaletter... Vem gör det förresten?

Undrar om jag ska tvätta imorgon! Åå det är roligt! Jag älskar att tvätta sedan vi fick tvättmaskin! Det är till och med roligt att hänga den och plocka ner den!

Jag behöver fler fritidsintressen!!


Simma lugnt!

Marcus Birro

Mm jag måste dedikera ett inlägg till denna fantastiska skribent... Han skriver helt otroligt bra och med ett så levande språk! Jag lägger in en länk sen. Han och hans fru Jonna har precis fått sitt första barn efter två missfall. Jag kan inte skriva mer om honom, ni måste läsa själva. Jag kan inte göra honom rättvisa =). http://www.marcusbirro.se/bloggen/ 

Jag tittar fortfarande på Familjen annorlunda, de är och badar med sina åtta barn... Jag hade aldrig gjort det! Finns inte en chans! Tänk att ha sju syskon! Jag hade fullt upp med tre bröder och de var aldrig hos mig samtidigt! De gillar verkligen varandra, alla mina bröder, fast det är två familjer. De pratar med varandra på msn och så tvingar ju jag dem att umgås med mig ibland men jag är ju värsta gamlingen enligt dem! De kommer aldrig att förstå hur det är att vara storasyster, jag är ju nästan som mamma! Jag oroar mig jämt för dem... Ja, jag kommer minsann att bli en riktig hönsmamma när jag får barn =).

Nej, nu ni! Nu är det CSI!! Det ska jag titta på =). Någon som ska se Knutby-programmet på torsdag på fyran? Makabert?

Åå Jim Carrey på lördag som Bruce! Det ska jag också titta på!

Okej! Hörs kanske sen!

Byby

Pärmar är tuuuunga!

Hej hej!
Det är väl bäst att jag börjar med att kommentera min rubrik, annars lär jag glömma bort det! Jag har alltså haft grymma problem med att lyfta ner pärmar idag, jag har lite halvont i båda armarna och den ena kan jag ju inte ens lyfta! Nog pratat om mina plågor.... =D

Allvarligt! Vem är Thomas Järvheden?????? Har aldrig någonsin hört talas om killen... Vet inte om han är så himla rolig heller?! Någon som vet?

Idag har jag som ni säkert förstår jobbat! Jag åkte i min söta lilla bil och det första jag märker är att jag kan låsa upp den! (Ska vi slå vad om att det blir inbrott nu bara för att jag har haft den stått olåst i ett halvår! Pappa fixade alltså låset till mig =)) Sen startade den fort som attan! Känns som en helt ny startmotor!!! (Hihi.. Det är den ju också) Sen borstar jag av rutorna och sprayar rutan med mirakelsprayen jag har fått av Stefan. Sätter mig i bilen och drar på vindrutertorkarna; händer ingenting... Inget vift, inget ljud, ingenting! Jag gick ur och kollade om de hade frusit fast men det hade de inte. Så jag skrapade lite på dem hoppade in i bilen igen men ingenting! Så jag fick skrapa bort geggan som blev efter sprayen och sen åka iväg utan vindrutetorkare! Då får jag se att min vänstra backspegel står åt h--vete så allt jag ser är framdörren och bakdäcket! Jättebra... Så nu funkar min bil, den går till och med att låsa men jag ser inget framåt när det regnar eller snöar och jag ser inte så mycket bakåt! Men jag har ju en bil!! Jihoo!

Nu sitter jag och tittar på "Familjen annorlunda" en mamma har fött sex barn, tre tvillingpar... *suck* Gustav satt här och skrek för en stund sedan! Han vill inte ha så många barn!! Så nu är han iväg och köper snus, det är lika bra det! =D Han gillar nog egentligen inte barn... Fast det är nog så för många killar, innan de själva får barn, i alla fall! Men han kan nog vänta tio år till, tyvärr är ju mitt bäst före-datum förbi och ruttnat på den tiden! Men vi får se!! Jag har ingen brådska än! Jag gillar att jobba och klara mig själv, gå ut när jag vill, vara med mina vänner när jag vill, soooova hur länge man vill!!

Nu ska jag greja lite! Kanske bloggar igen sen =).

Hopp & hej!

IKEA!!

Ikea säljer dungrejer från levandeplockade fåglar... Vad hemskt det är med de där scenerna på nyheterna! Det låter så hemskt, de skriker och jag vill bara slita håret av de där som sitter och plockar dem!! Är det något jag inte klara av så är det folk som är dumma med djur! Jag kan knappt titta på sådana här "animal rescue"-program för jag blir så deprimerad av den maktlöshet jag känner...

Lollo, jag måste nog ha numret till Caroline igen! jag vill ringa henne och boka tid för kastration av Selma. Den här veterinären slår inte ens ihjäl sina hönor när de dör! (HAHAHAHAHA kolla meningen!!! <-- "hon slår inte ihjäl de när de dör" jag menade, hon slår inte ihjäl de när de blir sjuka!)  Hon avlivar dem med en spruta! Det kallar jag humant!

Nu har jag bloggat jättelänge, känns det som! Nu är snart nyheterna slut!


Byby


Beck!

Hej igen!
Nu har jag varit uppe vid City-hallen och köpt yoghurt, ost och snus till Gustav. Jag hade lovat att köpa det innan men jag glömde det när jag var på nya Willys, var tvungen att kolla in det! Det såg exakt likadant ut när det var Hemköp i samma lokaler! Anledningen till att jag glömde mer än hälften var att jag träffade Josef där. Vi stod och pratade lite om mina revben, jobbet och lite annat! Sen när jag var uppe på City-hallen, vem möter jag i mejerihyllorna?? Josef! Hihi! Han handlade med sin mamma på Willys och till sig själv på Ica. Nu kom jag på! Hans mamma är ju hemkunskapslärare! De kanske handlade till skolan! Jag skulle kunna tänka mig att bo som inneboende hos Josef, bara för att få äta hans mammas mat. Allt han har med sig i matlåda ser delikat ut!

Ikväll är det Beck på tv!! Jihoo!



Den är nog lite otäck men jag har faktiskt inte sett den! Förra veckan hade jag sett, i början sa jag till Gustav att vi hade sett den här förut men sen hade jag glömt typ hälften! Så när vi kom en liten bit sa jag "Jo, Gustav kommer du inte ihåg? Han hänger sig på vinden sen!!" Sjysst av mig, liksom! Han sa ju innan att han inte kom ihåg den!!

Jag har verkligen svårt att göra klart saker! Nu när jag grejade så kommer jag på mig själv att leta efter nagelfilen och börja fila naglarna... Jag bloggar ju! Hur ska jag kunna fila naglarna och skriva samtidigt? Knaaaasboll!

Nu ska jag fila naglarna!

Byby

Söndag!

Hej hej!
Av någon anledning är jag ganska förtjust i söndagkvällar! De känns mysiga och det går en hel del bra på tv. Sen är det ju extra bra om man har varit hos pappa och fått dillkött *jihoo*, tror inte Gustav var så imponerad men det är min favorit så ibland får han stå ut!

Gustav gick, eller cyklade från pappa vid tre för han skulle ju spela badminton, som vanligt, på söndags eftermiddagar! Jag har ingen aning om hur det gick att cykla för det är ju liiite snö här! Vi höll knappt på att komma dit bort! Jag halkade runt som attans i mina snygga stövlar (...) och beklagade mig hela tiden att jag skulle ramla och slå ihjäl mig! Det var ju ett under att han inte klappade till mig och hängde mig över pakethållaren, det hade nog gått snabbare i alla fall. När Gustav hade gått satt jag och Anette och tittade på kort från när jag var liten, jag har trott att mamma och pappa har slarvat bort alla, jag har bara ett tjugotal som de har tagit på mig och ingen av dem ville kännas vid att de hade några kort! Pappa sa att han hade tagit massor med diabilder på mig som bebis men att mamma hade tagit dem vid skilsmässan. Och mamma säger att hon inte tog några kort vid skilsmässan så jag hade nästan förlikat mig med tanken på att aldrig få se dem! Men så började mamma gå igenom alla kort de har och hittade på mig, inte från när jag var så himla liten men ändå på mig! Så hon satte igång och ska fixa en massa kort som jag ska få när jag fyller 25. Det ska jag inte veta egentligen men både hon och Alex har försagt sig och så är ju jag otroligt smart också så det är inte lätt att hålla undan saker från mig! Hihi skojade bara! Så när jag berättade för pappa att mamma hade börjat gå igenom kort så började han också gå igenom deras högar (uträknat från min sida?) och hittade massor med kort! Så de har jag gått igenom idag och sorterat ut alla som jag vill ha! Farmor och jag satt och kollade tillsammans, jag umgicks visst ganska mycket med min kusin, Josefin (rim, hihi) när vi var små... Synd att vi har tappat kontakten!

Det var trevligt att titta på kort med en skrattande Åsa, allt jag kommer ihåg från när jag var liten var denna eviga ångest över att behöva flytta fram och tillbaka och att ständigt ställas inför att behöva välja mellan mamma och pappa. Det började på nyårsafton och pappa fyller på nyårsdagen så han ville ju alltid att jag skulle vara där, såklart! Sen sportlovet, påsk, min födelsedag, midsommar, semestern (som de alltid hade samtidigt så jag var tvungen att välja), höstlovet och så jul. Sen alla andra födelsedagar mitt i året som ofta inföll vid samma tillfällen. Nej, hörrni, skilsmässobarn är inget vidare, faktiskt... Men det var roligt att se att jag ändå var glad ibland och att pappa skrattade och höll i mig som om jag vore det mest värdefulla på denna jord. (Nu bölar jag snart) Det var väldigt viktigt för mig som vuxen att inse att min pappa faktiskt gillar mig, till och med älskar mig och jag är hans lilla tjej. Det är inte konstigt att han försöker lära mig att köra bil fast jag har haft körkort i sju år och är 25 år gammal... Jag är ju en liten flicka för honom!

Förresten så åkte jag bil hem från pappa! Thats right! Pärlan is back on track!

Mörk bild men hon lever igen!!!

Om jag trycker på vänsterjustera igen varför vänsterjusterar den inte??

För att den är störd... Jag lägger upp en bild på min arm också, det syns inte så bra men lite i alla fall, jag kommer nog bli ganska blå =D. (Ja, jag tycker det är roligt att jag är blå! När man nästan aldrig har slagit sig så vill man att det ska synas när man väl gör det! Hur störd jag än är!)



Min arm ser helt fläskig ut här... Han kanske inte har helt fel när han säger gäddhäng =P. Nej, det är klart han har fel!! Det är en konstig vinkel!! Lollo, du har rätt, jag är för självkritisk!

Bloggar sen!

Åsa betyder rörig!

Jag har inget som helst sammanhang i mina inlägg! Jag skriver om en det ena en det andra! Att ni orkar läsa min blogg!! En eloge för er!


Puss

Ojojoj!

Nu ni! Jösses vad fint det blev =D. Orkidéerosa, tror jag färgen heter! Jonas, det här har varit en händelselös kväll så du kommer alltså att ha massor att läsa på jobbet på måndag! Skoj! Ellie ville inte gå ut, hon sitter hemma och myser i mjukisarna (mjukisbyxor) Maja hade just gått ur badet och skulle slappa och Hanna ringde just och sa att hon jobbade! Typiskt! Eller nu har jag ju fått en fin blogg och sitter i pyjamasbyxor!! Det är inte illa pinkat (av en trähäst)! Snygga pyjamasbyxor, dessutom, Hello Kitty =D. Och min Love and peas-tröja. Det är ärtor på den! Igår hade jag min "I belive in santa"-tröja och det roliga idag var att Lollo hade en jättefin t-shirt som det stod (nu frågar jag henne för jag minns inte) "muffins are just ugly cupcakes". men jag minns färgen och hon passar asbra i den färgen! Undrar om du verkligen är en vinter, Lollo! Äh, jag ska inte analysera det, jag är urdålig på färger!

När jag satt där i stolen på Kicks och blev sminkad av en tjej som inte hade fyllt 20 och var perfekt sminkad så kände jag mig ganska ful och glåmig... men hon var übertrevlig så det gick ju alldeles utmärkt i alla fall! Jag har nog alltid varit ganska pojkflickig, inte rädd att skita ner mig eller att leka busiga lekar, det har jag nog alla mina bröder att tacka för! På högstadiet höll jag mig mest undan, tror jag. Försökte märkas så lite som möjligt! Sen på gymnasiet gick jag ju på kvinnersta och där brydde man sig inte om jag skulle ha kommit i mjukisar till skolan! Så jag har aldrig varit så intresserad av att sminka mig så hon började prata om consealer (har inte den blekaste om det stavas så!) och strök på den överallt i mitt ansikte och sa "den här använder man för att dölja saker man absolut inte vill se" ooookej... Sen fortsatte hon att stryka på olika saker och frågade om jag använde en det ena en det andra och jag hade aldrig någonsin hört talas om de här olika sakerna! Har jag missat något inträdesprov för kvinnlighet??? Är det här sånt som alla vet? Eller så kan jag ju se det så att jag inte har slösat bort en kvarts livstid framför spegeln!! Eller.. när jag var liten och Sebastian precis hade fötts så kände jag mig nog ganska ensam. Jag kommer ihåg att jag brukade sitta framför spegeln och prata med mig själv, jag hade en golvspegel i mitt rum =D. Det låter ju verkligen lite hemskt när jag säger det högt! Men hur kul var det att leka med sig själv, tro!?

Nej, nu ska jag kolla Lollos blogg!!

Hej hopp


Meny!

Titta! --->

Det där gick ju bra! Fick återställa hela kodmallen! Nu är ju bloggen rosa men okej, då! Jag gillar ju rosa så det kan vara såhär tills jag orkar ta tag i html-koderna igen! Inte just nu i alla fall!


Min kropp is pulling jokes med mig... Jag har hjärtklappning och andas tungt! Så nu dricker jag massor med vatten och så ska jag nog lägga mig tror jag. Jag är jättetrött och har lite ont i huvudet så jag mår kanske inte så bra =). Ipren och sen sängen!


hej hopp!


Pizza...

Hej igen!
Vi åt pizza och nu mår jag piss =P. Jag tåååål inte pizza!! När ska man lära sig?? Aldrig, tror jag, det finns nämligen inget laktosfritt substitut för ost! Så när jag gör hemmagjord pizza kan jag ju egentligen inte heller äta den! Det är ett skit! Ibland tycker jag riktigt synd om mig själv! Men det är bara ibland, lovar =D.

Visst blev morotsmuffinsen goda, Lollo?? Jag som inte brukar gilla sånt där och jag tog två!! Det var första gången jag gjorde dem! Men radiokakan var inget för min mage! Det är för mycket choklad i, finns heller inget substitut för choklad... *suck*.


Gustav gick iväg och köpte snus nu, Oceans twelve går på trean, kändisar som både Gustav och jag gillar. Han blir alldeles till sig av Catherine Zeta Jones och me like Brad Pitt =D. Jag såg ju en film med honom nyligen, Benjamin Buttons otroliga liv. I den var han så himla charmig så jag har förlåtit honom lite för att han lämnade Jennifer Aniston. Men inte riktigt... Det är också därför jag inte gillar Angelina Jolie men jag är inte alls färgad av skvallertidningar!! =P Hihi! Jag tycker helt enkelt att hon "plutar" för mycket, Jennifer Aniston är mer naturlig... Hur naturligt det nu kan vara i Hollywood! George Clooney är inte heller så tokig, faktiskt =).


Jag bara älskar Katy Perry ("I kissed a girl" och "Hot N cold") men varför måste nästan alla tjejer som gör musikvideos ha så himla lite kläder på sig? Det är väl inte konstigt att kvinnoidealet ser ut som det gör när de ser så ut! Allt, allt, allt handlar verkligen om utseende! Tragiskt är det att man inte kommit längre. Våra mammor och generationen innan slogs för kvinnorollen på 70-talet och nu går vi åt fel håll igen! Vissa pratar om att det är feministiskt att se ut på ett sätt och stå för det men det är ju bara ett förtäckt kvinnoförtryck, av oss själva dessutom! Varför går tjejer ut på krogen i superkortkort och linne som slutar ovanför naveln? Jag tror i alla fall inte det är för att de gillar att se ut så, det handlar snarare om kampen om uppmärksamhet! Konkurrensen på krogen är fruktansvärd! Jag har aldrig varit ute för att ragga på krogen, då får man bara drägg i alla fall men om jag hade varit det så hade jag aldrig haft en chans. Killar ute tittar inte ens åt tjejer som har jeans och t-shirt... Hemskt tråkigt för dem eftersom vi är de bästa =D. (Dunkar Lollo i sidan med armbågen och stjäl hennes uttryck =D)

Ojojoj! Nu har grannen fest och de applåderar... Tittar de på ishockey, månne? (Det ordet har inte använts sedan 1948) Så jag ska springa iväg till köket och hämta vatten, eller jag går nog med tanke på vilka hemska olyckor som kan hända när man springer runt hemma... Hihi!

Puss på er


Mammor!

Hej hej!
Idag gick jag upp sent! Fast jag visste att Lollo skulle komma! Så jag gick upp vid 12!! och sen ringde hon vid strax efter 12 och frågade när hon skulle komma och, ja, jag ville ju att hon skulle komma så snart som möjligt så hon kom vid ett, tror jag! Och då hade inte jag plockat av frukosten än! Men det gjorde ju inget, det var ju bara Lollo =D. Sen vid halv tre kom mamma och Helena (Lollos mamma) det är lite roligt att mamma och Helena en gång var nästan som bästa vänner och Lollo och jag var ju också det! Louise är den enda barndomsvän jag har som jag umgås med. Hennes familj har också flyttat runt och hållt på som min =). Så vi har liksom förlorat våra vänner i farten! Dessutom har vi inte haft det görroligt i skolan (mild underdrift =P)! Jag hade det i alla fall bra till fjärde klass, sen flyttade vi... Trist! Lollos skolgång uttalar jag mig inte om här, det får hon göra om hon vill =). I alla fall så har vi liksom hängt ihop mellan åren! Vi tappade typ åtta år här på sista tiden men fann varandra för ett tag sedan och nu riktigt ordentligt. Det är så himla skönt! Jag fattade knappt att jag saknade henne så himla mycket förrän vi nu igen delar det vi gjorde då! (*kramar Lollo hårt*) Det är viktigt med kompisar som förstår vad man menar utan att man knappt behöver säga nåt! Hon och jag har dessutom den här lilla egenheten att vara lite, lite för snäll. Då blir man uttnyttjad av vissa personer men det undviker vi ju när vi är med varandra! Skitbra! När mammorna var här fick jag i alla fall veta att Helena läser min blogg så nu får jag ju vara lite städad =D. Hihi, nej då! Ibland glömmer vi bort att våra mammor inte alltid har varit mammor utan också unga tjejer... Och jag lovar och svär att inte cykla till varberga något mer mitt i nätterna! Ska bara tilläggas att jag faktiskt slutade med det när jag blev tillsammans med Gustav för han bjöd alltid på taxi hem "du ska inte cykla själv". Bra kille!

Nu sitter jag här och känner mig ganska hungrig eftersom jag egentligen inte ätit något alls idag! Bara morotskaka och radiokaka... Så antingen går jag och fixar lite mat eller så får jag ringa efter pizza... Jag tror faktiskt det blir pizza idag! Det var jättelänge sedan och jag är så himla hungrig! Gustav ska gå ut ikväll så jag kollar lite med mina kompisar om det händer något roligt, har ingen lust att sitta hemma riktigt! Alex (bror) kanske skulle komma men man vet ju aldrig med honom =) de kan ändra sig och åka till mamma eller nåt istället. Så jag hänger inte upp mig på det, känner jag! kommer de så kommer de och vi kan ju gå ut ändå! Nehe! Pizza var det!?

Kramar på er

Nytt försök!

*asgarvar* Ja, Lollo! Jag gjorde det igen =D. Fan! Sune låg här och sov bredvid mig och han sov så himla tungt! Han snarkade inte riktigt men när han andades så pep det lite i hans lilla näsa =D. Jätteroligt =). Nu missbrukar jag smilysar igen... Jag får gå på avvänjning!


Nu börjar jag känna av att jag inte har sovit inatt! jag som rä en kvällsmänniska har bara väntat på att få energi till att gå och kladda på mina morotsmuffins som jag har gjort tills imorgon! Kladda på toppingen, alltså, inte kladda på dem. Men vi sitter och tittar på Alien - återkomsten, tror jag det är. Störda filmer, egentligen! Jag tror faktiskt jag sett allihopa... Undrar vem det var som inte hade sett Star Wars, det var någon av Gustavs kompisar. Otroligt att man kan ha missat att se dem! Visst de i mitten som han gjorde sist, tvåan och trean, de skulle jag också ha kunnat missa men fyran, femman och sexan är väl nästan kult i vår generation? Jag blir så trött på Winona Ryder i den här filmen, eller inte hon såklart utan hennes rollfigur, hon är världens mest fördomsfulla robot! Nej, nu ska jag sluta prata om filmen, det är inte så roligt att läsa!

Jag pratade med mamma nu ikväll och hon skulle ringa Helena och bestämma för imorgon men jag tror de hade bestämt vid två och det passar mig bra! Lollo, du får komma tidigare om du orkar och vill, du får göra alldeles som du vill =). Jag har i alla fall bakat morotsmuffiins och jag tänkte göra radiokaka imorgon sen gör jag nog banankakan tills på måndag. Magnus fyllde ju år idag så vi kan fira lite på måndag! (Laktosfritt, Lollo, no worries).

Undrar om jag ska försöka ta mig ut i köket nu! Hörs imorgon! Om jag nu inte halkar igen så jag måste blogga av mig paniken =D.

Puss & godnatt

Snarksune

Hej hej!
Nu har jag gått upp till affären och handlat köttfärs, vi har ätit tacos och nu sitter vi och dricker öl! Gustav köpte "tjejöl" till mig =D. Corona! Det är gött det!

Pratade just med Mariia och hon och Jocke ska flytta ihop till en lägenhet i ladugårdsängen, jättegrattis till dem! Det är fina lägenheter där, verkligen! Jag skulle inte ha gått upp till affären och köpt en massa grejer, för det visste jag ju egentligen, jag kan inte bara gå upp och handla köttfärs och inget mer! Jag köpte bröd och fil och mjölk, vart ju skittungt! Så nu har jag asont i revbenen! Fan vad envis man ska vara!


När Gustav kom hem idag såg vi Bolt, nya disneyfilmen. åå vad bra den var! Vi har sett två disneyfilmer nu på kort tid, först var det Wall-e och nu Bolt. Skitbra bägge två!!

Filmen handlade om en liten robot som samlade skräp på jorden, alla människor var borta för att de inte kunde bo på jorden mer, för allt skräp! Så de bodde i rymden och åkte runt på små farkoster så alla var jättefeta och kunde inte gå. I alla fall så skickades en ny robot till jorden för att leta efter liv och Wall-e blev såklart käääär i henne =D. URmysig film!!



Bolt handlade om en liten filmhund, en filmstjärna som inte visste att han var en filmstjärna. För producenterna trodde att han spelade bättre om han trodde att han skulle rädda sin matte på riktigt, typ. John Travolta som talade som hunden, också jättemysig film!!


Nej, nu är det dags för Cake mania! Jag har snart varvat =D.

Puss & kram

Tröttsamt!

Jag får ingen ordning på det här! Det får se ut som skit och ni kan inte se menyn så kommer jag tillbaka när jag har lugnat ner mig!

Nu är jag irriterad!

Grundkurs!

Okej, vi har alltså ett smileyproblem! Jonas, jag pratar ofta på msn med mina bröder och då fattar jag oftast noll! De kör med kortkommandon för allt, och då menar jag allt. Jag kör väldigt lite förkortningar, jag gillar bättre att skriva hela meningar och precis i början när jag skaffade msn så hade jag världens tvångstankar att skriva ordentligt! Stor bokstav, kommatecken och punkt. Vilket jag insåg att jag snart fick sluta med eftersom man inte hinner! Man chattar med kanske tio personer samtidigt ibland och då hinner man verkligen inte tänka på grammatik och meningsbyggnad! Men i alla fall, det var inte det jag skulle blogga om!!

=) betyder att man ler.
=D betyder att man ler med jättestor mun.
=( betyder att man är ledsen.
=P betyder att man räcker ut tungan.

Det är väl typ de jag använder, va? Ja, och sen när jag skriver saker inom sådana här * så betyder det att jag gör det just då! Typ som nu *bloggar* eller *har ont* eller *skrattar* eller ja, vad man vill! Men jag ska begränsa mitt användande av smilysar, Jonas =D. (Nu krävdes det en!)



Jag pratade med pappa innan och han hade fixat min bil! Jihoo! Hoppas hoppas hoppas att han kan komma hit med deeeeeen!

Nu ska jag läsa lollos blogg!

Heddå

Trasiga familjen

*asgarvar* jag tycker du skriver klockrent, Jonas! lollo och jag brukar roa oss med att analysera varför vi är som vi är och varför vi gör som vi gör! Oftas skyller vi allt på att vi är storasystrar och för att vi tog mycket ansvar när vi var små. Det är alltså därför jag kan uppfattas som att jag är 45 och inte 25! Sen att jag har varit på helvetes massa begravningar och sådär.. Det är tråkigt meeeen, så är det. What does'nt kill you makes you stronger. Så, jonas! Varför hoppar du mellan ämnen? Du är yngst, va? Du har en storasyster, eller? Nej, jag vet inte varför, det kanske är vårt stressamhälle som gör att folk hoppar mellan ämnen =D. Man ska hinna säga så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt!


Mamma tvingade mig att ringa till sjukvårdsupplysningen... Och hon hette Helena =). Inte mamma, hon heter Elisabeth, utan hon på sjukvårdsupplysningen (jävlar vilket långt ord!). Hon trodde att mitt revben var av men jag skulle prova ta värktabletter och om jag får problem med andningen (om jag tycker att något ser fel ut i lungan...What?) så skulle jag till akuuuuuuuten. Men hon lyssnade när jag andades och hon tyckte inte det lät som att jag var väldigt anfådd och det är jag ju inte. Det gör ont när jag skrattar, gäspar och säger något uttrycksfullt =D Så jag väntar!


Nu kom Semlan upp till mig och ska kela så nu ska jag ägna mig åt det en stund och sen gå och klä på mig! Jag sitter i morgonrock =D. Den är rosa =). Jag har fått den av mamma =).

Hej på er

Kom på att jag inte skrivit någon kommentar till min rubrik! Jag gör så ofta!! Min bror berättade att han har vinterkräksjukan... Jag har ett trasigt revben, pappa har magsår och Anette har diskbråck =D. Hela den familjen är lite kaputt! Tur att mamma, Björn, Sebbe och Alex är okej!

Hemma!

Hej hej!
Jonas! Det var inte tragiskt att jag fick jobbet =D. Det tragiska var att det var det bästa som hänt i hela mitt liv =P. Eller det låter tragiskt när man säger det! Jag tycker det är skitbra =D.


Jag har inte sovit något inatt, jag har lite ont i mina revben =P. Så jag ringde Ella och sa att jag kommer in senare, egentligen sköter ju jag mig själv men jag tycker det är trevligt att ringa så de vet var jag är! Hon tyckte inte jag skulle komma in alls, så vi får se hur jag gör. Jag tycker det är trevligt att städa av skrivbordet lite innan helgen! Så om jag får min bil så åker jag kanske ut! Jag har lite ironi att berätta! =D Igår var ju vi ute och åt med Gustavs mamma & pappa och jag hade med mig ljusen till Lena från Ljuspartyt hon var här på i januari! Då tog hon upp en kartong ur sin påse och gav den till mig, jag fick en sådan ljusstake av henne som Sune hade sönder innan jul! Sen när vi kom hem så for de runt och tror du inte att Sune har sönder den andra?! Så nu har jag likförbannat bara en ljusstake!!

Nu ska jag surfa lite, sen försöka mig på att plocka ur diskmaskinen, jag kan iofs inte lyfta vänsterarmen men jag brukar vara lite handikappad med den i alla fall =D. Det är min reservarm, den duger inte någonting till annars heller, bara som stöd, liksom =P. Jag är totalt högerhänt! Vänstern kanske är för syns skull! Symmetri, liksom, eller hur Lollo?! =D (Vi är symmetrifreaks =D) Jag vet verkligen inte om symmetri stavas med två m men orka bry sig... Folk dör och jag har ont i revbenen.

Heddå

Fan!

Sune var uppe i fönstret och höll på att riva en blomkruka, så jag for upp och började ryta åt honom! Då springer han först halvvägs ut i hallen och sen upp i soffan och jag sprang efter honom! Så när han kutar upp i soffan så tvärvänder jag och ska springa efter honom, glömmer att jag har ullsockar på mig och drattar såklart på ändan på vårt parkettgolv! Så jag trillar med ryggen före ner i soffbordet och börjar skratta, sen trillar tårarna av att det gör så förbannat ont så Gustav for upp och försöker lyfta upp mig i soffan vilket resulterar i att jag skriker ännu mer eftersom han tar på mina revben som jag är helt övertygad om har gått av, varenda ett! ( på vänstersidan) så nu sitter jag här, helt rödgråten med en knöl på baksidan av ryggen, en reva i armen (var den kom ifrån har jag ingen aning om) det gör ont när jag andas och pratar och framförallt skrattar! Och jag kan inte låta bli att skratta för jävlar vad roligt det måste ha sett ut!! Jag sitter och småfnissar nu med... Men allvarligt, jag har nog brutit ett revben eller nåt, det ska väl inte göra ont att andas, annars??? Sen har jag dunkat i rumpan, det var ju tur att jag dammade den i golvet, den är det enda på min kropp som har något som skulle kunna liknas vid fett!


Jag har inte slagit mig så ofta... Jag har alltid varit en väldigt lugn person så antagligen kommer jag att lägga upp bilder på mina skador, ni ska få se! Bara så de finns dokumenterade!! =D


Åsa, gå och lägg dig!!


Marie

Hej hej!
Det la sig ett litet lock över mig nu på kvällen, jag har varit jätteglad hela dagen! Magnus bjöd på glasstårta och den var jättegod, jag fick jätteont i magen och vill helst av allt kräkas (det var grädde och mjölk i den) men jag var glad ändå! Sen när jag kom hem så duschade jag och började greja med håret (det tar ju en halv evighet att se hyfsad ut!) och när jag ska platta håret så måste jag dra ur telefonen för jag har för dåligt med jack i hallen! (eluttag, alltså!) så mamma ringde mig på mobilen och ja, jag har fått så många telefonsamtal med folk som dött och det är alltid mamma som ringer så jag vet ju hur hon låter. Det var Marie... Den finaste, goaste människa jag har känt tror jag, det finns inget ont överhuvudtaget i henne! Cancer, jävla förbannade skitsjukdom!! Jag lägger upp en bild och sen ska jag sluta prata om döden!




Hon fick inte ens fylla 50 =(. Alla mina tankar ikväll går till Kristoffer, Karolin & Sophie och Anders. Bättre mamma och fru får man leta efter.


Får man prata om något helt annat nu eller känns det som att jag vanärar Marie då? Men jag vet att hon inte var så kinkig på det där, så härlig människa!!


Jag funderade idag på den där tiden när jag sprang på krogen tre gånger i veckan, jag minns speciellt en kväll.. Och det var bara för att jag funderade på hur snäll jag är egentligen, om det bara är så att jag inbillar mig att jag är snäll eller om jag verkligen är det! Och jag kom fram till att jag är ganska snäll men jag kan bli snäll så det blir elakt, som när jag var tillsammans med en kille i nian bara för att jag tyckte synd om honom för att han var mobbad. Det var ju ganska självklart att det inte skulle hålla, liksom och han fick ju bara falska förhoppningar av mig. Det är ju inte så snällt! Den här kvällen på frimis var Linda och jag där och ja, hon hade träffat en kille som hon ville *piiiiiip* med och när sista dansen kom (den är ju lugn då, en tryckare som man kallade det på lågstadietiden) då dansade ju hon den med den här killen och jag blev liksom ensam kvar! (Otroligt konstig situation att stå där på dansgolvet, omringad av par som bara hade liksom "parats ihop" på några sekunder!) I alla fall så knackade någon mig på axeln och frågade om jag ville dansa. Och jag kan ju inte säga nej eftersom jag var rädd att han skulle känna sig ledsen och jag skulle ha dåligt samvete för resten av mitt liv. Så jag dansade med honom och var upptäcker jag???? Killen har lackbyxor!!! Horribelt!! Dessutom så vägde han nog lika mycket som jag och var 20 cm längre... Senare får jag veta av några killkompisar att denna kille kallas för piprensaren. Japp, så snäll är jag. (OBS! Han fick inte mer än dansa med mig, snällare är jag inte!)


Fick just en kommentar på msn "Kan du inte sätta på din cam?" och jag har druckit ett glas vin så jag är frispråkig ikväll! (Ja, jag är lättpåverkad, kolla min kroppshydda, för guds skull). Jag blev lite irriterad och skrev tillbaka "För att du ska kunna ru*ka på min bekostnad?" (jag skrev utan stjärnan till honom =D) och vet ni vad han skriver tillbaka?????? "ungefär så, behöver din hjälp här" Ja, men dååååååå är det klart att jag sätter på den! Ögonaböj, serru! Jävla idiot...
 

Nehe! Man kanske ska lägga sig? Det är ju faktiskt en dag imorgon också! Och jag har varit väldigt språksam här ikväll så det är väl bäst att jag slutar blogga innan jag skriver alldeles för mycket privata saker... Hittills har jag ju bara hängt ut andra (HAHAHA! Jag skrev andar först =D). Åå gud så roligt!

"Dags att sova"

"Okej mig!"

PS!

Tack för att du tycker jag är duktig, du tog en chansning när du anställde mig =). TAAAAAAAAAACK för att du gjorde det, om jag nu har glömt att tacka dig! Det bästa som hänt i hela mitt liv. (Också tragiskt, men sant =D)

Andreas!

Hej Jonas!
Andreas pluggar till jaaaaa, du =P... Någon form av högt befäl inom armén. Han var i Karlskrona och gjorde någon grundutbildning och nu tror jag att han är i Stockholm! Jag pratade med honom för inte så länge sedan, jag la upp det här kortet på min facebook och fick några kommentarer av honom =). Men jag har inte träffat honom på riktigt på huuuur länge som helst!! Å andra sidan är ju inte jag ute på krogen så mycket längre... Det får jag fan ta och ändra på! Det är "bara" 25 jag fyller, inte 45! Bäst att passa på, innan det nu är meningen att man ska börja ploppa ut bebisar *ryser*. Nej, barn är väl trevliga men jag är lite skraj... Adoption, kanske?!

Snacka om att jag byter ämne precis som jag känner för! Jag tror jag vet varför jag är sån! Jag har ju massor av bröder som är jätteduktiga på att ta massor med plats! Så för att jag överhuvudtaget skulle kunna förmedla mig när jag bodde hemma fick man säga det man skulle skitfort! Och då blev det väl att man sa allt man ville och att det inte hade något sammanhang hade ingen betydelse, för nu hade man i alla fall sagt det! Otroligt vilka traumatiska barndomsupplevelser man kan ha...

Hellas!

Hej hej!

Nu sitter jag på jobbet och ska alldeles strax stämma av konton men jag har lite av min lunch kvar så jag passar på att blogga lite snabbt! Idag höll jag knappt på att komma ur sängen. Jag var sååå trött!! Halv nio gick jag upp för då började jag svettas med mina två kissemissar som hade lagt sig ovanpå mig för att stjäla min värme. Det är ju bara det att de själva kanske fryser men de utsöndrar en värme som skulle kunna värma ett hus! Så Selma låg ovanpå mina ben och sune låg först bredvid mig och tuggade på min arm och sen kom han och la sig ovanpå mig, så nära ansiktet han kunde komma =). Han brukar ligga i håret på mig annars och jaga hårtestar som rör sig när jag vänder på huvudet. Men inte idag alltså! När han började gnaga på mig tänkte jag, han har ju bara kli i sina stackars små tänder! Men fan vad han bits! Han tar ett tag (helst i gäddhänget (som Gustav kallar min hud på överarmarna, jättekul, by the way) där man är som känsligast!) och sen sliter/drar han liksom ut huden från kroppen. Gör otroligt ont! Så igår armbågade jag honom rakt på nosen, helt oavsiktligt (?!) det blir nästan som en reflex! Man rycker ju till =P.


Ikväll är det maaaaaat på Hellas vid halv åtta! Mmmmmmmmmmumms!


Hörs senare, mina siffror och överstrykningspennor ligger här och stirrar uppfodrande på mig!


Heddå


Tråååkigt!!

Vi sitter och kollar på Bourne-filmen, första filmen. Jag gillar inte de där! Jag tycker helt enkelt inte om att bli upplyst om att det finns korrumperade myndigheter! Det gör mig otroligt deprimerad! Vem ska man lita på om de luras?? Nej, inte mina favvofilmer! Gustav gillar dem, typiskt... men jag ska nog gå och lägga mig, jag är trött och jag vill gärna inte komma ut till jobbet vid tio imorgon också! Det känns inte bra, å andra sidan skulle jag kunna jobba tio till fem och få massor gjort på den tiden! jag jobbar bäst den tiden, från åtta är jag liksom inte vaken, då får jag ägna mig åt att håla papper eller sortera eller nåt. Sen kan jag ta tag i andra saker =P. Lustigt hur man är, men det vet jag ju att jag inte är någon morgonmänniska, men det vet väl de flesta vid det här laget =P.


Jag måste flytta på tvätten i badrummet.. Gustav ville duscha, det tänkte jag faktiskt på innan. Jag hängde tvätten medan jag pratade med hans mamma och då sa jag att jag kommer att få flytta på det här sen för Gustav ska väl duscha =P. Varför hängde jag då upp det där? För att jag gillar att hänga tvätt? Nja. Jag vet inte varför... =)


Nehe! Flytta tvätten, fixa mackor, plocka ur diskmaskinen, göra matlådor, borsta tänderna och sedan ska jag titta på insidan av ögonlocken =).


Heddå


Frimis med Andreas =)

Andra gången

Hej hej!

Jag orkade knappt gå upp imorse! Jag var så trött och hade jätteont i ögat! jag låg i sängen till lite över åtta och tänkte att jag kunde ta bussen som gick kvart i nio, och jag skulle alltså duscha först =P. Det kan man ju räkna ut med arslet (ursäkta språket) att det inte skulle fungera! Så jag tänkte att jag tar bussen som går strax efter nio men då höll jag på att platta håret så jag hann inte. Då skulle jag ta bussen som gick halv tio jag kom ut på gatan halv tio och såg bussen åka förbi, då hade jag två alternativ!


1) Gå upp och lägga mig i sängen och gråta, stanna hemma resten av dagen (för jag hade faktiskt jätteont i ögat!)


2) Ringa Stefan.


Jag ringde Stefan så han och Josef kom och hämtade mig =). Sjyssta killar!!


Sen har jag jobbat hela dagen och så fick jag åka med Anders & Josef i lastbilen hem! Skönt att slippa åka buss!


När jag kom hem skalade jag potatis, tog en promenad till ica och köpte lingonsylt, gick hem och stekte köttfärsplufsar och gjorde sås! Det skulle ha varit köttfärsbiffar men de ramlade isär så det blev nästan smet igen... Skittråkigt när man anstränger sig och det skiter sig! Men imorgon får vi mat på Hellas av Gustavs mamma & pappa! Jihoo! Gööööööött!!!


Det är för att Filip säger gött som jag har börjat göra det! Han är karlskoging =D.


Nu ska jag spela lite av mitt maniska spel! Gustav blir snart tokig på mig, nu är det jag som är datanörd här!!


Puss & kram på er


Hatar att åka buss!

Ja, det gör jag, det tar tid, det är snoriga och hostande människor på bussen och har man riktig tur så åker det med en massa fjortisar som gapar och skriker och får en att känna sig som 45, eller nåt. Gud, så jag gnäller! Det är väl tur att vi har kollektivtrafiken! Och jag får väl tänka på att jag är mycket mer miljövänlig när jag åker buss än när jag åker alldeles ensam i min bil!


Är det någon mer som är torr om händerna och läpparna? Jag tror jag snart kommer att tappa min hud... Det kraschar nästan när jag knyter händerna. Kanske ska köpa handkräm =P.


Ögat är inte bättre idag, det är alldeles rött. Tog bara foundation, rouge och mascara idag och inga linser. Tanken på att peta in dem i ögonen gör att jag ryser, nej, låg profil idag! Men jag har kjol så det kompenserar den bristfälliga sminkningen! Åå jag känner för att gå ut och ha roligt! Förra fredagen var jag så trött och då blir det liksom inte så mycket mä´t! Man känner sig seg och står och nästan drömmer lite för det skulle vara så skööööönt att lägga sig i sängen och hissa upp fotänden =D.


Nej, hörrni, hade nästan lite funderingar på att vara hemma och ringa vårdcentralen idag så inte jag har fått ögonfluss, det var en på jobbet som hade det. Men jag vill inte vara hemma, visserligen skulle jag kanske må bra av att bara ta det lite lugnt en dag men! Vila kan jag göra när jag dör.. Eller blir pensionär. Jag kanske ringer sjukvårdsupplysningen istället.


På med ytterkläderna och ut till bussen!


Trevlig onsdag, alla tre som läser min blogg, fyra ibland.


//Åsa


ONT

Jag har jätteont i ögat och kan knappt blinka! Och så är jag jättearg på Sune, han river saker och var just uppe och nosade på min för dagen nyinköpta orkidée. Han ska inte få ha sönder den... Då blir det kattmord inatt!


Nu ska jag gå och fixa matlådor, bre mackor, rensa kattlådan, tvätta mig och borsta tänderna. Gustav duschar nu och ska borsta tänderna, här har vi minsann ingen jämnställdhet och därmed basta... =P


Jag kommer bli en bitter tant, bara så ni vet!


Natti natt


Härligt att vara tillbaka =P

Hej hej!
Jonas, har du missat att jag bloggar på bloggagratis.se??? Fan! Jag kan blogga på bägge ställena =D.

Idag har jag varit i Degerfors! L & jag gjorde kontrolluppgifterna till lönerna, sköj värre! Vi har prickat konton och letat i skatter hela dagen och så fick jag se hennes kontor! Lite roligt när man alltid bara pratar med varandra i telefonen! Jag körde lastbilen till Degerfors med lite lagerpåfyllning, dumt att åka tom, liksom... Jag gillar att köra lastbil =D. Då känner man sig stor (brukar jag oftast inte göra, i vanliga fall, alltså =P). Jag kom hem till Örebro vid halv fem, så jag gick in och fikade med Ella =). Innan jag gick in träffade jag Jens på lagret och han är så brun! (Den busen har varit i Thailand!) Han sa att jag var så röd i ögat och jag sa bara, "ja, jag känner mig lite torr i ögonen!" "Du är väldigt röd" säger han då. Jag tänkte väl inte så mycket mer på det, jag brukar vara röd i ögonen mot slutet av dagen =P. Sen kom mamma och hämtade mig, hon tyckte inte jag skulle behöva åka buss hem. Min bil har ju dött så jag åker buss tills det blir så varmt så jag kan cykla! Då jävlar i havet ska ni få se magrutor på fröken sjöborg! (Jag spänner magen så när jag cyklar så det blir så =)). Gustav gillar inte magrutor på tjejer säger han... Avundsjuka? Ja, mamma hämtade mig! Vi gick en sväng på Ikea och så kom vi bort till fiket och mamma frågade om vi skulle fika och ja! Det är mysigt =D. Så hon gick och tog fika medan jag gick på toa (Ikea har bra toaletter!) och när jag tvättar händerna och tittar mig i spegeln så ser jag att min högeröga har en jättefläck vid sidan om irisen!! Jag trodde ju inte att jag hade en röd klump i ögat utan att jag var lite röd, bara!! Och då kommer jag på att jag har haft så ont i huvudet på dagen, det kommer väl därifrån, för jag har bara ont i högra tinningen =P. Haha! Nu har jag tagit ut linserna i alla fall! Mamma trodde jag hade fått en blodpropp men herregud, så drastiska behöver vi ju inte vara! Får se om det är bättre imorgon =).

Nu sitter jag här och bloggar, katterna lever rövare och Gustav sover... Funderar på om jag ska gå och laga mat snart, vi ska äta Quiche Lorriane, idag. Gött gött! Sune has gone wild! Han river allt! Jag blir snart skvatt galen på honom! Äter upp mina blommor, tuggar i sladdar, äter upp mat som står framme, gräver i soporna, jag kan inte ta ur en soppåse och ställa i hallen för att ta ut nästa dag för han biter hål i den! Skitäcklig, sopkatt! Och såfort man tar upp honom och ska skälla på honom så börjar han att spinna och slicka på en. En lismande skitunge =). Hoppas hoppas hoppas att han blir vuxen snart och slutar ha sönder mina saker!!

Imorgon är det jobb på schemat igen... Får se om jag måste ha glasögon på mig eller om jag kan sätta i linserna, kanske är lika bäst att vänta med linserna tills det blir alldeles bra, i alla fall. Jag som just tagit mina linser, de är inte ens en vecka gamla. Men det är ju typiskt!

Nehe! Lite Cake mania och sen mat!

Pöss & kräm


RSS 2.0