london!

hej hej! Nu har vi sett massor!! Vi kom visserligen inte fram till london förrän vid halv fyra (svensk tid) på morgonen igår så gårdagen gick åt till att sova och sedan stå i kö två timmar till madame Tussauds.. Där inne var det så mycket folk! Vi kunde inte alls se filmstjärnerummet (nästan det roligaste) men jag fick en del roliga kort! Sedan var vi vid picadilly circus igår när det hade mörknat, coolt!

Rastlös tjej med liiite resfeber!

Hej igen!
Glömde berätta om min stövelincident tidigare idag! Jag berättade ju om dragkedjan till mina stövlar, den sprack när mamms och jag skulle till Stockholm (ja, jag vet att jag tjatar om mina stövlar men det var en traumatisk upplevelse och jag vill göra allt för att det inte ska inträffa något liknande igen!) idag drog jag i alla fall på mig mina stövlar, med den nya dragkedjan, och skulle ge mig iväg till jobbet. Såklart var det snö över hela bilen och jag sopade, fick se att det satt en massa is vid hjulhusen och började sparka bort denna is. Som sitter som berget! Börjar slå på isen med min borste och får en massa is och smutsig snö på mig (hela detta förlopp var nog en ganska rolig syn!) jag vände mig om så jag stod med rumpan mot bilen och börjar sparka bort isen med min klack. Törs inte sparka bort hur mycket som helst eftersom jag antagligen skulle ha sparkat genom plåten innan jag fattat att isen faktiskt är borta! Jag sätter mig i bilen och far iväg till jobbet, kommer ur bilen och tror att jag har något under ena skon. Kommer innanför dörrarna och inser att jag är låghalt... Jag har lyckats sparka bort klacken på ena stöveln. Grattis! Sätter mig i bilen igen när klockan är tio och beger mig bort till marieberg eftersom Mr. Minit har fixat mina stövlar på ett strålande sätt tidigare! Jovisst, de fixade det! På cirkus en timma! Jag fick sitta i strumplästen i deras butik och guida andra kunder fram till disken (ja, de trodde ju såklart att jag jobbade där när jag satt bakom symaskinen utan jacka (ja, den åkte jag ju naturligtvis ifrån i min lilla panik) och i strumplästen). Jag gick in på Kicks (ja, utan skor!) och köpte några tomma flaskor jag kan ha shampoo och balsam i när vi reser, man får ju inte ha så mycket i flaskorna när man ska ha handbagage! Och ni kan tro att jag kände mig uttittad! Alla kollade på mina strumpor! Tur jag valde ett par snygga idag. De glodde i och för sig ännu mer när innehavaren av Mr. Minit lånade ut sina foppa-tofflor till mig. De var väl i storlek 43 eller nåt och ja, jag är ju en rätt liten tjej. Såg väl ut som ett L. Eller Kajsa Anka, kanske. Om ni har problem med skor, ska göra en ny nyckel, sy upp ett par byxor, ska ha mässingsskylt eller liknande så gå till Mr. Minit på Marieberg, bästa servicen och bästa personalen, ever! De frågade om jag ville ha kaffe när jag satt där på den lilla pallen! Urgulligt!

Ja, jag har lite resfeber nu! Jag är såklart orolig över att jag ska packa för tungt! Men jag ska inte ha med mig så mycket kläder så jag tror jag kommer klara mig, jag kollade på Hostel'ets hemsida för att se om det fanns hårtork med på listan under "faciliteter" men det gjorde det inte! Vilket betyder? Att jag måste ha en hårtork med mig... Och plattång... Oh, vilka problem man har, det är jobbigt att vara jag ibland.

Skriver säkert ett litet panikinlägg senare.

sprängfärdig!

Hej hej!
Oj oj oj! Snacka om att man är mätt nu efter fyra dagars ätande! Julafton har jag ju redan berättat om, juldagen var jag hos pappa och det hände en liten olycka. Farmor ramlade i sin lägenhet så det blev en juldag på akuten! Det gick bra, dock och hon fick komma hem på kvällen, utan att sys men en hjärnskakning! Annandagen tog vi det lugnt, gick nog inte ur sängen före 13! Vi var och storhandlade och städade lite och så åt vi tacos! Gott efter all julmat! Igår var jag och Simon hos mamma och åt (igen!).


Julafton

Kolla in min min!! =D

Mysig bild

Nedan följer några bilder där vi har ett hysteriskt skrattanfall!


Andningspaus

Finaste ♥


Fejksmil men Bosse är ju fin!

"The neards"

Nehe! Nu ska jag kolla klart på min film och sen fundera lite på vad jag ska packa tills imorgon!

Puss på er!


Julafton

Mm nu sitter vi här! Vi är mätta & belåtna och har fått en massa fina saker! Vi började morgonen med att jag gav Gustav ett litet paket, han hatar att flyga så jag hade köpt en bok; 747 saker att göra på flygresan. Och vi hade bestämt, inga julklappar till varandra men när jag sa att jag hade en liten till honom så gick han upp på stan och köpte ett armband till mig! Ett jättefint armband! ♥


Otroligt vackert, eller hur?!

Hos mamma fick vi julbord och sedan öppnade vi en massa julklappar! Tittade på Kalle Anka och sedan var det bara att bege sig vidare mot Hovsta! Där öppnade vi en massa julklappar igen och åt gröt och tittade på Karl-Algot eller vad han nu heter... Karl-Bertil Jonsson! Det är ju trevligt =).

Nu har jag en understimulerad katt som springer runt och jamar här! Ska ta hand om honom! Vi hörs imorgon!

puss på er!

 

 

 

 


Jul?

hihi! Såg just att min header längtar till sommaren och på min lilla profilbil har jag en midsommarkrans... Ja, jag gillar sommaren, jag gillar att svettas istället för att frysa!

Det går inte att lägga in bilder i datorn så ni får inte se morgondagens outfit! Jag går nog och lägger mig istället!

Puss puss

Jul jul, strålande jul...

Åå sista riktigt mysiga dagen! Jag älskar allt från 1 december när jag får pynta till 23 december då min spänning når sin klimax, eller vad man nu ska kalla det! Jag är inte fullt så förtjust i julafton, som jag säkert har tjatat om förut här men det är ju min blogg så jag får väl tjata så mycket jag vill?! =D Idag har jag verkligen rännt runt! Först till Rosta, där jag hämtade min locktång, julgardiner [liiiite sena!] och de sista julklapparna!

Sedan ut till marieberg! In på jobbet, slog in alla julklappar och fikade med mina arbetskamrater, hjälpte de att slå in paket, stod i kassan en stund, vet inte riktigt hur jag hamnade där! Men det gick ju bra i alla fall! Once a helper allways a helper. [Santas little helper kanske?]

Sedan in på marieberg köpte de allra sista julklapparna och två västar jag har glott på på H&M i evigheter som var på rean till halva priset!! Och i min storlek! Otroligt!

Efter det, upp på stan och träffade grabbarna, sedan hem hit med dem, de ville prova ett spel som Gustav hade köpt. Sedan ut till mormor, skriva räkningar & hon fick sin julklapp. En plommonfärgad fleecemorgonrock. Hon pratade om sin frottémorgonrock sist jag var där och den var visst så tung så hon kände sig helt nedtyngd av den. Hon sa då att hon skulle köpt en till sig själv när hon köpte min fleecemorgonrock till förra julen. Så då tänkte jag att det var ju ett perfekt upplägg till mig! Fast hennes var lite annorlunda mot min, min är i fleece men jag tror denna var i någon microfiber, av något slag! Ja, i alla fall!

Hem & så var Gustav skithungrig, vi skulle precis åka iväg så kom Danne [lillebror] så gustav gick och köpte pizza istället för att vi åkte och köpte Max-burgare!

Så nu sitter jag halvdöd i soffan och glor lite på "So you think you can dance" paniktvättar lite tills imorgon, Gustavs skjorta [han har bara en han vill använda] och min klänning fick åka med, jag har bara använt den en gång och aldrig tvättat den så jag hoppas det går bra! Jag köpte den förra julen för massor med pengar och har bara använt den en gång! Mitt pucko. Jaja, efter imorgon blir det i alla fall två gånger. Undrar hur mycket pengar som hänger i min garderob. Fattar ni att jag har betalt det sista till csn idag! Snart får jag shoppa igen!!! Å herregud, jag blir alldeles exalterad av att bara tänka på det! Men jag ska ju spara till en ny bil så jag kan inte helt go nuts!

Några bilder mina vänner! Så hörs vi kanske imorgon kväll, om jag orkar blogga! Gustav pratade om att gå ut imorgon kväll så då bloggar jag väl då i så fall!

God Jul på er alla!!


Alla paketerna! Det bruna pappret är med små pepparkaksgrisar på!


Mitt änglaspel med kissar! ♥


Fullt ös medvetslös

Hej hej!
Nu har vi varit ute i Hovsta hos Gustavs mamma & pappa, pappan fyllde ju år idag! När vi kom var Anna, Andreas & Fanny redan där och när vi kom innanför dörren kom Fanny springande och nästan hoppade upp i min famn ♥. Gullunge! Hon lånade min mössa igen och så drog hon på sig mina vantar när jag höll på att ta av mig alla ytterkläderna. Hon är söt som socker. Idag har jag dessutom fått två pussar/tungkyssar av henne, hon lutar sig fram med öppen mun och sträcker ut tungan och så trycker hon sig mot munnen på en. Oerhört förtjusande!


Anna & Andreas [tror anderas håller på & gör en min mot mig!]

Gullungen!

Men vad säger du, Sandra? Ser du inte min nya design? Det är ju inte bra... Någon annan som inte ser den? Kanske måste göra om den.

Anna - det var lite läskigt! Jag fick lite panik när jag var på väg ut på motorvägen och insåg att jag ser verkligen inte ut! Men men det gick ju bra i alla fall, tur det. =)

Nu ska jag FaceBooka lite!

Bye bye!


Kallt!

hualigen vad kallt det är ute!! Jag kom ut till bilen imorse [efter att ha ätit min obligatoriska macka med köttbullar & rödbetssallad!] det var inte farligt mycket snö på bilen så det gick bra, jag satte mig i och körde iväg och när jag kom ut på motorvägen frös hela vindrutan till is och jag såg inte ett jota. Och då kunde jag ju inte komma av på något vis! Så jag satt som en struts och glodde ut genom en liten fläck vid backspegeln, gick ju bra... Trafiksäkerhet nej.

Nu ringde Alex och frågade om jag vill leka med mamma under tiden som han ska göra godis. Så jag ska springa och fixa köttfärssås & spaghetti så vi kan stoppa i oss något innan vi visst ska ut till marieberg. Vi lär ju inte vara ensamma där! Jag tänkte duscha och lite sådär men Gustav ockuperar duschen, antagligen sitter han på golvet och har kokhett vatten på och önskar att vi hade ett badkar. Så jag får väl vänta tills jag kommer hem igen!

vi hörs kanske senare gott folk!


Organisation

Theresen! Detta inlägget kan du hoppa över! Lollo, njut av läsningen ♥.

Jag har länge haft extremt stökigt i mitt linneskåp, I hate it! Nu är det i alla fall ordning och reda, jag började med att riva ut hela städskrubben, hittade påsar till källsortering och sen började rensningen! En svart sopsäck full med kartong, en sopsäck full med kläder och så massor med småpåsar fulla med skit. Så det blev en vända till vinden [med sommarkläder & jackor som vi inte använder] en vända till bilen [med kläder jag ska ge till myrorna eller UFF eller vart man nu gör av dem] två vändor till vår källsorteringsstation [med skräp]. Oerhört vad mycket skit man samlar på sig! Jag ska sortera oftare! Lollo, jag har hittat genomskinliga lådor med lock på [viskar] på Kamprads ställe mitt över vägen från jobbet. Det är nog smart att ha genomskinliga, jag har tänkt att jag ska skriva lappar till dem men ändå bra att se igenom om man inte ser lappen! Såhär blev det i alla fall i hallen!

Majsan! Nu är mitt skåp fiiiint igen!!




Har inte så många skor som Gustav vill tro... [däremot destofler bikinisar, det är de som ligger på mittenhyllan i trådbacken :P]



Sune "hjälpte" mig...

Das waar alles! Gott folk! Jag ska hänga tvätt och sen lägga mig! Wow-Gustav spelar som satan nu och har gjort ett par dagar så jag sitter här och pratar med mig själv. Men det är ju lika bra det... Då får man bra svar, som min mamma brukar säga.

Får se om jag ska skjutsa hem Alex imorgon natt, han skulle visst julpyssla med några kompisar i stan och de skulle börja vid halv sex så det lär bli sent. Men det gör ingenting! Jag skjutsar honom så gärna så ♥.

Natti natti på er!

Söndag

hej hej!
Idag har varit fullt upp eftersom jag gick upp tio över ett och vi var bortbjudna klockan två. Jag är ändå trött redan men jag har väl en liten infektion i kroppen som segar till mig, fortfarande! Lägger upp den enda bilden från igår som jag har, jag tog ett enda kort på hela kvällen, ingen mästerfotograf, direkt!


Sara tar kort på Linnéa, som just ska ta broccolipaj!

Idag fyllde alltså Andreas 30 år. Stort! Nedan följer lite bilder på kalajset, mest på Fanny [off course] dels för att hon är en liten linslus och dels för att hon är så söt så alla bilder blir ju bra!


Gustav, Anna & Andreas


Fanny =)


Sitter i mitt knä och enda gången hon inte fingrade på kameran var när hon fick vara med på bild!


Andreas försöker läsa sig till hur i hela friden han ska få ihop sin nya cykel!


Killarna hjälps åt


Lena ser sugen ut på att hjälpa till


Vad pekar Gustav på?

Tror faktiskt det är världens sötaste unge!


Andreas "åker skidor" med Fanny


Fanny kastar katter på mig


Hon gillade min mössa!


Snyggo

hej hej!
Nu är jag hemma från Ritz! Vi har haft en supermysig kväll med hemmalagad mat och det var inte jag som hade gjort den!! vi fick broccolipaj hos Anna, som för övrigt bor i en jättefin lägenhet i stjärnhusen. Jättemysiga planlösningar har nästan alla husen där! Vi fick alltså en liten välkomstdrink & sen broccolipaj och sedan bar det av med bussen vid tjugo i elva. Vi stod på VIP-listan på Ritz men det var verkligen 0 personer i kö när vi kom så det var inte så nödvändigt med listan, ända som var bra var ju att vi inte behövde visa leg, alla var inte över 25.

Mycket skumt folk ute, lite äldre slibbiga gubbar som limmade sig fast vid ryggen på en och vigselringen i högsta hugg. Äckligt! Jag fick höra en rolig sak i alla fall, Linnéa berättade att en kille hade sagt till henne att "hennes väninna med den svarta västen [det var jag alltså!] var den snyggaste han någonsin sett". Jag gillart! Mer komplimanger åt folket!! Tänk vad glad man blir! Han, en kille jag inte känner och inte ens har pratat med själv, han gjorde min kväll.

På högstadiet var jag kär i min musiklärare. Jag spelar cello. Jag skulle spela på avslutningen i nian och han skulle kompa mig, tror ni jag var lite nervös? Han var den snyggaste jag någonsin hade sett, och han fanns på fröviskolan =). Han var på Ritz ikväll.  Det var roligt att se honom, det är nästan 10 år sedan jag gick ut nian och alltså 10 år sedan jag såg honom sist. 

Jag har haft en rolig kväll! Nu ska vi sooooova!

Sussa gott ♥

Jag har inget att göra

Men det gör inte så himla mycket! Då blir ju helgen längre! Tänk om jag är i ett sådant stim nu så jag blir kollrig när jag för en gångs skull bara sitter hemma. otäckt. Jag borde städa, Jocke kanske kommer hit ikväll och jag borde bara plocka undan lite, lite. Men jag orkar inte! Jag har fönat håret, inför ikväll, ska platta det senare men det är 2 timmar kvar tills Sara kommer och jag behöver ju inte sitta färdig i två timmar, känns överambitiöst! Jag satte just på tevatten så jag ska gå ut och fixa en kopp te och sedan måla naglarna, de är så korta så korta nu! Jag kapade av dem aslångt ner och ångrade mig. Så nu ska jag måla på "nailgrowth" så de växer ut snabbt igen!

Gud sicket meningslöst inlägg...


Stan i juletid

Hej hej!
Vi vaknade sent, tio över elva, tror jag den var.. Men det var skönt att sova ut idag, det har varit en jobbig vecka! Vi knallade i alla fall upp på stan direkt, åt på La Baguette och sen ut bland alla tokiga julklappsköparmänniskor! Det är verkligen mycket folk ute nu! Känns at det snart är jul och trevligt är det ju att det är snö! Mys mys mys!

Vi hittade en present åt Andreas som ju fyller imorgon! Sedan hittade Gustav en väska han kan ha till London, jag har ju redan hittat min och väntar bara på om den tänker komma med på någon form av rea efter jul, känns dumt att köpa den en vecka innan mellandagsrean! Det är en Titan och det går inte att ladda upp någon bild just nu! Irriterande! I alla fall så är den av ett hårt material, med två hjul och så är den [såklart] ljusrooosa! Mycket fin! Jag ska i alla fall köpa den efter jul så jag tar kort på den så får ni se den då! Majsan sa att jag kunde låna en av henne men jag vill ut och resa mer och då kan det ju vara bra att ha en själv, eller hur!?

När vi var på väg hem kom vi på att vi måste ha kattmat så vi gick in på djuraffären, Gustav köpte en leksak till Sune, Selma får naturligtvis också leka med den men hon är ju en dam och damer leker inte (hennes "ord" inte mina) så det blir mest Sunes grejer och honom man tänker på när vi ska köpa leksaker. Han är ruggigt understimulerad, dessutom så han behöver lite aktivitet. Jag har funderat på om vi inte ska gå ut och leka i snön, han och jag. Han har varit ute på balkongen två gånger nu och bara ääälskar snön! Han plogar sig fram med siná små tassar, kastar upp snön i luften och fångar den med munnen. Nu sitter han däremot och spanar på min garderobsblomma. Min lilla trädgårdsmästare... Trädgårdsförstörare, snarare.

Nehepp! Duschen nästa!

Hörs kanske sen!


Grej & grej!

Hej hej!
Nu har jag pillat lite med designen här på bloggen, utopin hade ju såklart varit att ha ett snöfall men jag är så trött nu så jag orkar inte hålla på mer! Det är iskallt här ikväll, inte inne alltså utan utanför! -17 är det nu och det biter ordentligt i kinderna. Imorse skulle jag ta på mig kjol, det är ju fredag! Efter tre sönderrivna strumpbyxor (tänk er att jag såg ut som hon i reklamen som river sönder sina) valde jag tillslut att ta byxor på mig! Jag tog de kallaste byxor man kunde tänka sig, mina blanka, svarta byxor. Vilken idiot klär på sig utan att titta hur många grader det är ute? Jag höll på att frysa ihjäl, och det är inte en överdrift! Detta kalla, blanka, svarta material tog kylan ända in i benmärgen! Å vad jag frös! Danne och jag skulle upp och äta lunch på PP (PizzaPlaneten) och när vi skulle gå ut och hem igen så sa jag att jag måste byta byxor! Så vi gick upp, jag fick fram understället & ett par jeans, vilken lättnad! Så jag har med andra ord gått omkring med underställ idag! Lite överdrivet, kan jag känna! Det hade faktiskt räckt om jag bytt byxor, jag jobbar ju inomhus...

Nu ikväll tog jag på mig lager på lager med kläder och promenerade bort till Hanna! Vi köpte sushi (det är det bästa jag vet!!) och drack vin! Sedan ringde jag Danne som fick komma och hämta mig, jag var ju hela 1 km bort och kunde absolut inte gå (latast i stan) och det var ju kallt! Hemma hos pappi & Anette vankades det baguetter med ägg, räkor och majonäs (också det bäääästa jag vet!) kaffe ovanpå det och kvällen var gjord! Slapp gå hem gjorde jag också för min älskade stora bror skjutsade hem mig ♥. (Nej, jag har ingen storebror men de börjar liksom komma ikapp mig åldersmässigt, man gör ju det när man blir vuxen, dessuom är jag äldst men minst så de är bara stora bröder numera!)

Imorgon ska jag sova ut och sen ska Gustav och jag upp på stan för att köpa en present till Andreas som fyller 30 på söndag! Kanske en till Svante (G's pappa) också eftersom han fyller på tisdag! Vi får väl se vad vi hittar på! Sedan är det ju tänkt utgång på kvällen men jag funderar på att satsa på bara förfesten och skippa utgången. Jag var ju sjuk nu i veckan och är dyngtrött fortfarande! Men vi får se hur jag känner när jag har sovit ordentligt imorgon!

Nu ska jag kolla FB och sen lägga mig!

Sov så gott ♥


Söndag - kväll

Hello!
Idag gick vi upp skitsent, iväg och handlade frukost på Maxi + massor med andra grejer. Sen åt vi, jag bakade bullar (kanelbullar), mandelmassebollar med choklad, fem-minuterskola & snickers. Sen kom familjen Bergman - Rickard (antagligen felstavning av hans namn, jag har glömt!) Och nu har Gustav och jag beställt pizza på "Online-pizza" och ätit. Håller på att kräkas nu av ost + fett. Laktos & en ätstörning light som biter sig fast sen högstadiet någonstans.

Jag sitter och tittar på Holiday med Cameron Diaz & Kate Winslet, de byter hus för att de är typ trötta på sina liv.

Imorgon har jag lyckats dubbelboka mig, Bisen fyller 13 år & Personalvetarna ska baka pepparkakor. Sorry personalvetarna, födelsedagen måste gå först! Tonåringsfödelsedagen, dessutom!!

Nej, nu ska jag kolla klart på filmen & sen sova, tror jag! Jag skulle behöva en helg utan något inbokat! Jag kan inte ens minnas när jag hade det sist. Nästa helg är det utgång, som sagt, med flickorna och sen är det ju jul! 24:e hem till mamma & sen Hovsta, 25:e hem till pappa, 26:e inget inbokat! 27:e till mamma med Simon, 28:e packning, 29:e London! 28:e måste jag jobba också! Sen kommer vi hem den 3:e.

Ååååå Jude Law är med i den här filmen!!! ♥

Hörs imorgon!

Lördag - kväll

Hej hej!
Igår tog mitt kontor steget in i 2000-talet!


Före:


Efter:


Rullmus och allt! Fantastiskt! Conny är nu min bästis i företaget!

Idag ska vi spela bowling med Jocke & Lollo, som jag skrivit på FaceBook så gick alla pappas bowlinggener till min lillebror men som Lollo också sa så är jag ju bra på andra saker!  Tur är väl det, tråkigt att inte vara bra på nåt. Jag är glad att mamma tvingade mig att spela cello, det är jag ju bra på! Jag funderar på om jag ska springa till hallen och föna håret, det tar sin lilla tid med kalufsen och idag måste man torka håret ordentligt! Det är kallt ute!

Jag gick bort till Hanna & Sebastian förut, de flyttade idag så jag hjälpte dem att bära lite kartonger, det jag hjälpte till mest med var nog att strukturera kartongerna på ett bra sätt i nya lägenheten så de fick plats med allt. Det är jag också bra på! Stapla kartonger!! Jag gick därifrån vid fyra, hem & lagade potatisgratäng & fläskfilé. Jag har tvättat det tomt i tvättkorgen, städat lite för imorgon. The Bergman's kommer imorgon på adventsfika, det ska bli mysigt .

Nästa helg ska jag ut med Sara & Alexandra och sen mina vänner, är det jul! Vi åker hem till mamma på förmiddagen & G's föräldrar på kvällen, som vanligt. Ett himla åkande... Jag avskyr att åka runt! Skulle kunna tänka mig att bara vara hemma hela dagen, julafton är inte speciellt speciell för mig. Jag gillar bäst förberedelserna innan, från första advent och fram till 23:e. Den 23 ska jag bjuda mina bröder på lunch, som vanligt. Det är det bästa ♥.

Nu väntar fönen!

Ha en trevlig kväll!

Torsdag kväll

Hellodeli doodeli!
Idag trodde jag att jag skulle hjälpa till i butiken för de var lite kort om folk men det behövdes inte! Så Josef och jag har fyllt i några rapporter och pysslat med lite pappersarbete, det var behövligt men vi hann inte klart. Man blir förvånad över all byråkrati och allt pappersarbete i vårt papperslösa samhälle! Man kan inte transportskadeanmäla gods över internet utan det ska vara en rapport på två sidor, kopia på faktura, fraktsedel, följesedel och så ska man maila bilderna, suck. Jaja, det är skönt när det är klart! =) Sedan har jag städat på mitt kontor! Gått igenom alla (verkligen alla) papper och satt de rätt i ordning, i rätt pärmar, rätt fack och postat ett gäng brev. Det är så skönt när allt bara hamnar på sin plats. Jag gillar när saker har sin plats!

Jag har inte orkat sortera linneskåpet nu när jag kom hem, det får bli en annan dag, imorgon eftermiddag kanske, tänkte mig sluta lite tidigare, det har varit sena kvällar denna veckan. Men då får jag ta och masa mig upp imorgon bitti också! 08:00 sharp ska jag vara på jobbet.

Nu tror jag att jag ska dra mig mot duschen, tvätta håret ska jag göra... Fast först kanske jag ska föra över lite musik till min mobil, jag börjar tröttna på det som ligger där nu! Julmusik kanske vore på sin plats!

Planen -   · Föra över musik
               · Duscha
               · Fixa naglarna
               · Kela med Selmis ♥

Jag har:

Noll koll - kokosboll

<3 Sissel

Hej hej!
Åå jag har varit på julkonsert på Conventum, Krister Henriksson som julvärd, Sissel Kyrkjebö (ja, jag slog upp hennes efternamn), The real group, Orsa spelmän, Odd Norstoga & Trondheimssolisterna. Otroligt bra julkonsert, vill jag lova!! Jag satt och rös hela första "akten", sen var det paus på 30 minuter, jag, Josef & Magnus köpte fika och sen spelning i en timma till, så det började halv åtta (jag fick springa som en dåre, farmor ringde när jag skulle gå) och jag kom nyss hem! Lång med otroligt rolig kväll!

Farmor tyckte jag skulle ta en taxi hem från conventum, pga våldtäktsmännen som springer lösa. Det är 50 meter hem till mig från Conventum. Jag kan inte ta en taxi för 50 meter. Taxichauffören skulle skratta åt mig! Men inte därför utan för att ja, det känns otroligt onödigt. Man kanske inte skulle tycka det var så onödigt om man blev våldtagen någonstans under de 50 meterna men jag har resonerat med mig själv och kommit fram till att det finns mycket som är farligt. Jag kan inte gå rung och vara rädd eller nervös för någonting som oftast beror på att man är på fel plats vid fel tidpunkt. Det kan alltid hända och det får inte styra mitt liv! Jag måste kunna gå hem 50 meter klockan halv elva en tisdagkväll, det är absurt att ta en taxi! Vart är världen på väg???? Eller jag måste kunna gå upp och handla godis en vardagkväll om (poäng till vuxenlivet, jag får äta godis när jag vill) jag känner för att äta godis just då! Varför ska jag behöva vara rädd? Varför måste jag ändra mitt liv och mina beslut för att något miffo går omkring och våldtar folk. Nej, jag blir genuint upprörd! Upprörd, mina vänner. Dock kan jag ju tillägga att jag är mörkrädd i klass med en treåring och därför inte spenderar mer tid än absolut nödvändigt utomhus efter mörkrets inbrott.

Nu ska jag alldeles strax gå och lägga mig! Vill bara tillägga att jag också vill ha en chokladkalender utan choklad och detta att plocka ur chokladen och lägga i annat godis (som man tål om man inte tål mjölk) det är den mest genialiska idé jag sett sen någon kom på att sälja färdigskivat bröd! Det är Lollo som fått en sådan "chokladkalender" och ja, jag är så avundsjuk! Den är så himlans smart!! Jag ska göra't till mig själv! Gustav lär vara frivillig att äta upp chokladen jag måste plocka ur!

Nej, nu måste jag lägga mig! Jag har ont i ögonen och benhinnorna (gått i klackar hela dagen men fått många komplimanger = värt det) så jag ska vila mina ben och ögon! Och imorgon ska jag ha mina nylagade skor, hela dagen!! Sov så gott! ♥

Nyss hemkommen

Tjohoo!
Nu har jag just kommit hem, första gången sedan klockan åtta i morse, det är lite segt men men! Har man ansvarskänsla så har man! Var hemma hos mamma & Björn i Rockhammar nu ikväll, jag fick kräftor (!!) fick smaka Björns rostbiff med stekt lök och palsternacka (min favoriträtt!) det åt vi alltså inte, han hade bara lagat det och jag fick smaka. Alex, som helst inte äter mat överhuvudtaget fick stekt fakukorv, potatis & mjölksås. Jag tog en potatisbit och åt upp med hans gaffel, trodde han skulle dö eller i alla fall kräkas när han fick veta att jag hade slickat på hans gaffel. Jösses.. Vi har samma gener (inte helt kanske med delvis) vad gör det med lite spott?

Heikki - Jag visste inte att du tyckte jag var smart =). Det var roligt att höra, Gustav får inte vara med för han har aldrig sagt det och tycker då antagligen inte det! Tillsammans med mina föräldrar, ska också påpekas och jag tar nu en kort självömkande minut.

Imorgon är det gröt för hela slanten, ska hjälpa mina kära kollegor med serverandet av gröt, fylla på kaffe & greja! Ska bli roligt! På kvällen är det julkonsert på Conventum som jag hade glömt bort! (Lollo, hade vi bestämt att ses imorgon? För i så fall så måste jag nog omboka med dig =D.) Nu börjar det bli lite mycket i min lilla värld, massor som händer och som man måste hålla koll på! Shit pomfritt.

Jag har förresten lämnat in mina stövlar idag! Kostar 200,- och jag får dem imorgon! Jiho! Ska bli skönt att få hela stövlar! Har jag inte haft på evigheter, känns det som!

Nu är det sängen tillsammans med Hypnotisören! (En bok alltså, inte kod för något annat!)

Helga natt

Yes, idag på stortorget! Storslaget, mina vänner, storslaget. Massor med folk, underbar sång & Ernst, allas vår Ernst. Mammas lycka var gjord! Han har varit tillsammans med sin fru sen han var 17, det är bra gjort. Väldigt bra gjort! Antingen så förändras man inte alls eller så lyckas man förändras åt samma håll.

Idag har jag gått upp, varit på marieberg med lillebror & Andreas sen på julkonserten med mamma! Efter konserten gick jag upp på stan igen, fikade med Anders, Malin & Jonas. Senare kom Moa & ännu senare Hanna. Jag kan ju tala om att jag har två flätor idag, känner mig som om jag ser ut som 15 eller 16 år igen. Dessutom måste jag ju använda mina moonboots, eftersom mina stövlar är trasiga! Och så fick jag leveransbesked på mina nya skor, de kommer inte! Jag har en allvarlig skosituation! Allvarlig! Men men, jag får väl lämna in mina älskade stövlar imorgon och sluta bete mig som att det är jordens mest allvarliga problem! Folk svälter - väx upp.

Imorgon ska jag träna, kanske träffa Lollo & Theresen och ja, jobba, såklart! På tisdag är det julgröten, tomtemor (= jag) är redo för risgrynsgröts-serverande. Nu börjar det lacka mot jul! Dags att jag gör klart mina julkort, bakar 5-minuterskola, bakar lussekatter med fyra påsar saffran i & sätter en pepparkaksdeg. Måste fixa ett hus också! Pepparkakshus, alltså.

Nu sitter jag i soffan, kollar lite med ena ögat på True blood (tror jag den heter) och dricker te, blue fruit (andra gången idag). Jag dricker inte alltid det, jag dricker forrest fruit ibland och om jag har mjölk hemma dricker jag Peach & mango, Lollos favorit. Storkonsument av te, är jag. Och jag älskar att köpa hem en massa sorter, oavsett om jag dricker de eller ej så ligger de fint i min te-burk! Jag har en kolsvart kisse bredvid mig och den grå/svart/vita går omkring och luktar, vet inte vad hon håller på med. Hon har haft en jobbig helg, hon kanske njuter av att det bara är "de vanliga" här. I fredags gömde hon sig under Alex's täcke i soffan så han råkade hoppa på henne (mitt fel, faktiskt. Han frågade "Åsa, är det några katter i soffan" och jag svarade nej, Sune sitter bredvid. Men jag har ju en till katt!! Shit..) sen kom Gustav hem pissfull och det gillar hon aldrig, det gör henne rädd. Igår var det massor med folk här när jag kom hem från Stockholm, de drack och som sagt så gillar hon inte det. Hon gillar inte så många andra människor än mig, faktiskt. Men jag är ju hennes adoptivmamma ♥. Ja, jag får säga att jag är hennes mamma tills jag har några egna barn! Hon är min lilla bebis =). Ända sedan hon var 8 veckor. Jag hämtade henne i Linköping, de skulle skjuta henne om ingen tog hand om henne. Och jag åkte ända dit, stoppade in henne i min lilla kattbur och påbörjade den långa färden. Hon var hysterisk och jag hade ingen aning om vad jag skulle göra så hon fick komma ur buren och sitta i mitt knä. Där rullade hon ihop sig till en liten boll och sov hela vägen till Örebro.

Torsten, hette hon då!

Sune har jag inga bebisbilder på, jag skulle bara ha en katt men hon var så himla olycklig så jag var tvungen att fixa en kompis. Och det blev ju superbra! Förutom att han är den vildaste katten i stan (Dylta ingår inte, Lollo, ni har de vildaste katten utanför stan!) och han vill bara ut! Hans livsuppgift här i lägenheten går ut på att hitta en väg ut. Det är hemskt, han klättrar på fönstren och tar varje chans han får att gå ut på balkongen och försöker hoppa över räcket. Men när jag går med honom på gräsmattan kan han inte komma in fort nog. Märkligt det där! Jaja, slutpratat om mina katter. Jag ska nog sova snart, borsta tänderna, sminka av mig, borsta håret och lägga mig. Sen ska jag tänka på killarna som är på Paranormal activity och sen somna så gott så =). Lollo, Anders hade ett knep, ska berätta det för dig imorgon =).

Sov så gott sen mina vänner!

Tänkte göra

Ja, jag tänkte jag skulle fixat layouten här någon dag snart, det ser inte okej ut! Men jag har inte hunnit och nu orkar jag verkligen inte! Jag ska lägga mig nu, skulle bara skriva att sidan kommer att vara under uppdatering så allt som ser ut som skit kan bortses ifrån, det blir bättre!

Har haft en bra dag i hufvudstaden i alla fall! Mer om det imorgon!

Sussa gott!

The other Boelyn girl

Sjukt bra film! Se den, om ni inte redan sett den! Alltså - filmmys med bästa Lollo, stod på tapeten ikväll! Otroligt lyckat förutom att jag var tvungen att klämma i mig en tårtbit! Vad har hänt med min karraktär?! Fattar ingenting!

Nu ska jag alldele strax sova! Sune lever rövare och har just pucklat på Selma så hon skrek i hallen. Men hon skriker å andra sidan för att säga till honom att "nu får du fan ge dig!" så det är inte så farligt som det låter. Det är lite roligt att hon skriker, hon är ju en fin liten dam annars! Visar inte så mycket känslor överhuvudtaget utan driver omkring här som den lilla divan hon är.

Nej, nu sängen för Åsa-påsa!

Sussa gott

Tvätt tvätt tvätt

hej hej!
Jonas - jag tvättar säkert tre maskiner i veckan (minst!)

1) Mörkt
2) Ljust
3) Handdukar och disktrasor (!!) jag har bacillskräck
4) Jeans (inte varje vecka)

Men nu ville jag tvätta alla dukar och gardiner jag har haft uppe innan jag bytte till julgardinerna/dukarna och då blev det massor med tvätt! + att jag tänkte tvätta alla sittdynor till stolarna i köket, de har åkt med i ljusa tvättar, två har jag tvättat = två kvar! Mitt tvättande är ett eget litet ekosystem. Ett liv i sig självt, skulle man kunna säga.

Nu lagar jag mat, kyckling, ris & sås. Och väntar på Lollo, vi ska titta på film ♥. Och jag hoppas hon är försenad, för det är jag. Och inte kan jag stressa på min mat heller! Riset kokar sig självt (i riskokaren) och kycklingen är med sig själv i ugnen! Jag ska alldeles strax göra sås. Såfort riset står på "warm" på riskokaren.

Min lilla Sune är lite hispig ikväll, har väl ner en porslinspumpa ur mitt linneskåp, där var han inne, ja. Sedan har han klättrat på kylskåpet (!) vet inte vad han tänkte han skulle hitta där...

Nehe! Sås!

Superhjältejul

Kollar på nya julkalendern, ätit två lussebullar & druckit julmust, till frukost! Och ja, ni ser rätt jag är sen som attan men det är faktiskt meningen, jag ska ut och köpa en julklapp till EllaBella. Vad kan jag inte säga nu eftersom man aldrig vet vem som läser detta!

Haha! Eva Rydberg är med i kalendern, hon är ju för rolig! =)

Nej, nu måste jag sticka!

Hörs sen!

Mitt lilla fetto

Min mamma är tjock inombords... Hon har högt kolesterolvärde, alltså. Hennes blodkärl fettar igen, det är farligt! Syns inte utanpå, känns inte inuti, eller hur är det de säger i reklamen?! På min mamma syns det verkligen inte, hon är nästan lika smal som jag, fast ja, lite bredare vilket är naturligt med tanke på att hon fött tre barn och jag noll. Det är lite farligt när man inte går upp i vikt av att äta onyttigt, det är ju fortfarande inte bra trots att man inte lägger ut. Jag är likadan, jag går inte upp i vikt, skönt, kanske många tror.. hmm ja, kanske i vissa fall, andra är det inte lika skönt. "Du är ju så mager så det är ett elände att se dig!" Ja, men tack! Det var ju gulligt sagt! Tur man fått sin beskärda del kommentarer genom åren så man i alla fall kan göra ett försök att inte bry sig!

Det jag skulle komma till i den här lilla diskussionen är att jag har ätit fyra lussebullar på 20 minuter. Så nu ligger ett mindre berg av russin bredvid mig på köksbordet. Ja, jag sitter i köket och bloggar idag, det är så himla trivsamt i mitt kök efter omdekorationen till julsaker. Så jag vill bara vara här hela tiden! Jag gjorde en fuling och struntade i russinen i den sista plåten med bullar, varken Gustav eller jag gillar ju russinen så helt plötsligt vann den praktiska sidan av mig över traditionssidan. Lollo! Jag har läst att äldstabarn är bevararen av traditioner och yngstabarn är de nytänkande. Har man sedan mellanbarn står de och väger någonstans mittemellan. Kan nog stämma, i alla fall hos oss!

Nu ska jag lägga in alla mina bullar i lådor, lägga fram mina vantar så jag slipper frysa när jag skrapar bilen imorgon, hänga sista maskinen tvätt (nu är det snart tomt i tvättkorgen!) och sen lägga mig! götti götti!

Sov så gott!

Här gäller det att snabba på!

Jag har ätit choklad, jag tål inte choklad. Så när jag ska äta choklad så gäller det att vara så snabb så man trycker i sig så mycket det bara är möjligt innan magen upptäcker att det är choklad man äter! Så gjorde jag idag, jag fick i mig ett helt rör med marabou schweizernöt-bitar innan magen hann skicka signaler till hjärnan för att få mig att sluta äta. Illamåendet kom snabbt men jäklar vad gott det var!

Jag har missat adventskalendern idag! Jag fick nästan panik ute på motorvägen när klockan blev 18:40 (den började 18:45) och jag inte var hemma. Tänkte ringa Gustav så han skulle sätta på tv:n så det bara var för mig att springa in när jag kom hem! Men tänkte att det tar ju typ två sekunder att få igång tv:n så liite onödigt, kanske. Sedan tänkte jag tillbaka på den tiden man hade en video, som mamma alltid programerade så att man inte missade några program! Den tiden, den tiden... Ja, det var innan jag kom på att SvtPlay finns, så jag ska alldeles strax titta på kalendern! Precis när jag vill! Bättre än video.

Idag har jag jobbat, kom hem vid 18:50, kanske! Satte på en maskin tvätt, lagade mat (spaghetti & köttfärssås) samtidigt satte jag en lussebullsdeg, diskade, vi åt, jag bakade ut mina bullar, diskade, hängde tvätten och satte på en maskin till och sen satte jag mig här. Sedan ska jag peta i russin, löst, löst, så det bara är att pilla ut dem när jag ska äta sen. Jag gillar inte russinen men det ska ju liksom vara där! Tradition. och sen är det skjuts in i ugnen! Sen antagligen en diskomgång igen.

Imorgon ska vi titta på film och kanske äta några lussebullar! Och sedan på torsdag ska vi äta julbord med jobbet! Nice nice, första julbordet i år!

Nej, nu väntar FaceBook och sedan bullar!

Vi hörs!

RSS 2.0