Girls night!

Hello! Jag lyckades fixa över bilderna från kameran till min lilla dator så jag börjar med att lägga upp bilden på min adoptivmamma, som hon kallar sig!

Bästa ♥

Vi åt fläskfilé med potatis och bearneisesås!

 

Ikväll har jag haft myskväll, Gustav och jag åkte till Systemet först och fixade tills imorgon, inflyttningsfest hos Lea! [ska bli SUPERkul!!] Och eftersom vi ska till Vingåker först så ville vi ha allting klart så vi slipper stressa hem! Sedan åkte vi ut till Maria och fixade doppresenten till Ture! Igår när mamma och jag var på stan fixade jag själva stommen till dopkortet och själva kortet fixade jag idag!

Ikväll har jag tjejkväll med mig själv, Gustav är och dricker öl med grabbarna. Så jag tittar på Sex and the city, har vaxat benen, ska måla naglarna, bloggar och pratar med min Hannis ♥.

Min nya dator!

Dålig bild men jag var tvungen att stänga av blixten, det speglas en blixt annars. Inte okej.

 

Nu måste jag titta på SATC! Och snart måste tjejerna gå på SATC 2!!!! =D Trevlig helg mina vänner!


Avsaknad av bilder!

Jag har en guldbild på Ella idag när vi käkar lunch på Bellini. Den människan är den bästa i hela världen! ♥ Me love her! =) Men jag har ingen kortläsare på den här datorn som klarar mitt urgamla minneskort! Jag får kanske köpa en ny kamera, det vore ju tråkigt! ;)

Nu sitter jag och tittar på Eurovision Song Contest, enda gången jag tittar på ettan, tack radiotjänst! Känns så värt att betala över 2000 kronor för att titta två timmar om året! ;)

Jag ska prata klart med Ella och se sooova!!

Hörs imorgon!

XC60

Hej hej!
Idag har jag varit iväg på "utbildning" eller introduktion kanske man kan kalla det, med mitt nya jobb! Det var bara en extra dag såhär mitt i veckan! Jag gick upp kvart över fyra imorse och åkte mot Borås strax efter fem med tre glada prickar! Vi släppte av två av dem i Borås och den tredje och jag fortsatte vår färd mot Landvetter = jag fick köra en rolig bil! En Volvo XC60, tror jag det var, om jag inte såg fel på baklukan. Det var roligt! Automat och skitstor! Jag jämförde den med min clio men det var inte helt rättvist. Förresten måste jag sluta säga min clio, det är pappas från och med idag, jag har skrivit över den på honom och den står där borta och jag kommer inte att köra den! När jag börjar jobba inne i stan behöver vi ingen bil! Vi var och handlade i Ekershallen idag och vi gick både dit och hem och det gick ju alldeles utmärkt! [Att vi har bestämt att pappa ska ta bilen har ingenting med de tre parkeringsbötrarna som jag har fått på tre veckor, att göra. ]

Jag har haft en fantastiskt rolig dag och det här kommer att bli jättebra när jag kommer in i allt! Jag börjar bli lite nervös nu, bara! Jag kan ju mitt jobb så bra, på mina fem fingrar, och så ska jag börja om från början med någonting helt annat! Tur jag kan redovisning så jag inte behövde känna mig som ett rikspucko i Landvetter.

Nu är jag också fantastiskt trött och ska lägga mig på min spikmatta ett ögonblick och sedan soooova! Kommer somna ovaggad, vill jag lova!

Hörs säkert imorgon! Då är det Marieberg med mammi, ska komma ihåg att köpa trosor och dammsugarpåsar till mormor. Och hämta Alex bil, för att Gusti och jag ska till Vingåker på lördag!

Surpuppa!

Hej hej!
Idag är jag tjurig och har inte lett många gånger alls! Jag känner mig hemsk och oerhört otillfredställd med min mänskliga insats. Men så är det ju ibland! Jag fik ett förkläde av Ella som tack för att hon fick ett par skor och det var dagens höjdpunkt! Blommigt och urgulligt!

Jag hann med en tur till Oleary's ikväll med lillebror Daniel, han känns numera inte som en lillebror utan mer som bara en bror. Jag älskar mina bröder och jag vet inte vad jag skulle ta mig till utan dem! De och Gustav är mitt allt! Jag cyklade hem vid tio och när jag kom hem var det en tjej som berömde min cykel! Hon tyckte den var jättefin! Det var roligt att hon sa det!

Nu, mina vänner, måste jag sova! Kort blogg idag, men det blir nog bra ändå!

Natti natt!

Vad är väl en bal på slottet?!

Hej hej!
Igår var det bal på, inte riktigt slottet men i alla fall stora hotellet! Alexander gick tillsammans med Moa, de var superfina! Jag kunde nästan inte slita mig från alla fina klänningar och killar i kostymer som matchade flugor, slipsar och näsdukar med sina damers klänningar. Jag älskar bal, jag kanske måste prova min balklänning någon dag, den hänger i garderoben, bara använd en endaste gång. Fin är den i alla fall!

The grabbs ♥

Och flicksen!

Alex & Moa

Elin & Andreas

 

De var så himla fina! Jag tror jag har en miljon kort, eller nåt. Nej, kanske inte riktigt, men jag tog några med Alex kamera också. Men de har ju mamma med sig hem.

 

Idag åker Alex till skåne och jobbar, de kommer väl hem lagom till dopet på söndag. Lilla Turis döps på söndag, på självaste mors-dag! Det ska bli roligt, Gustav och jag måste bara ta en tur ner till Vingåker först, han måste ha en kostym och jag måste också ha något att ta på mig! Ska i alla fall se om de har några fina kavajer där nere, jag behöver en kavaj inför min kommande karriär! Och pumps. Nu är det vuxenkläder som gäller, folks!

 

Nej, nu ska jag titta klart på Macahans och damma lite!


Lördag

Hej hej!
Jag är bortskämd. Jag har aldrig varit tillsammans med någon som köper så fina saker som min Gust. Han kan komma vilken dag som helst med en present som han verkligen träffar mig rätt i hjärtat med! Jag vet inte om han tänker över sina köp väldigt noga och verkligen analyserar mig (tror dock inte att så är fallet) utan jag tror han har en naturlig fallenhet för att köpa saker som passar mig. Jag fyllde ju år i onsdags om det är någon som missat det. Jag fick ett sms på eftermiddagen att min present var slut överallt och han hade varit tvungen att beställa den så jag skulle få den på fredag. På fredagen fick jag ett sms där det stod att jag kunde komma hem från jobbet nu för min present hade kommit. Jag fick en rosa mini-dator. Världens finaste lilla dator i jordgubbs-glass-rosa-färg och jag bara älskar den! Den är så söt så man vill äta upp den och så praktisk! Typ tio gånger längre batteritid än min stora och den är så liten och smidig, liksom.

Nu sitter jag och surfar och gör ett förbenat test på math.se som jag bara får ett fel på hela tiden, man måste ha alla rätt för att få gå vidare! Jag är väl dum i huvudet idag men jag fattar inte vad jag gör för fel! Jag ska i alla fall prova nu en sista gång och skriva på ett annat sätt, annars får jag sätta mig och räkna om alla frågorna igen. Jag kanske ska sätta mig på balkongen när vi kommer hem och räkna lite! Det kunde ju vara mysigt! =D Det är så fint väder i Örebro och man vill bara inte sitta inne! Nu blev Sune stucken av en geting också, nu har sommaren börjat. Man tycker ju att han kunde lärt sig från förra sommaren men minnet är kanske inte det bästa hos en katt. Eller så glömmer han det när jaktinstinkten kommer fram?!

Nu ska vi gå bort till pappa och grilla för att fira min födelsedag, det ska bli mysigt och framförallt GOTT! =)

Hörs kanske senare!

Modell och änderna!

Hej hej!
Igår var min födelsedag! 26 år på jorden =). Födelsedagen spenderade jag på salong snygg som hårmodell nästan hela dagen! =)

Änderna låg MITT PÅ VÄGEN när jag kom hem!

Jag fick en lugg!

Karin hade en modell som jobbar uppe på Olssons tyger = jag ska dit och köpa tyg för att klä våra puffar!

 

Nu måste jag springa till bussen!

 

Hörs senare!


Firande i förskott!

Hej hej!
Den här helgen har varit full av födelsedagsfirande hemma hos oss, vilket betyder att jag har stått i köket! Bakat kakor och tårta och lagat en massa mat! Torsdagen avlöpte i lugnets tecken, Alexander sov över här och jag var väl lite smått hysterisk. Jag gick och la mig tidigt i onsdags för att ja, jag var dyngtrött! Och Alexander ringde och frågade om han och Andreas kunde sova över här och det gick ju bra, såklart! Jag vaknade med ett ryck tjugo över fyra på morgonen och såg att lampan i hallen var tänd fortfarande så jag var tvungen att gå upp och kolla om de hade kommit och jag såg dem inte! Täcket jag hade lagt fram låg fortfarande i en hög i soffan och två-sitsen var tom! Jag fick panik, slog Alexanders nummer med skakiga fingrar - blev kopplad direkt till röstbrevlådan. Riingde Andreas - samma sak där. Å herregud, det bästa som kan hända är väl att de blivit tagna av polisen, tänkte jag! Tänk om de blivit nedslagna och rånade och VEM är de på fest hos?! Varför tog jag inte adressen osv. osv. Så jag ringde Björn och ja, var hysterisk. Och han sa, de får klara sig själva, de är vuxna, släpp det där! Men vad ska jag göra, frågade jag. "Lägg dig och sov". Okej... Inte det lättaste när man nästan oroar ihjäl sig! Så jag låg där och tänkte på allt hemskt som skulle kunna hända min älskade lilla bror, när jag hör ett snörvel, som är misstänkt likt Alexanders "tål-inte-katt-men-sover-hos-syster-ändå-snörvel" men jag trodde jag inbillade mig. Så hör jag det igen! Gick ut och kollade och då ligger han ju under täckeshögen!! Så jag anföll honom och pussade och kramade honom och nästan grät för att jag blev så lättad! (Lite överdrivet, jag vet, men klockan var, till mitt försvar, halv fem på morgonen och då är man kanske inte helt rationell!) Andreas sov över hos en annan kompis som bodde närmre jobbet! Puh...

Jag städade i alla fall på torsdagen, fredagen bakade jag tårtbottnar, chokladbiskvier, radiokaka och likörtoppar. Sen var det utgång med flickorna på kvällen! Vi gick till Ritz, där var det 50+ och vi gick hem kvart i ett.

Lördagen kom mamma, Björn, Sebbe, Alex & Andreas hit! Min kusin Elin och hennes man och deras små änglar, Alma & Ture och min moster! Mormor ligger hemma i bältros, stackars lilla mormor ♥. Jag ska åka dit med en bulle och en tårtbit imorgon tror jag! Om hon orkar med mig, hon är jättedålig stackarn!

På kvällen igår mötte jag upp Majan, vi gick så jag fick äta och sedan på en förfest på rudbecksgatan. Så trevliga människor! Det var jätteroligt! Vi splittade förfestgruppen vid Frimis, de ville gå in där men det var 20-årsgräns så vi som har passerat 25 kände oss lite halvt manade att gå någon annanstans! Det blev Ritz IGEN! Men den här kvällen var det roligare! Massor med folk, halvbra musik och så kom Gustav och mötte upp oss, det var roligt!

Idag har Gustavs mamma & pappa varit här, Gustavs syster & lilla Fanny. Jag fixade helstekt fläskfilé med pressad potatis, sås och en sallad. Det var supermysigt och Fanny älskar katterna! Hon jagade och klappade Selma och kikade efter Sune som gömde sig under sängen. Han är ingen social katt längre, han gömmer sig såfort det kommer folk hit. Igår kom han inte fram förrän flera timmar efter att mina släktingar gått. Han som var übersocial innan, lustig hur de förändras!

Nu kommer lite bilder från helgen och sen är det matten som gäller igen! Gustav och jag ska ut på promenix sen och så titta på en film och mysa lite ikväll tror jag! Imorgon är det lägenhetsvisning som gäller och fika med en kompis som jag inte har träffat på hundra år! Eller i alla fall 15! Ska bli superroligt!!


Mammas spillvin (hon råkade punktera en bag-in-box och hällde upp i alla flaskor som fanns =D)

Bästa Majan

Bästa Hannan

Synd att de inte var så goda som de ser ut!

Tummen upp!

Vi hade stort dansgolv i fredags!!

Bästa tjejerna ♥

Jag beundrar Almas kanin-tröja. Vi delar kärleken till rosa och Hello Kitty

Alma hjälper mig att öppna paketet jag fick av henne. En tub med lotion från Åhléns, för det var Åsas tub. (Står Å på alla Åhléns saker. Uppmärksamt av en 2-åring!)

Tårtan som Alex & Andreas hjälpte mig att kavla marsipanen till!

Farbror & moster till bästa Simon ♥.


En ampel till balkongen fick jag av moster & kusin, tillsammans med Åhléns-tuben av Almis. Moster hade bakat knäckebröd, recept uppkommer på bloggen inom kort. Världens godaste knäckebröd!!

MissDee-smycken (från Pagelle, för övrigt =)) från Lena & Svante (svärföräldrarna)

Strumpor från Alex =)

Halsband och örhängen av mamma & Björn

BÄSTA SERIEN EVER!! Av Sebbe, off course!! =D


Onsdag = fredag!

Elo!
Idag är jag fasansfullt trött! Jag har legat och pluggat matte varenda kväll fram till elva, halv tolv och sen upp och jobba dagen efter, halv åtta står man och väntar på bussen! =) Idag är det i vilket fall som helst onsdag men skulle kunna vara fredag! Imorgon är jag ledig, fredag är jag ledig, lördag och söndag är jag ledig! Jihoo!

Jag har bakat bullar ikväll men det gick fel ända från början så jag skulle inte ens ha börjat! Jag glömde vaniljkrämen när jag var och handlade, sedan jäste inte bullarna, jag åkte tillbaka till affären och köpte vaniljkrämen. Blandade i 2 dl pulver istället för 2 msk pulver och det blev hårt som cement, jag fortsatte ändå (jag är en oxe - vet inte när jag ska sluta envisa mig) så jag jäste bullarna en andra gång och de jäste inte då heller (off course!). Sedan satte jag på ugnen och efter en halvtimma undrade jag varför det aldrig blev varmt... Jag hade bara satt på lampan. På med värmen och snart in med bullarna, tog 225 grader för säkerhets skull och i 8 minuter istället för 10. När jag tog ut dem var de kolsvarta. Jag hade kunnat döda någon med de där bullarna. Jag pratade med mamma när jag tog ut dem och började asgarva. Vad skulle jag göra annat än skratta åt elendet?! Jag tar nya tag imorgon istället! =)

Imorgon blir det först storstädning, hur mycket det nu kan bli med tanke på att två grabbar i 20-årsåldern kommer att inta våra soffor i natt.

Men nu ska jag sova! Jag har haft en jobbig kväll =).

Kramar på er!

Med en enkel tulipan på bemärkelsedan...

Japp! Idag är det Selimings födelsedag! Hon fick välja mat -valde den rosa- och hon fick ett helt paket istället för att dela med Sunis!




Sune fick också en massa mat.

En liten present! Det är en mus som piper.

haha! "Vad är det som låter??"

Sune var mer intresserad av maten i detta skede!

"Vad är det som piper??"

Riktigt skojig leksak!

I sommar kommer jag att plugga matte! Jag ska ju göra prövning i Matte C den 4:e juni och jag fick ett brev från KTH för någon vecka sedan om sommarkurser i matte.

"Till dig som har sökt en högskoleutbildning som kräver kunskaper i matematik"

Det blir första gången jag går sommarskola! Det ska bli kul!


Det ser ju roligt ut!

Här är det jag fick någon form av "aha-upplevelse" av igår! Lagarna som styr matematiken!

När jag nu har entrat den förlovade matematikens land tycker jag alla dessa siffror ser roliga ut!


Igår shoppade jag, ju! Jag hittade formar som jag har letat ihjäl mig efter, formar som gör det möjligt att bygga tårtor på höjden - me like!

Nu jäklar ska det bakas!

En sikt har saknats i min utrustning under en längre tid!

Blomformar att trycka ut marsipan och dekorera tårtan!

Nu ska jag räkna lite till, tror jag!


Matte

Hello!
Jag har äntligen fattat det här. Någon sa till mig att matte C är inte som matte, det är ett helt annat sätt att tänka och det stämmer verkligen! Det är inte matte längre utan det handlar om regler, Prioriteringsregler, kommutativa lagen, associativa lagen, distributiva lagen och kvadreringsregeln. Tänk att jag inte kan fatta när man säger det till mig utan jag måste räkna fel och slita mitt hår innan jag äntligen fattar att jag tänker fel! Men nu har jag ju fattat och jag har nästan en hel månad på mig att räkna ut hela boken innan prövningen är den 4:e juni... Jaa, hur ska det här sluta?

Gud vad jag längtar till Ensam mamma söker! Det kommer väl inte gå förrän i höst, de söker liksom killarna nu! Jaja, jag får väl hålla mig till tåls!

Förresten! Någon som vet var man kan köpa sockerpasta i Örebro? Någon pratade om Panduro... Får kanske förära med ett besök på Marieberg imorgon. Jag vill ha det till min födelsedagstårta! kanske får bli marsipan ändå men jag vill ha en vit tårta och då får jag väl hålla på och kavla själv! Det är enklare att handskas med sockerpasta.

Jaja, nu ska jag nog sova! Och imorgon är det söndag igen!

Sussa gott!

Kramar Åsa

Sjukling!

Hej hej!
En förkylning kastade sig på mig och vill inte släppa taget. Jag såg aldrig ens vart den kom ifrån! Men men! Det blir väl bra såsmåningom! Jag och Gustav var upp på stan idag, Selma fyller imorgon och hon måste ju få ett litet paket! Hon ska få en mus som piper. Det tycker nog Sune är kul... Det är svårt att handla till min Selming. Hon är inte jätteleksam sen hon blev storasyster men hon älskar ju mat. Så hon kan få en massa mat imorgon, kanske!


Puss puss puss ♥

Mattajm!

Sladdtugg

BUS!

Tröttunge!

2 år på jorden ♥. Tur att hon slapp heta Torsten...


Ååå onsdag!

Hej hej!
Igår tisdag 4/5 var det sex år sedan Felicia gick bort. Ella och jag hade en heldag i Stockholm igår, skitskönt att tänka på något annat. Shopping hela dagen, blev det såklart! Vi köpte skor bägge två och sen köpte Ella två t-shirtar till Magnus och sen var det bra. Duktigt av oss! till lunch åt vi fläsknosietter med bearneisesås och drack rödvin till.


Kändistätt var det också! Ella såg allihopa; Lena Endre, Carola Häggkvist, Peter Jöback och sen satte sig Mikael Nyqvist bredvid oss när vi fikade! Faboulus!

Idag frågade mina föräldrar om vi skulle åka ut till graven så det gjorde vi! Jag, mamma, Björn och Alex!











Söndag!

Hej hej!
Idag har jag legat i, först fixade jag klart alla kort till min födelsedag! Rosa, såklart!



Det blir nog bra! Imorgon ska jag köpa frimärken och lägga på alla kort!

Efter att korten var klara började jag plantera om alla blommor, började med mina orkidéer, en kommer att blomma snart, jeyy! Det var den som stod i vardagsrumsfönstret så nu har jag organiserat om alla så de står i vardagsrummet. Hoppas de kan blomma allihopa! Lite orkidéenäring på den här planteringen så ska det nog ordna sig!

Kissarna gillar blommor och jord.



Sedan blev det storstädning av lägenheten, jag plockade fram mina årsböcker, de har legat under sängen (!!) för att vi inte haft plats för dem. Så de kom fram nu och en rejäl dammsugning under sängen. Efter att jag fått ett hysterianfall eftersom jag hittade saker som kröp bakom huvudgaveln. Pälsängrar. Inte okej. Tvätt av alla textilier och frenetisk dammsugning av sängen, alla bottnarna, gaveln, bäddmadrassen och sängmattorna. Sen hade jag en mindre föreläsning om att kläder på golvet är absolut förbjudet f r om. nu! Slår två flugor i en smäll där! Nu blir det fint i sovrummet =D. Någon som har erfarenhet av dessa äckliga djur? Måste man göra något mer? Eller räcker det med dammsugning och tvätt? Åå nu får jag ett anfall igen. Det här är ohyggligt äckligt.

Sen fortsatte jag såklart att städa. Det gick inte att sluta där så nu är allt skinande rent här hemma, det är ju roligt i alla fall!

Nu - sängen!

Hörs en annan dag!


Saturday - the big nigth - sathuuuuurday!

Vi är lite sega! Men det går bra ändå! Potatisgratängen står i ugnen och vi ska till Jonas som fyller 25 idag! Men först mat, som ni kanske förstår! Potatisgratäng & rökt fläskfilé, det är gott det! En sallad till det och som pricken över i skulle vi haft pestodressingen men den står på jobbet tillsammans med kolsyrepatronen till Soda streamen. = Det blir naken sallad med obubbligt vatten. Men det går ju det med!

Vi har varit på Marieberg en sväng, skulle köpa något till Jonas och jag lämnade tillbaka en tröja. Vi var på Almstedts garden, jag fick med mig orkidéekompost hem så imorgon ska jag nog plantera om mina orkidéer och hoppas på att de blommar om! Jag lämnade tillbaka tröjan på Vila, jag kan inte gå omkring i ett tält. Jag är ju redan teeny och i ett tält kan man missta mig för ett barn, kanske... Eller ännu värre, kille. (Förutom håret då). Gustav köpte ett nytt spel och jag köpte en ny almanacka! Ska man börja på nytt jobb så månste man ha en ny almanacka! Det blev en som stödjer Rosa Bandet, jag gillar sånt. Inte bröstcanser såklart men vardagliga prylar som stödjer forskning runt olika sjukdomar. Då behöver jag inte ens välja, jag bara tar den!

Nu ska jag skära fläskfilé och sen är det mat! Vi hörs en annan dag!


RSS 2.0