Måndag

Hej på er!
Superkort blogg eftersom klockan är apmycket och Åsa måste sova! Idag började "Projekt-hallen" jag ska göra om i vår hall. Så idag har jag köpt massa tillbehör, färg, spackel, penslar, rollrar, sandpapper & slipkloss och en spade! Great! Jag har målat en av mina garderobsdörrar och imorgon ska jag kolla på Kamprads ställe mitt över gatan om de har några snygga handtag till mina dörrar! Annars går jag till Jocke på Bauhaus, eller det gör jag nog också så man inte missar något av utbudet! Jag gillar Bauhaus, frånsett deras VVS-avdelning som inte alls kunde hjälpa mig med en koppling till tvättmaskinen.

Imorgon alltså, jobb & sedan IKEA & Bauhaus, får se hur långt jag hinner om jag kan baka bullar också. Min lillebror är ju hemma i stan till på onsdag så jag tänkte att vi skulle fika någon dag! Saken är bara den att tapeten som sitter på mina garderobsdörrar bubblar sig när man målar på den så jag antar att jag får räkna med dubbelt så lång tid som jag tänkt på mitt projekt *suck*. Tror jag håller på att bli förkyld med, är lite tung i huvudet men det vore inte alls konstigt, lagerkillarna hade manfall idag, två av tre dyngförkylda. Hualigen!

Nehe! Sängen! Hörs imorgon!

Kramar Åsa


Länge sedan!

Hej hej!
Nu är det ett tag sedan jag bloggade! Jag har knappt varit hemma i veckan så jag har helt enkelt inte haft tid! Tror jag kommit hem vid elva varenda kväll nu ett tag! Om inte ännu senare. Nästa vecka ska jag försöka få lite rutiner här hemma igen i alla fall! Träning måndag & torsdag och riktig lagad mat varje dag. Förra veckan vet jag inte om jag lagade mat en enda dag. I veckan har vi ätit sushi på East West, sett Inglorious Basterds, tagit en öl på Pitchers, fest hos Hanna & Sebastian, middag med Anna, varit hos mormor och skrivit räkningar och ja, jobbat heltid och lite till =). Bowlat också! Och samtidigt ätit på Strike. Det har varit en rolig vecka! Förutom att jag fick minnesluckor från öl-drickar-kvällen, då kan man ju tro att jag drack aningens mycket men om sanningen ska fram så drack jag en halv öl... Läbbigt! Antingen fick jag den spetsad med något skumt eller så snedtände den totalt i min trötta hjärna. Dessutom hugg i bröstet och bak i ryggen, kanske ska ta det lite lugnare! Men det är ju så himla roligt att vara igång! Och träffa en massa människor och bara vara tillsammans!

Jag har bokat London över nyår så nu är det bara att hitta hotell & boka restaurant till nyårsafton. Det måste man ju göra innan, eftersom det är tonvis med turister där. Ska kolla upp exakt vad vi ska göra också, känns bra att planera lite när det är så få dagar och dessutom är det röda dagar! Det ska bli jätteroligt, verkligen! =) Bara vi två ♥.

Jag köpte ett par skor som jag hade på mig i fredags:



Ja, de är fantastiskt snygga!!


Dessutom har jag köpt två tunikor på Indiska men jag hittar inga bilder på dem och vår kamera har gått sönder och eftersom min mobil är inlämnad så får jag vänta med att ta bilder! Det är i alla fall stickade tunikor att ha typ i höst med tajts till, väldigt fina!! =)

Nu tittar Gustav & jag på Sagan om ringen - Konungens återkomst, den går på trean ikväll. Vi har sett den hundra gånger men den är väldigt bra ändå!

Nu ska jag gå och fixa en macka & lite te, tror jag, bestämt!

Kramar Åsa


Inglorious Basterds

Hej hej!
Vi har varit på bio ikväll och sett det nya tillskottet i filmvärlden, alltså: Inglorious Basterds. Mycket bra film! Rekommenderas varmt! Vi gillade den bägge två och det är ju lite ovanligt! När filmen var slut så gick vi till Hellas och åt, jag oxfilé på spett och Gustav sin pepparbiff (han tar alltid det och när han ibland vågar ta något annat, tror det har hänt två eller tre gånger, så blir han missnöjd =D han ska hålla sig till pepparbiffen, med andra ord!) Det var hur som helst väldigt gott! Vi kom hem för bara en stund sedan och nu har Gustav lagt sig. Jag ska upp på stan och träffa Maja & killarna, tror det var hon och fem eller sex killar som skulle gå på bio. Vi hade pratat om att se filmen tillsammans men Anders slutade vid kvart i sex och filmen började då och Gustav kan ju inte gå på den sena visningen när han ska upp så tidigt i morgon. Jag borde egentligen lägga mig och sova nu för jag är skittrött men jag ska stanna på Mc och köpa en kaffe på vägen upp. Man lever kanske bara en gång! Bäst att passa på att utnyttja tiden väl!

Jag har förresten i protest vägrat slänga en burk med tonfisk i currysås som står på diskbänken. Det är inte jag som ställt den där och saker hoppar inte ner i soppåsen av sig själva (surprise!) så jag vägrar. Men detta har lett till att det luktar apa (eller äcklig fisk)  i hela köket. Jag undviker att laga mat tills den är borta och soporna tömda.

Jag har räknat ut (eller Gustav har räknat ut) att filme nslutar vid tio i tolv så jag ska väl sticka strax om jag ska köpa kaffe också! 23:31 är den nu... Meningsfull info!

Vi hörs en annan dag, hörrni! Må så gott!

Kramar Åsa

Fika

Hej igen!
Det blev fika på Java med Hanna & Maja och sedan lite parkhäng på stortorget där vi till allas förvåning såg en massa smådjur! En (eller två igenkottar, högst oklart om det var samma!) och två små möss! Värsta zoot på stortorget! Jag hade dock lite ont i huvudet, vet inte om det berodde på den otroligt åtspända hårknuten som jag hade eller om det var dagens prövningar! Lite av varje, kanske!

Imorgon är det jobb, vilket betyder sängen nu! Förresten så var det en jävel som hade bajsat på min cykel och Per berättade att det klibbiga som kommer när man ställer cykeln under träden; det är löss som bajsar! Måste individer bajja på mina grejer?? Min cykel behöver en tvätt... *suck* (den första som hade bajjat var alltså en fågel).

Vi hörs i morgon! Nu ska jag läsa ett kapitel i min våldtäktsbok, förbanna män och bara må lite skit en liten stund!

Ha en riktigt trevlig måndag natt!

Kramar Åsa

Flickan och skulden

Hej hej!
Just nu läser jag Flickan och skulden - En bok om samhällets syn på våldtäkt av Katarina Wennstam, jag skapade lite diskussion i lunchrummet idag med frågan "Varför är det så viktigt vad en tjej har på sig när hon blir våldtagen?" Min åsikt är att det inte ska ha någon betydelse överhuvudtaget! En våldtäkt är en våldtäkt och ska accepteras som en våldtäkt oavsett om tjejen har urringad, genomskinlig tröja eller polo. What ever vad man har på sig, ett nej är ett nej. I alla fall så fungerar det inte så i verkligheten. Jag återkommer om det när jag läst klart boken!

Idag har jag jobbat, jag kom från jobbet vid strax efter fem, hem & laga mat och nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli åtta så jag kan gå upp till Java och möta Hanna och Maja. Dessutom har jag fått hem Män som hatar kvinnor på DVD! Wii!!

Mariia! Ska vi gå en promenix i veckan nu eller? Imorgon tränar jag nog men vi kanske kan gå efter? Eller en annan dag?
Nehe! Vi hörs kanske senare!

Kramar Åsa


Nu blev det kväller!

Hej hej igen!
Nu har jag tränat! Jobbigt var det och jag har fortfarande mjölksyra i armarna! Jag har också lagat mat! Kyckling i tortillas i ugn, mums filibabba! Jag älskar kycklign i tortillas men Gustav tyckte det var sådär! Mer till mig!

Nu ska jag räkna lite till LA-ink =).

Får se om jag orkar blogga igen! Ett sånt här inlägg kan jag ju lika gärna skita i, inget vidare kul att läsa =D.

Kramar Åsa

Söndag!

Oh dear! Den här helgen har gått fort! Vi har sovit mest men det behövde vi verkligen efter denna vecka! En mastodontvecka, skulle man kunna säga =). I fredags fikade jag med Hanna & Maja på Njuta (gamla babar) det var som alltid trevligt förutom att jag var dyngsur... I Örebro regnade det rejält i ffredags kväll! Jag, Helen & Virran var och käkade på Shanghai i hörnet Änggatan/Drottninggatan och vi bestämde oss för att bryta upp vid strax efter nio då jag skulle gå och träffa Maja & Hanna så Helen följde mig en bit för jag var tvungen att gå in på Ica eftersom jag hade ätit räkor i vitlök och i menyn stod det VITLÖK så jag kände att tuggummi var på sin plats! Jag hade en vit kofta, jeans, basketskor & en vit t-shirt. När vi gick till Ica regnade det ganska mycket så vi gick intill Krämaren under tak och när vi skildes åt fortsatte jag gå mot Våghustorget för att snedda ner till Köpmangatan och längst bort på Kungsgatan ligger ju Njuta, kanske max 500 m. Jag gick där under tak och fick se en stackare i blå skjorta som satt som slickad på honom och jag skrattade lite åt honom och fortsatte att gå, när jag kom över Våghustorget tog det i ordentligt och jag tänkte "jag kommer bli jätteblöt". Det var ju inte helt sant, jag blev dyngsur. Vattnet bara for i kaskader ner längs hustaken på Köpmangatan och när jag kom fram såg jag nyduschad ut i håret, sminket satt över hela kinderna, min kofta var så tung så jag knappt kunde ha den på mig, det tjippade om mina skor, framsidan av mina jeans var mörkblå & baksidan ljusblå & min t-shirt var genomskinlig. Jag for in och sa hej till Maja som nog inte riktigt kände igen mig först, jag hälsade skitsnabbt på hennes kompisar och mumlade nåt om toaletten så jag hängde av mig koftan (kanske inte världens smartaste drag (...)) och for in på toa. Maja kom direkt efter och hade som tur var på sig ett linne under sin kofta (thank god for Maja!!!) så jag fick låna hennes linne och gick och beställde en kaffe. Vi satt där och pratade och jag tog av mig skorna och försökte torka lite genom ren tankekraft men det gick ju sådär. Mina kläder var dyblöta ända tills igår. Jag följde i alla fall med Hanna hem och fick låna ett par mjuksiar av henne och hennes fina röda gummistövlar! Fantastiskt! Jag hade blivit sjuk om jag hade gått i mina blöta kläder! Gustav mötte upp mig på järntorget och undrade vad jag var för luffare i röda gummistövlar, gråa mjukisbyxor & vinterjacka. Det var kallt!!! Och blött! Och inte alls trevligt! Vi köpte i alla fall mat på Mc och Gustav däckade direkt när vi kom hem så jag fick två cheeseburgare (HAHA!).

Igår var jag på 20-årskalas hos tvillingarna Sophie & Karolin, det bjöds på smörgåstårta & en prinsesstårta som nog var det finaste jag sett! Otroligt! Och GOTT med smörgåstårta! Jag vågade inte ta av den andra, bäst att inte utmana ödet! Igår kväll kollade vi klart på "Den siste samurajen" och "X-man Wolverine" den heter väl nåt mer men jag minns inte... Jag fick avisering i fredags om att jag hade förhandsbokat "Män som hatar kvinnor" på DVD så den kommer i nästa vecka! Det hade jag glömt så det var en trevlig överraskning!

Idag sov vi aslänge, gick upp vid tolv kanske och vi har fortfarande inte kommit igång med vår dag! Jag tror jag ska springa en tur & upp och träna och sedan hem & laga mat. Vi får se, jag känner mig lite seg så jag har ingen lust att träna men jag borde verkligen!! Sedan ska jag nog träna imorgon eller tisdag också så jag behöver idag på mig att träna mage/armar. Sedan ben/rygg tisdag & sedan mage/armar på torsdag eller fredag. Måste få igång rutinen igen! Viktigt, viktigt!

Imorgon börjar jag tidigt så jag ska försöka komma isäng ordentligt ikväll, lättare sagt än gjort antagligen med tanke på min törnrosasömn imorse!

Vi hörs nog senare!

Kramar Åsa

Mitt i natten!

Det här blir en skitkort blogg för jag sitter jätteobekvämt på mitt armstöd till soffan och dessutom har jag träningsvärk i ryggen så det gör ont att bara vara =). Jag har haft en fantastisk kväll! Jag slutade såklart senare än jag trodde och kom inte iväg från jobbet förrän vid sex någon gång och åkte in på marieberg och lämnade in mobilen. Sedan körde jag i racerfart upp på stan för att jag fick sms om att mitt paket hade kommit (!!) och så tänkte jag att jag kunde köpa mat på Rosalies eller nåt när jag ändå var där. Problemet var bara att paketet inte hade kommit till filmkedjan utan till MAXIM, ute i västhaga, liiite pinsamt. Jag hann in och säga till i kassan att jag hade ett paket att hämta ut och hon hann leta efter det i fem minuter innan jag såg att det stod Västhaga. Jaja! Klantigt! Så jag kom av mig lite och gick av någon anledning till lokus istället, inte alls lika god mat... Dumt.

Jag kom hem skitstressad och slängde i mig maten och duschade och cyklade iväg till Hanna och var där kvart över sju! Inte illa, va? Vi har haft så kul ikväll! Vi skulle gått ut & dansat men vi satt så bra hemma hos Hanna & Sebastian, Maja & Hanna blandade drinkar och vi pratade om drömtydning. Jättemysigt =D.

Nej hörrni! Imorgon personalmöte! Vi hörs imorgon kväll!

Kramar Åsa

Träningsdags!

Så! Nu har jag äntligen varit uppe och tränat! Jag såg på mina papper att jag inte varit där sen 14 maj!! Det var precis före jag fick beskedet att någonting såg konstigt ut i min mage, det är alltså tre månader sedan. Jag är otränad, har ont i magen och ingen diagnos. Nu när jag tränade fick jag skitont, faktiskt. Skumt det där! Får se när nästa remiss till USÖ kommer.

Jag har i alla fall jobbat idag och det har inte alls gått bra! Själva jobbet gick bra men min mobil har varit konstig sen igår kväll, den började dumma sig och komma upp ett meddelande om att jag hade fullt i telefonminnet. Så jag raderade några sms och då kunde jag ta emot sms, sen i morse så började den hålla på sådär igen och efter lunch gick det inte alls! Så jag raderade alla mina meddelanden men det funkade inte ändå! Så jag gick in med den på tre-butiken på marieberg och han som stod där trodde det var minneskortet i telefonen som hade gett sig, men det var lugnt, det skulle inte kosta någonting och jag får tillbaka den om två veckor. Två veckor!! Jag kan inte vara utan mobilen i två veckor! Jag är ju ingenting utan min mobil! Okej.. kanske lite överdrivet men jag fick typ ett panikutbrott i butiken så han lovade att jag fick låna en mobil av dem. Sen kom jag på att Gustav har en gammal Sony Ericsson som inte används. Jag kommer klara mig! Så, det var första smällen! Andra var min router på kontoret, den trillade i golvet, och jag tänkte inte så mycket på det, förrän jag skulle skriva ut. Det gick inte att skriva ut för att datorn inte hade kontakt med skrivaren. Suck! Och jag som har varit borta från jobbet och verkligen behöver jobba ikapp!!! Så jag har sprungit över lagret och hämtat papper i Josefs skrivare. Datajocke kom i alla fall och konstaterade att jag måste ha en ny d-link och den kommer tidigast torsdag och kostar 1 500,- kul jul...

Sedan bröt jag av min konteringsstämpel på mitten. Inte heller roligt men den går att använda i alla fall!

Nu ska jag äta upp min mat, korv & makaroner, mmmmm! =)

Imorgon blir det firande av Maja (Wiii!) och torsdag personalmöte och fredag ska jag träffa Helen & Nina =).

Kramar Åsa

Måndag

Oj oj oj! Det här har varit en intensiv första arbetsdag! Men det är roligt att ha massor att göra! Jag satt och pulade med kassarapporter och sånt nästan hela dagen och sedan momsavräkningen som skulle vara inne idag! (påminnelse alla egenföretagare!) Sedan så ringde Maja och ville fika på stan så jag tog faktiskt bilen direkt och åkte upp på stan till henne, till Njuta! Där satt vi och drack te och hade jättemysigt och så helt plötsligt såg vi Ellie komma springande och sen efter en stund kom Hanna & Sebastian! Värsta träffen såhär på måndagskvällen! Vi hade verkligen jättemysigt och nu är jag så jäkla trött så jag skulle kunna somna sittandes här i soffan! Men se, det ska jag inte göra! Jag ska gå och borsta tänderna och sminka av mig och smörja in mig och plocka undan tvätten och lägga undan lite grejer i hallen och sådär. Och rensa kattlådan, dessutom ska jag skriva en påminnelse till imorgon om att köpa kattsand, annars kommer jag glömma det igen och då vet jag att Selma kommer kissa på mitt köksgolv, i protest.

Imorgon ska jag verkligen försöka träna! Sedan på onsdag är det fest för Maja (som fyllt 25!!! Jihoooo!) och sedan på torsdag är det personalmöte, fredag har jag inget inplanerat och inget i helgen heller. Kanske skönt att ha lite oplanerad helg! Anna tyckte att vi skulle försöka träffas också så vi får klämma in det någon dag! Och förresten så ville jag och Helen träffas innan hon åker tillbaka till Falun igen! Herregud, den här veckan kommer bli speckad! Men det gör inget, då vet man att man lever!

Nehe! Nu var det sängen, ja!

Kramar Åsa

Väntar

Jag väntar på att Gustav ska hitta en film han vill se på boxern, han är kräsen ikväll. Jag tror att han har bestämt vilken han vill se och nu hittar han den inte, tjuris =). Jag har bestämt mig för nya vanor nu i höst ( jag skriver höst fast det inte alls är höst än!) nämligen, lugn & fridfull frukost hemma innan jag åker till jobbet. Det är Maja som har inspirerat till detta! Det betyder att jag måste gå upp vid kvart över sex för att ha en timma på mig innan bussen går tjugo över sju. Det är ju inte så farligt tidigt! Gustav går upp vid kvart över sex varenda dag. Å andra sidan är han hemma tio över fyra och jag kommer inte vara hemma förrän vid sex. Men men! Det måste gå! Min mage behöver frukost innan jobbet! Och det är en bra vana, det säker de på Kellogs i alla fall!


Jag & Danne (innan jag blev nästan svart i håret)

julkort, för många år sedan

Min pappa! ♥

Sötaste ungen ever

Danne & jag på hans 4-årsdag, tror jag det var.

Nu har Gustav hittat en film, en Batman, tror jag!

Kramar Åsa

Dubbelt

Hej igen!
Jag ser nästan dubbelt! Så trött blev jag av maten! Portergryta med potatis, mums! Danne (lillebror) var här för en liten stund sedan och fick med sig vår gamla datastol och en påse med grejer jag hade packat ihop. Tre stora glasburkar som är till för att ha spaghetti, ris & nåt annat i till köket. De var fina men vi har ju cult här hemma nu, jag är lite ombytlig när det gäller sådana där saker, vet ni. Dessutom är det roligt att byta bort en massa IKEA-prylar som man har. Vissa saker är ju IKEA oslagbara på men det är roligt att ha sånt som inte alla andra har!

Jag tror vi måste dra igång en fest här snart, det var skitlänge sedan vi hade fest här senast!

Nehe, nu ska jag antingen spela lite Burger shop 2 eller räkna lite till. Jag har dock kört fast så antingen får jag ringa Sebbe eller klura själv... Hmm,

Hörs sen!

Kramar Åsa


Windy!

Hej hej!
Jösses vad det blåser idag! Jag var ute och tog in mina blommor från balkongen, de kommer ju blåsa sönder annars! sune hjälpte mig. Det är katt-sovarväder idag så mina kissar ligger utslagna i sängen och gör inte speciellt mycket alls! Gustav sitter vid sin dator och jag ska alldeles strax ge mig på matten igen! Måste kolla upp exakt när provet är och anmäla mig och betala avgiften! Så jag vet vilket mål jag har! Sedan ska jag boka tid hos en studie-yrkes-vägledare och se hur min framtid ser ut =). Känns som att det kan bli mycket med plugg & jobb men satan vad kul! Och att få läsa ekonomi, som jag har velat sen jag var 19! Det kommer att gå superbra! Jag är envis som synden.

Igår var vi ju hemma hos pappa & Anette, Gustav skulle gått upp på stan och träffat Jocke men Jocke var visst trött så han sov istället och Gustav blev kvar med mig. De drack öl, jäger och nåt annat slibbigt som Henke hade trixat ihop, Mintuu var det i alla fall i. Henke mår nog inte alls speciellt bra idag, jag höll på att skratta ihjäl mig åt honom när han drack och blev lite onykter och pratade oavbrutet. Så jävla roligt! Sen mådde han inte alls bra, huserade på toaletten i kanske en kvart och sen kom han ut med skohornet i högsta hugg och sa att det kanske var bra om han gick hem. Danne var nog lite nervös över hans hemfärd och jag erbjöd mig att skjutsa hem honom åtskilliga gånger men det sista jag hörde var Danne som ropade till att "det är en trappa, Henke!" och sedan "nu kommer det bilar där!" men jag har i alla fall pratat med honom på FB idag så han kom hem ordentligt! Kul hade vi i alla fall!

Idag blir nog en liten segisdag! Jag funderade på om jag skulle upp och träna lite eller så gör jag det imorgon! Jag kan ta en slappissöndag. Nästa vecka börjar ju allvaret igen så då kan man ta allt sånt med träning och grejer! Än så länge idag har jag bara ätit frukost, diskat en maskin, bäddat sängarna & håller på och tvättar en maskin med tvätt. Jag har inte ens klätt på mig! Funderar på om jag ska gå och borsta tänderna i alla fall! Det ska jag nog göra nu!

Skriver säkert mer sen!

Kramar Åsa

Måste visa

Jag var ju hemma hos pappa igår och jag har sedan innan gått igenom en massa kort som jag ville ha inscannade till min 25-årsdag. Så blev det inte men igår scannade jag in några stycken själv (bl.a det på mamma & pappa) och så hittade jag denna


Kolla telefonen som står bredvid mitt huvud, det var får första mobiltelefon! Hahaha!

Mamma & Pappa


Fick den här av pappa igår ♥

Den är tagen i maj 1980, då var de lyckligt gifta och hade båt. Bilden är tagen av Sven Persson som då jobbade för Nerikes Allehanda, tror pappa sa att det var till en händelse med båtklubben eller liknande.

Moulin Rouge

Jag är lite osäker på stavningen men jag orkar verkligen inte gå och hämta fodralet och jag orkar inte öppna ett nytt fönster för att googla på det. Jag har just tittat på den filmen! Bra handling men jag gillade verkligen inte att den utspelade sig år 1900 och de körde Madonna-låtar... Inte helt tidsenligt om nu inte Madonna gör covers??? Tror inte det, va?

Nu går The Island på tv med samma skådis som i Moulin Rouge, killen alltså, inte Nicole Kidman. En film med Nicole kidman som jag skulle vilja se igen är The Others, nån som sett den? Vi råkade hamna i fel salong på fel tid och hamnade då på The Others, tror vi skulle sett Oceans eleven, eller nåt. Det var helt enkelt meningen att vi skulle se den! Oo jag gillar verkligen den här filmen som går nu (The Island) sektigt rolig, på något vis! Ska titta på den nu!


Här är min egna lilla kräftskiva

Mums filibabba!

Kramar Åsa

Glömde!

Jag tog ju några bilder med telefonen!


Min glass ♥
Det är jordgubb, choklad och strösslet tog jag bara för att det var så rosa och fint. Det var polkagris, sådär gott...


Hanna var smart & tog sorbé. citron & blodapelsin, tror jag bestämt att det var!

Hanna har liksom jag mjölkmage, skillnaden är att hon är smart och tog sorbé medan jag åt "riktig" glass. Men det känns rätt okej, jag mår ganska bra nu, utvilad & dan efter semestern så magen tål mer!

Två bollar i en våffla, tack!

Kramar Åsa

Eftermiddagsnöje

Hej igen!
Nu har jag varit ute och flängt trots min "inne-dag". Hanna ringde och frågade om jag ville äta glass med henne uppe på stan och det var klart att jag ville det! Sedan ringde Lollo och jag hade helt glömt att hon skulle ringa idag, jag blir helt dagvilsen när jag är ledig hela tiden! Vi skulle se om vi inte kunde ses i eftermiddag men det gick inte, hon har ett dygnet-runt-jobb där borta med alla hästar, hundar & mormor. Det var tråkigt men det blir fler tillfällen!

Alex kom ju inte heller för han var sjuk, stackarn! Men jag har lyckats få en perfekt dag ändå, jag har saknat min Hanna! ♥



Kramar Åsa

Blogglös

God morgon!
Idag har jag inte hunnit med mycket, gått upp, fixat frukost, ätit på balkongen med kissarna, läst tidningen och tillslut satt mig här. Det gjorde jag när en humla kom och Sune var på väg över kanten. De börjar bli lite kaxiga på balkongen, dags att de inte får vara där på ett tag så de ligger rädda på golvet där ute fortsättningsvis.

Jag har förbannat ont i magen idag så jag tänker spendera min lediga dag i lägenheten och möjligtvis släppa in min bror för jag har lovat att vi ska leka idag.
 

Snygga shorts!



Jag är blogglös! Inte så att jag inte har någon blogg utan så att jag inte har någon blogg att läsa! Lollo är hos sin mormor utan dator och internet, Mariia har i en livskris stängt ner sin blogg och sen var det inte så många mer av mina kompisar som bloggar... Men Lollo brukar ju vara en flitig bloggare när hon är hemma så jag saknar verkligen att läsa om vad hon gör!! Jag känner mig ensam i bloggens värld! Nu har jag tyckt lite synd om mig själv så nu kan vi fortsätta.

Jag har ju glömt lägga upp bilderna från Haikiki Slip'n slide!


En liten Rottweiler badade hela tiden! Han gillade vatten.



 


Såhär såg själva banan ut, Anders som gör ett störtdyk längst ner.


 


Syns det hur de har rivit upp sig på ryggen? Sjukt... Jag åkte inte!



 


Anders hade köpt en drake på Claes Olsson som inte riktigt ville flyga



 


Trots hjälp!

Jag var bara tvungen att ta kort på Mats, det syns visserligen inte så bra här men han hade bränt sig rejält!


Sen har jag inga kort från kvällen på Strömpis! Jäkla dåligt att inte ta några kort! Vi som hade så himla kul! Orutinerat.

Nu ska jag plocka undan här, hämta posten (i hallen) och brygga kaffe.

Hörs sen!

Kramar Åsa


Barn


Våra barn kommer inte vara såhär blonda =)

Äntligen!

Istället för att laga mat har jag nu shoppat ett par Converse på Brandos! URSNYGGA!


Ja, men det här kan nog vara den snyggaste sko jag någonsin sett!


Och det här de fulaste.. vem köper dessa? Är de sköna?


Dessutom hittade jag denna på nelly.se

Fyller ingen jämt snart och ska ha fest?

Kramar Åsa

Imorgon är det fredag!

Men idag är det fortfarande torsdag! Igår storstädade jag här hemma! Det började med att Sune rev ner en av mina rosa krukor ur fönstret i förrgår (SUCK) och jag orkade verkligen inte ta fram dammsugaren så jag gjorde det igår istället. När jag tog fram den ur städkåpet fick jag dammsugarslangen i huvudet, skurhinken på tårna och alla flaskor bara flög ut över hela hallgolvet, då såg jag rött, fick ett cp-ryck och (ja, jag ska erkänna) skrek en liten, liten stund. Sedan kastade jag ut alla grejer som var i städskåpet och började väldigt metodiskt att städa, rensa och torka (ni förstår, jag blir väldigt metodisk och lugn om jag får ett litet psykbryt innan). Där inne hittade jag en jättefin värmeljushållare som jag har satt upp i sovrummet (Gustav har hittills inte märkt det) och så organiserade jag alla mina verktyg. Ja, trots att det inte är jag som är elektrikern i huset så är det mina verktyg, jag har till och med en spänningsprovare! När jag hade städat klart där inne så såg jag hur äckligt det såg ut på mina köksluckor så då började jag skura dem, och när jag öppnade skåpet under diskbänken så var jag ju bara tvungen att städa där också. hur det än är så när man brygger mycket kaffe hemma så har kaffesump en tendens att hamna på golvet i skåpet under diskbänken. Så jag rev ut allting där också, tog ut soporna och rengjorde behållarna, skurade väggar och golv där under, skurade den där lilla rullvagnen som lådorna står på. Dessutom organiserade jag alla plastpåsar. Hur kommer det sig att man lägger alla plastpåsar man får i klädbutiker i plastpåslådan? Man använder ju inte dem till att sätta i sophinken (i alla fall inte jag) så hädanefter så kommer jag att kasta alla klädinköpspåsar. Inte för att det kommer bli så många i höst men i alla fall! På tal om det har jag och Ella en deal; hon ska visa upp alla kläder hon köper i höst, så att jag kan få en lite shoppingglädje, ändå! Snällt =). När jag ändå var igång så storstädade jag här hemma! Dammade, dammsög & torkade golven, putsade fönstren på insidan i vardagsrummet. Eftersom jag har katt så blir det ju halvmåneformade avtryck på rutorna när de sitter och tittar ut och lägger nosen emot. Sune hoppar dessutom upp på fönstren och glider nerför hela rutan och då blir det också trampdynsmärken.

~Paus~ (Hänger mattan jag har tvättat)

Så! Sen var jag dödstrött igår men orkade ändå räkna lite, ringde Sebbe tre gånger! Jag ska ge honom en riktigt fin present när jag har klarat mitt test =). Vi åt pyttipanna med ägg och rödbetor, jag älskar rödbetor! Mmmmm =D.

Idag gick jag upp tidigt för att farmor ville att jag skulle komma över och hjälpa henne att få bort alla katthår som mina katter lämnade kvar där efter att hon varit kattvakt när vi var utomlands. Hon skulle få besök av en dam från väntjänsten, inom kommunen, idag så hon ville det skulle vara lite fint. Hon bad mig också att köpa med lite fikabröd till eftermiddagen. Jag var där vid nio, hon åt frukost och jag satte på kaffe som vi drack tillsammans med finska pinnar (ursäkta men det är den äckligaste kaka jag vet). Sedan satte jag igång operation katthårs-borttagning. Vilket var otroligt enkelt eftersom hon har plyschsoffor (röda! det har inget med färgen att göra men det är så otroligt ovanligt med plyschsoffor nuförtiden och speciellt röda sådana!) så det var i alla fall bara att dra min lilla svamp (jag har en specialsvamp för borttagning av djurpäls från tygmöbler) åt ett håll och stå beredd med dammsugaren. Det gick i ett litet nafs så jag dammade alla hennes prydnadssaker, ställde ordning på hyllan (hon hade haft en städfirma där för ett tag sedan som ställde krukorna på hyllan i fel ordning), dammsög & gjorde rent mattan. Sedan kom pappa med pizza från Victoria, mums filibabba!

Här är gänget som har hängt idag!



Det var så roligt när jag och farmor satt och pratade för hon refererade hela tiden till min pappa & hans syskon som "ungdomarna". De är ju närmre 60 allihopa!

Klockan är 18:58 och jag börjar fundera på om jag ska gå och laga mat, ärtsoppa & pannkaka blir det idag (torsdagsmat!) men Gustav har ätit choklad och jag har ätit lakrisal så jag känner mig inte jättehungrig. Det är väl ändå bäst att fixa nåt, kanske! Inga matlådor tills imorgon! Gustav slutar tidigt!

Gud så roligt att du kommenterar här HESK =D. Jag tänker så mycket på dig! Man får passa på att suga ut det mesta av sommaren, helt enkelt! Vi hade det underbart på Föglö men otroligt mycket mygg! Maja hade 60 stycken myggbett på ena benet! Och jag ser ut som en prickigkorv för jag har kliat sönder mina! Otroligt korkat men det finns inget skönare än att klia när det kliar! Hur som helst så hade vi väldigt bra väder och vi är ju väldigt trevliga så vi hade bra sällskap med! Man kan inte önska sig nåt mer!

Nu - matlagning men först sanera mig själv från, vad jag gissar, är 90% av Selmas kroppsbehåring som sitter på min tröja!

Kramar Åsa ♥


Test

Det här testet har jag snott från Serine

Vilken svordom använder du mest? Järnspikars
Vilken tid är din väckarklocka inställd på? Åtta! Jag har semester!
Var köper du dina matvaror ifrån? Ica!
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Jag är linslus!
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? Betala csn & sen en ny biiiil =D
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan? Nja... kan man växa ifrån hemligheter? Eller kallas det då ett förtroende?
Vad åt du till middag senast? Pyttipanna
Kan du vissla? Ja
Tittade du på tecknat när du var liten? Japp!
Äger du några popband t-shirts? Nej, tror inte det.
När flög du senast? För ett par veckor sedan
Pratar du några andra språk? Engelska, teckenspråk & skoltyskan =P
Har du gråtit offentligt? På begravningar men de är ju inte så offentliga.
Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? Nje.. blev lite sugen på att tatuera in mitt namn någonstans.
Vad har du med dig in på bion? Biljett, dricka & popcorn
Vad har du för väder? Mulet
Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? Ekonomi eller svenska
När sov du senast på golvet? Det tror jag aldrig att jag har gjort. Om man inte räknar med madrass på golvet? För i så fall var det förra veckan!
Vilken är din favorit drink? Sex on the beach
Gillar du din boendesituation? Ja
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? Fungera? Det beror på, jag kan fungera en dag utan att ha sovit alls men inte fler. Bäst är 8 timmar.
Är dina dagar fullbokade och stressiga? Japp
Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? Nej, jag går inte i skolan och när jag gjorde det var jag plugghäst.
Hur gammal blir du nästa födelsedag? 26...
Tror du på liv på andra planeter? Ja, det verkar orimligt att vi skulle vara ensamma.
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? Lägg dig ner & gråt en stund så känns det bättre sen!
Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Nej!
Tycker du om att krama folk? Jag gillar att krama de jag gillar, annars har jag liite svårt med kroppskontakt =P
Äger du en digitalkamera? Jepp
Vilka kändisar har du blivit jämförd med? Hillary Swank en gång. Annars ingen!
Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? Japp
Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Nej
Är du mörkrädd? Ja!
Tre saker du alltid har med dig? Nycklar, plånbok & mobil
Vad är du rädd för? Mörkret & småkryp

Höst?


De här kan jag se på mina fötter!

Semester!

Hej hej!
Igår hade jag fullt upp! Därför jag verkligen inte orkade uppdatera när jag kom hem igår! jag var hos Anna & Fanny på förmiddagen. Vi åt lunch tillsammans och bara lekte!





Kolla risgrynen!




GÅR!

Efter jag hade varit där åkte jag ut till kyrkogården där mina bröder och Björnen väntade. Det var Felicias födelsedag igår!



Snygg bild...

Ännu snyggare! (P.s jag gjorde mig till)

Sen åkte jag upp på stan och träffade Hanna & Maja och fikade på Java. Supermysigt! Och vi kunde knappt sluta prata.

Nu ska jag gå och städa lite och greja i lägenheten, det är lite mysigt när man är själv! Sen ska jag äta lite lakrisal (godis =D) och så ikväll kanske jag går upp och tränar. Vi får se! Jag ska i alla fall handla mat idag. Det är tomt här hemma!

Ha en bra dag!

Kramar Åsa

Orka

åå jag orkar inte blogga ikväll! Jag har gjort massor idag och jag är skadad och ska plugga lite så jag skriver imorgon bitti!



Kramar Åsa

Fylleblogg!

Oj vad trött jag är! Klockan är 03:19 och jag kom hem för en liten stund sedan! Vi har haft så jävla kul ikväll! Sanslöst! Först cyklade Maja och jag hem till Anders där alla väntade på oss och så satt vi där en liten stund, Maja och jag drack upp min flaska med Kir och ja, det blev lagom trevligt! Sedan gick vi upp till Strömpis, vilket jag var lite lagom skeptisk till men det blev toppen! Vi stod och pratade och jag tror inte jag har skrattat så mycket på en kväll i hela mitt liv! Jäklar vad jag har skrattat, behöver inte köra mage på gymmet imorgon inte! =D När vi kom från Strömpis var jag hungrig som en varg och Anders var hungrig som en tjur så vi mellanlandade på Grill Corner för att få oss lite till livs! Där var det en sjukt rolig människa som härmade kalle anka och skrattade hysteriskt åt en kille som fick ett glas vatten över sig. Sjukt kul...

När jag cyklade hem så skildes Maja och jag åt vid stora hotellet och jag cyklade ner längs vägen vid Stallyktan och där blinkade blåljusen så jag ringde Gustav bara för att prata med någon men det verkade vara en rattfylla eller några som kört för fort för de höll på att skriva böter när jag kom så det var inget tumult! Däremot när jag kom i tunneln på vägen hem så ska jag cykla om en stackars liten tjej som går där och hon tittar lite skrämt bakåt och jag får värsta moderskänslorna och tänkte säga till henne, "det är ingen fara, jag är snäll" eller nåt men innan jag hann säga nåt så sa hon "vänta! Kan jag få be dig om en sak?" så jag skyndade mig att lägga på med Gustav och stannade för att hjälpa henne. Då var det så att hennes kille hade tagit hennes mobil (hon hade gett den till honom) och sen hade de tappat bort varandra så hon frågade om hon fick ringa honom från min mobil och självklart! Så hon ringde och det var ingen som svarade och hon skulle nästan ända till vivalla! Och jag tänkte att jag kan ju inte låta tösen gå hela vägen själv!! (Hon var nog 19-20) men han svarade som sagt inte och jag kunde ju inte gå med henne hela vägen till vivalla! Och jag kunde ju inte hämta bilen efter en halv flaska vin och en öl, känns lite risky! Så vi skildes åt här borta och så när jag kommer hem så ringer min mobil! Då var det ju hennes kille som undrade vem jag var som ringt till honom så jag skyndade mig att förklara och sa åt honom att skynda sig att möta henne! De var så söta bägge två, helt handfallna som, vad ska vi göra nu? Och det kändes som att de förväntade sig att jag skulle lösa det problemet åt dem =D. Det  hade jag gjort också om jag inte hade varit på lyset... Jaja, jag har i alla fall gjort dagens goda gärning!

Nu ska jag borsta tänderna, tvätta bort sminket och lägga mig! Vi hörs i morgon! Hoppas ni haft en lika bra kväll som jag!

Over and out

Kramar Åsa

En bild säger mer än tusen ord?


Hmm.. nej, jag vill inte alls ha barn än... Jag bara lyser som en sol när jag ser en knodd av ingen anledning alls!

Glömde

Jag var ju inte klar med uppläggningen av vår semester på Föglö, jag hade hunnit till jazzkvällen!


Majsan och jag på cykeltur!

Hihi =)

Underbar utsikt

Jag älskar Föglö ♥


Glaaaaass!

LAKTOSFRITT! Allt! ♥

Kurko!

Jag & Maja

Jag såg sur ut på alla majas kort men detta blev ju bra!

Vi stod i körfilen =)

Här är vi i Ålands radios buss. Jag berättar den historien i morgon! =)

Låt den rätte komma in!

Hej hej!
Jag blev själv, Gustav gick ut med Oskar och några till så jag passade på att hyra en film, Låt den rätte komma in. Jag läste ju boken när vi var på Mallis och gillade den så jag ville se filmen också. Hittills irriterar jag mig bara på att den inte är exakt likadan som boken men det är de ju aldrig! Jag har ätit kantarellmackor till kvällsmat, fem stycken fick jag i mig, massor =).

Idag har jag jobbat en stund  sen åkte jag hem för att fixa lunch till mig & Gustav, det blev picnick med grillad kyckling, potatissallad & baguetter. Gustav skulle åka och spela golf vid fyra så jag skjutsade honom till Kårsta och åkte själv till Blomsterlandet och shoppade loss på en massa växter. Jag fick för mig att fixa lite på ballikongen, äntligen och det var bra att jag hade väntat lite för nu var det halva priset på balkonglådor. Ja, det är inte vanliga balkonglådor, jag ska ta kort i morgon så får ni se! När jag hade handlat växterna så hoppade jag in på Willys där borta (Österplan, eller almbyplan kanske det heter) och det är faktiskt en ganska trivsam affär! Jag har alltså handlat tre gånger idag + blommorna =). Kyckling på Parkhallen, bröd & sånt på Willys och sedan lök & en Londonkarta på Coop - Lillån.

Detta impulsköpet av blommorna ledde till att jag var tungen att ta tag i allt gammalt som stod där ute, blomlådorna med gammal jord, mattan som låg där ute, alla krukor utan blommor i sig! Jag fyllde sju kompostpåsar med jord och skit och har sprungit fram och tillbaka ut till soprummet massor med gånger och så upp på vinden för att ställa undan lådorna när jag hade tvättat dem. Sedan var jag tvungen att städa badrummet och då följde liksom resten av lägenheten med.. Jag är dock inte riktigt färdig än, dammsugaren står i hallen och så hade jag slut på Ajax så det var en punkt på min shoppinglista. Jag har dessutom tvättat tre maskiner med tvätt idag =). Och det torkar så fort i värmen!! Me like! ♥

Nej, jösses, jag börjar redan bli trött! Jag gick ju visserligen upp åtta i morse så det är ju inte jättekonstigt! Tänkte försöka komma upp i tid i morgon med så jag hinner städa klart innan Maja & jag ska iväg! Vi ska på fest i morgon eftermiddag, det ska bli roligt! Gustav ska upp på badmintonturnering så jag ska hålla tummarna för honom =).

NEJ! Nu har de ändrat en massa också! (Filmen) Vad förbannad jag blir...

Kantareller

Hej hej!
Nu är jag hemma igen! Gustav är i duschen så jag ska snabba mig på att blogga för han ska kolla mig efter fästingar sedan! Jag var ju hos mamma idag! Så jag lägger upp ett par bilder här =D.


En liten snigel i mina kantareller


Min maaaamma =) ♥


Mee


Massor med svamp blev det!

Torsdag!

Sebastian & Björn sitter och håller på med ett dataprogram inom byggbranchen, väldigt avancerat, måste jag tillstå. Man matar in uppgifter om storlek på rum och vilket material man vill använda så räknar den ut vad materialet kostar (uppdateras en gång i månaden) och så räknar man in arbetstid så kan man sedan få ut en offert på detta som man kan ge kunden. Björn kommer att spara massor med rittid, eftersom han har suttit och räknat manuellt innan. Det kostar en del men jag tror (efter att ha hört denna ångest över programköpet i flera månader) att han kommer att tjäna mycket på det. Och framförallt så kommer det se så jäkla proffsigt ut med offerterna.

Alex sitter i soffan och lyssnar på benbrottsmusik (han är rebellen i huset) och mamma lagar mat. Sebbe har fångat en regnbåge så vi ska äta fisk!

De ska visst ut och resa med husbilen sen så jag åker väl hem då, Alex frågade om jag hade kommit för att passa dem. Hahaha! Det var roligt sagt, Alex är ju 19 och Sebbe 21.

Fortsättning från igår, då!

Baddags!


Solstund ♥



packning för fyra dagar

Vi satt och åt Ålandspannkaka, då kommer en äldre man precis bredvid oss och har en sopsäck över axeln. Ellie berättar att han går och städar på ön (frivilligt & gratis).


Föglö kyrka & Majas rumpa


Maja & Ellie på "Golden gate", Finlands enda hängbro.


Ellie tappade sin cykel


Maja tänker göra en arrangerad bild av oss


Fikaställe

♥ klippor


Fina Ellie

Fina Maja

Fisksoppa ♥

Rödvin & fisksoppa, mums!

Jazzband


Mmmmm =)

Fortsättning

Gustav gör nåt upptaget och vill inte lägga mig själv så jag fortsätter blogga =D











Nej men nu är det verkligen sängen!

Skepp & hoj!

På besök på Föglö

Skärgården... Jag har varit på en underbar semester i Ålands skärgård, vi har haft cykelsemester, badat i havet (okej, inte jag men de andra =)) vi har solat på klipporna och ätit gott! Superskönt! Jag är dödstrött! Det är tidsomställning från Finland och dessutom har jag varit på resande fot sedan halv tio i morse så jag lägger upp lite bilder istället!

Enjoy =)


På färjan mellan Kapellskär & Mariehamn

Maja och jag kom till Mariehamn och skulle försöka ta oss till busshållplatsen för att vänta på bussen som tog oss till Svinö. Så vi gick och hittade en jättetavla med en karta över Mariehamn så vi knatade på, vi skulle rakt fram och sedan höger och så rakt fram och sedan vänster, så det skulle inte vara några problem att hitta! Vi gick och gick och gick tills vi kom fram till att vi kanske skulle kolla på kartan som vi hade med oss, för vi bara skulle checka var vi var, liksom! Så vi stannade, Maja vecklade upp kartan, vi letade efter gatunamn och sånt så vi skulle kunna lokalisera oss på kartan. När vi har stått där i kanske fem minuter så utbrister jag, "Men Maja! Vi står ju på busstationen!!!"


Jo men, det gick bra! Vi behövde inte kartan mer!

Roliga anekdoter kommer det fler av i morgon! Jag måste z z z z!

puss & godnatt

RSS 2.0