Ny idé

Hej hej!
Jag fick en ny idé häromdagen när jag hade pratat med min kompis Maria. Hon ville beställa fler kakor av mig, hon köpte i förra veckan och skulle ge bort i present i morgon men dottern ville annorlunda... Hon tyckte de kunde gå på kalas utan present för de där kakorna var ju faktiskt hennes! Så det var bara att lägga på ett kol och virka virka virka! OCH då kom jag på att man måste ju för guds skull ha en kondiskartong om man ska ge bort kakor och tårtor!

Grön prinsess

Rosa prinsess och hallongrottor

Så blev det!

Nu är det dags att jobba lite till, har massor som ska vara klart imorgon och jag skulle vilja virka lite till ikväll, min glaskupa är alldeles tom igen! Hörs imorgon eller senare om jag orkar blogga om mina nya skapelser =).


Söndag igen!

Hej hej!
Jag har nu jobbat två veckor på mitt nya jobb, imorgon är det meningen att jag ska vara självgående så vi får se hur det går! Jag borde verkligen inte vara trött än, jag gick inte upp förrän elva och jag har inte gjort något direkt ansträngande idag förutom att gå bort till norr. Gustavs farmor fyllde 91 idag [mäktig ålder] och vi var där och fikade! Fanny pekade på oss och grät när vi gick och hon skulle åka bilen med mormor och morfar, FY vad hemskt det var! Hon sprang efter oss och tog oss i varsin hand och skulle bara gå med oss. Fattar inte hur folk klarar av att lämna barnen på dagis när de blir ledsna! Det stred mot alla mina instinkter att lämna henne när hon var så ledsen FAST hon var med sin mamma! Usch usch! När vi gick hem kom jag på att jag vill ta med henne till stora holmen, där har jag inte varit sedan jag var barn.

Helgen då! I fredags åkte jag tåg hem till mamma & Björn, Björn hade en väldigt god vän om hette Börje som gick bort för ett par år sedan, han har en dotter som skulle komma och sova över en natt i Sjöhaga. Så jag åkte hem för att vara lite med familjen eftersom Gustav ändå åkte till Göteborg! Det var supertrevligt, vi fick grillat och åå vad gott det var! Jag åkte med tåget hem - så smidigt! Tar 12 minuter! Jag hinner knappt sätta mig så är det dags att gå av. På vägen dit fick jag åka på ungdomsbiljett (!!) men på vägen hem var det en kille i min ålder som var konduktör så han genomskådade mig... 26 år och två månader och han såg att jag var över 26. Typiskt!

I går skjutsade mamma & Björn in Marika (vännens dotter) till stationen och där mötte jag dem. Vi åkte vidare till Kvarntorpshögen och kikade på "Konst på hög" och sedan lurade jag i dem att Skomuséet i Kumla ska vi åka till! Det var jätteroligt att gå runt och titta på alla skor och skomode genom tiderna, hur man gjorde skor, arbetsmiljön, när de första arbetsreglerna kom "Lagen om arbetstid", "Lagen om arbetsmiljö" osv. Fackföreningen. Vet ni att många kvinnor jobbade hemifrån på 50-60-talet för att kunna sköta hemmet och samtidigt jobba?! Intressant var det!

På kvällen fick Alexandra och jag för oss att gå ut och ta en drink, jag fick först gå upp till centralen eftersom jag hade min cykel där. Det var världens liv här ute på gården, någon hade grillfest och satt ute och tjolade och drack öl. Jag hade kort kjol och höga klackar och INGEN cykel. Dessutom pep min mobil att den hade dåligt batteri när jag kom utanför dörren. SUCK. Som hämtat ur en dålig film när man fattar att något kommer att hända den där stackars tjejen. Inget hände mig i alla fall! Mitt under våldtäktstunneln så mötte jag en polisbil på cykelbanan, taaack för det! Bra att de åker på sådana där skumma ställen! Jag fick tag på min cykel och kvällen var tryggad! Alex och jag hamnade på Satin och satt där och pratade tills de stängde klockan ett.

Nu är det sova sova sova som gäller för mig! Måste upp tidigt imorgon och så måste jag virka när jag kommer hem! Massor av nya beställningar jag måste göra så det är bara att sätta fart!

Ikväll har jag förresten sett den überromantiska filmen Stolthet & Fördom av Jane Austin. Love it! ♥

Sov gott!

Burnd!

Hej hej!
Igår körde vi SingStar här igen! Sebbe, David, Sandra och jag! Senare kom Alexandra, Louise och min Maja! Jag tyckte Sebbe sa att hans lag vann varje gång så grattis till dem - alltså inte mitt lag! ;)

Idag har jag och Majan legat i Stadsparken hela dagen, varmt & skönt! Jag har bränt sönder min rygg men det är ju naturligt i Åsa-värld! Gustav har just kommit hem från Uppsala och jag har saknat honom ♥. Han ska få åka med familjen till Eskilstunadjurpark [JA, jag är avundsjuk! Det finns vita tigrar där!] dessutom ska Fanny med! Fatta hur mycket roligare det är att gå på zoo med ett barn! Hom kan tydligen ryta som en tiger nu och gör små klösmärken i luften. Skitgulligt :P.

Nu ska jag umgås en stund med min man och sen är det läggdags! Jobbardag imorgon!

Sjukling

Min kisse [Sune] är en liten sjukling! Han började kräkas igår morse och har fortfarande inte slutat helt så jag var till veterinären vid lunch med honom. Han har en ätstörning; kastar i sig maten och kräks. Vet inte om det kallas Bulimi när han inte gör det för att bli smal [eller har han komplex över sin lilla kula?]. Veterinären var i vilket fall som helst inte speciellt finkänslig när hon sa till mig "Han är ju inte fet - bara lite mullig" [om han nu bryr sig om hur han ser ut, menar jag!]. Well, han får i alla fall bara äta fiskbullar till på söndag och efter det har han fått ett [diet]-foder med mycket fibrer i och då ska det vara uppblött så han inte äter för snabbt och att det sväller i magen. Dessutom måste jag börja portionera till dem - ingen fri tillgång med andra ord! Dropp, undersökning & foder och 1 200,- fattigare. Ganska billigt om jag jämför med andra gånger jag varit iväg med dem! Har också bokat tid för vaccination & chipp-märkning och friskintyg för försäkringarna. Produktiv dag, vill jag lova! Jag och Pernilla har knapprat in inventeringsresultat och korrigerat idag också. Åå vad jag längtar tills jag kan en massa saker!


Nu ska jag se efter min lillkisse!

Såhär låg han och sov förra veckan


RSS 2.0