Läslusen

Nytt inlägg!

Föglö




Känns som att svensk (finsk) sommar ska se ut såhär! =)

Ja, nu har jag i stort sett packat klart, jag åker 09:12 i morgon bitti och möts upp av Majan i stockholm, får se vad vi hittar på tills vår buss går och om jag kan ställa mina väskor någonstans utan att bli av med en halv förmögenhet... Förvaringsfack på cityterminalen är ju inte direkt gratis. Jag kommer komma till Stockholm vid halv tolv så det är ju nästan lunchtid.

Jag håller på och fnular lite på om jag ska ta med mig datorn eller om det bara är dumt att släpa på den, jag vet ju hur vi är och det kommer inte bli tid över till så mycket annat än skoj och skitsnack =).


Här är vi som ska ha kul på Föglö =).


Jag kommer förmodligen längta hem lite! Jag har inte varit hemma så många dagar på sistone och inte ens de dagarna jag har varit hemma har jag ju varit så mycket i vår lägenhet.

Vi kom hem i tisdags, åkte till pappa & hämtade vår bil, hämtade katterna och så var vi tvugna att storhandla, det fanns ju ingenting att äta hemma och vi höll på att längta ihjäl oss efter riktig mat!

Onsdag jobbade jag, åkte hem och lagade lunch åt oss, åkte till pappa igen för att lämna värktabletter till farmor som hon hade glömt att köpa dagen innan (farmor bor 50 meter från pappa) så jag fikade med pappa, Anette, Danne & Henke, Danne & Henke skulle ut på slottsfestivalen senare på kvällen och vad jag hörde som kom Danne in (de har ju 20-årsgräns och han fyller i september). När jag hade varit där vart klockan ganska mycket och Gustav gick ut med sina kompisar.

Torsdag gick jag upp tidigt för att äta frukost med Gustav som skulle åka med sin pappa och spela golf och jag åkte med hans mamma till Nora och gick på stan, åt lunch, kikade i en massa affärer och ja, bara hade en mysig dag i Nora. När jag kom hem hade bilderna från Mallis kommit så jag cyklade upp på stan och köpte ett album och blad och började klistra in alla bilderna, sedan kom Lena igen och skulle hämta Svante och deras väskor som vi fick låna när vi åkte. På kvällen var vi på bio.

Fredag (idag) gick jag upp sent, åkte upp till mamma och kollade huset och allt annat. Handlade lite på vägen hem så Gustav klarar sig med mat tills jag kommer hem (varmkorv, rostbiff, pyttipanna och annat lättlagat =D). Sedan har jag bara tvättat, lagat mat och packat mina grejer!

Och så åker jag alltså iväg i morgon och sedan när jag kommer hem är Gustavs semester slut. =( jättetrist men jag ska se till att få en massa saker gjorda här hemma, storstädning, genomgång av alla utrymmen och sånt som aldrig blir av annars! Jösses, jag nyser som tusan! Det har jag gjort jättelänge! Undrar om det är dammigt här hemma, får ta och dra över det med dammtrasa när jag kommer hem igen!

Nu ska jag vara med min Gust, han sitter och tittar på nåt överlevnadsprogram på Discovery World men jag tycker vi kan mysa istället! Det här är inte alls romantiskt... Men det var detta eller mumien, tydligen =D.

Vi får se om jag tar med datorn, i så fall så hörs vi imorgon! Annars hörs vi på onsdag! Ha det gott!

Kramar Åsa

Mat

Hej igen!
Nu har jag köpt en resväska på Coop, bokat biljetter (eller Maja har bokat biljetter) till Viking Line i morgon, vi åker från City-terminalen i Stockholm tio över ett, jag har bokat tågbiljetter till Stockholm, tvättat en maskin tvätt med mina jeans och hoppas den torkar tills i morgon! Och så har jag lagat mat, lövbiff med klyftpotatis & persiljesmör blev det idag. Så nu ska jag väl diska undan här, packa allt utom jeansen, fixa iordning matsäcken tills i morgon, Maja och jag har kommit på att vi ska ha en kylväska med oss och ta med oss lite mat eftersom det är dyrt att handla mat och växla till € och sådär och vi bägge har en tajt budget så det känns bra! Jag hade ändå tänkt ta med mig kylväska och ha mina laktosfria grejer med mig, jag vet inte alls hur det ser ut där borta och jag klarar inte att äta mer mat med laktos i, Mallis var hemskt, min mage är skitarg på mig! (mallis var perfekt men det var svårt att få mat som var laktosfri, skulle man väl kunna säga utan att överdriva det minsta).

Jag var hemma hos mamma & Björn och tog in deras post och vattnade blommorna och gav kissen mat. Jag såg inte röken av Alice (katten) och så ringde jag Björn, han ville jag skulle kolla husbilen... Hans älskling =D.

Oj, nu måste jag sätta lite fart här!

hörs sen!

Mamma

Hejlo!
Ska alldeles strax dra mig iväg och åka till Sjöhaga för att kolla till mammas hus, ta in post och lite sådär! Jag tror jag ska stanna till på coop och köpa en väska med hjul, de hade halva priset där och det var fina väskor. Jag var i och för sig där och tittade innan Gustav och jag åkte utomlands så de kanske är slut nu men jag kan ju kolla i alla fall!

Neh, jag åker nu! Hörs sen!

Surt

Det fanns ingen HP-meny men det fick väl gå ändå... Jag köpte Coca Cola och snacks med baconsmak. Det var i alla fall gott men jag hade verkligen hoppats på en ny mugg med sugrör och en liten Harry på locket. Eller Luna! Hon är riktigt rolig; "I suspect the nargels are behind it" HAHA! Och så sover hon med skorna på ifall hon skulle gå i sömnen =D. Hih!

Nej, jag ska lägga mig nu, jag har varit vaken alldeles för länge och måste upp till Sjöhaga imorgon för att ta in deras post och så måste jag ringa Maja för att kolla om lördag och så ska jag ringa Ella och kolla om vi ska fika. Busy busy, det är så det är att ha semester! Mormor, får jag inte glömma att ringa i morgon! Det är jätteviktigt. Jag är lite ledsen i kväll också  men det är väl så det blir när man är vaken och läser istället för att sova om nätterna.

Vi hörs i morgon!

Sussa gott

Kramar Åsa

Harry Potter!

Yeeees! Ikväll har jag köpt biljetter för Gustav och mig till Harry Potter & halvblodsprinsen, han frågade om jag ville gå och då sa jag att jag kan gå själv om han inte hade lust och då sa han att han kunde ju gå med "så att du slipper sitta ensam där och dessutom har jag ju sett dem andra, eller hur?". Haha! Han vill se den nästan lika gärna som jag! (VARNING! Fördomsfullt uttalande på G!) Typiskt manligt att lägga fram det på det sättet!

Jag brände upp mig i hårbotten (första gången i hela mitt liv!) och var alldeles röd de första dagarna. Nu kliar det som fuck och jag flagar! Worst situation of my life... Jag flagar från hårbotten.

Ibland är det verkligen inga tveksamheter om att jag har Aspergers syndrom, typiska exempel är mina kryddburkar i bokstavsordning, strykandet av kalsonger (idioti men det är snyggt i byrålådan) maniskt städande av kattlådan & en mängd andra lustiga företeelser som jag själv anser gör mitt liv lite lite bättre (för mig själv, inte än andras). Nu gjorde jag en typisk Åsagrej, såg att jag hade en flik som stack ut och gjorde nageln osymetrisk och avbröt då mitt bloggande mitt i en mening och hämtade min nagelfil. Herregud... Jag ska nästa gång jag bloggar berätta om Aspergers! Det är otroligt intressant! Ska behandla lite DAMP & ADHD också, tror jag =).

Nu måste jag i alla fall gå och ta på mig skorna, annars får Gustav stå och vänta på mig sen (det får han ändå men det ser bättre ut om jag har skorna på mig). oo! Hoppas det finns en Harry Potter-meny!

Hörs sen!

Glömde bilden!


Moster

Ja, jag är ju faktiskt moster även om det känns mer som att han är en lillebror till mig, jag var nämligen bara åtta när han föddes, mina andra bröder var fyra och två år och vår syster (som då var den som fick barnet) var bara 20. Fille (syster yster) var mycket hemma hos oss och Simon (som underverket heter) var mycket hos oss själv också. Tobbe (Simons pappa) och Fille hade det lite kämpigt (som väl de flesta nyblivna föräldrar har(?)) och då blev det så att han var hos oss.

Jag älskade det här lilla knytet på en gång, han var alldeles liten (vägde bara 2500 g när han kom) och han var alldeles ljusbrun och det sötaste jag någonsin sett.

Nu är han stor, han fyller 18 i januari och jag kan (som alla gamlingar) verkligen inte fatta var tiden tar vägen! För mig är han den där lilla killen som valde att bara jag fick byta blöjor på honom och ingen annan och gjorde mig till den lyckligaste flickan på jorden, han valde mig.

Hans mamma (alltså min syster) valde att ta sitt liv, det vet de flesta som läser min blogg, redan. Hon lämnade oss i maj 2004 och på hennes begravning sa min pappa (Simons morfar) till Simon, att om det nu är fotbollsproffs du ska bli så vad hade Fille sagt? "Bli det då!"

Utdrag ur en artikel på na.se
ÖSK meddelar också att Forwardtalangen Simon Leonidsson värvats till klubben utan provspel. Den 17-årige landslagsmannen ska fortsätta spela med Forward under hösten, men träna med ÖSK vid olika tillfällen.
- Vi har haft en bra dialog med Forward, säger Lennart Sjögren i pressmeddelandet.
Källa

Utdrag ur Alvbåges blogg
Sen värvar vi in en supertalang från BK Forward och Adriano!

Smaka på det....Simon Leonidsson heter den unga killen från BK Forward, han har beskrivits som Sveriges svar på Theo Walcott  :)
Det låter intressant...
Källa




Han kommer i alla fall alltid vara min lilla skrutt <3

Min cykel <3



Jag älskar min cykel, den är det dyraste jag äger (ja, jag har bil...*suck*) den kostade nästan 4000,- och jag köpte den alldeles själv, den första cykel jag köpt! Gustav hade sett den i ett skyltfönster och kom hem och sa till mig, Åsa, den där cykeln är praktiskt taget din. Den fanns i havsblå, limegrön & illgul också men jag valde naturligtvis rosa =)!

Nu måste jag åka till farmor med hennes värktabletter... Hon hade glömt köpa dem igår så jag får ta en extra sväng.

Hörs sen!

Tjuven

Sådär, nu har jag stulit batterier ur en tv-dosa igen, snart funkar ingen av dem! Jag tänkte ta batterierna till tele2-boxen för den använder vi ju aldrig men de hade jag visst redan stulit... Så jag fick ta dem till dvd:n istället! Å herregud, jag måste ju upp och hämta ut mina böcker! Filmkedjan stängde visst nio igår kväll så jag kom aldrig upp dit men det kanske jag skrev igår!? Jag har ju minne som en påse godis.

Blogg på läslusen & muffinsmaffian väntar!

Bye!

Cupcakes!


Elin (kusin) fick dem på sin födelsedag, tillsammans med fatet


Min knasbror & pappa nr. 2 =D


I morgon ska jag hämta ut mitt bokpaket från adlibris, inte för att jag kommer ihåg vad som ligger i förutom Camilla Läckbergs tredje bok. Det ska bli riktigt roligt att läsa den!

Nu har jag hämtat en skål med vaniljyoghurt & banan och två mackor med leverpastej & gurka. De små burkarna med smörgåsgurka från Felix var slut i affären så jag fick ta en stor, 1700 g! Jag kommer äta smörgåsgurka tills det sprutar ur mina öron!

Skönt att vara hemma


Semester!

Hej igen på er!
Vi är nu hemma från en helt underbar semester i Can Pastilla [kan pastija] 40 meter från stranden, mitt i stan! Helt otroligt.

"Vår" strand.


Typ första gången jag ser en palm, = en överlycklig Åsa


En Nemo! =D


Gustav kollar på sköldpaddorna


<3


På väg med ett veterantåg =)


Skaplig katedral...


Och de här äckliga gubbarna utan huvuden stod överallt! Jag blev skiträdd för dem...

Girlie girl

ÄR DU EN RIKTIG TJEJ?

Snodde den här av Lollo!

Allmänt...

[x] Du har fler än tio nagellack.
[x] Du har en parfym som kostade mer än 500.
[x] Du har eller har haft lösnaglar.
[ ] Har haft en bild på dig själv som bakgrund på datorn.
[x] Har minst fem klädesplagg som du inte använder.
[ ] När du var liten ville du vara en prinsessa.
[x] Du brukar gå på stan med din mamma.
[ ] Du har haft rosa på ditt rum.


Utseende...

[x] Du har färgat håret.
[x] Du har slingat håret.
[x] Du har alltid din mobil med dig.
[ ] Du dansar vilt när du är ensam hemma.
[ ] Du går aldrig ut utan att vara sminkad.
[x] Du har inpackning i ditt hår minst en gång i veckan.
[x] Du älskar att gå till frisören.
[x] Du solar hellre än att bada.

Intressen...
[x] Du älskar skor.
[x] Du älskar färgen rosa.
[x] Du älskar shopping.
[x] Du älskar dekorationer.
[x] Du älskar speglar.
[ ] Du älskar skolan.
[ ] Du älskar delfiner.
[x] Disneyfilmer.
[ ] Ljus.
[x] Blommor.
[ ] Mjukisdjur.

Har shoppat på...
[x] MQ
[ ] Kompaniet
[ ] Victoria's Secret
[x] H&M
[x] Aima
[x] New Yorker
[x] NK
[ ] Top Gun
[ ] Taily Weijl
[ ] Bijou Birgiette
[ ] City Girl
[ ] Colosseum
[x] Sisters

Säger ofta...
[x] Whatever.
[x] Oh My God!
[x] Vet inte.
[ ] Cutie
[ ] Hot
[x] Säkert
[ ] Ursäkta?
[x] Fabulous

Du läser...

[ ] Frida
[x] Cosmopolitan
[ ] Glamour
[ ] Elle
[ ] Teen Vouge
[ ] Bravo
[ ] Solo
[ ] Bravo Girl
[ ] Star Flash
[ ] Bild

Du gillar dessa filmer...

[ ] Elizabetown
[ ] Eva och Adam
[ ] Freaky Friday
[ ] Ciao Bella
[ ] A Walk To Remember
[ ] Sweet Home Alabama
[ ] Where The Heart Is
[ ] Just My Luck
[ ] John Tucker Must Die
[ ] The Holiday
[ ] Girls United
[ ] How To Lose A Guy In Ten Days
[ ] The Hot Chick
[ ] My Girl

Du brukar kolla på...

[x] Lost
[ ] Top Model
[ ] Project Runway
[x] Desperate Housewives
[ ] The Simple Life
[ ] Men In Trees
[ ] 8th & Ocean
[x] Grey's Anatomy
[ ] OC
[ ] Laguna Beach/The Hills
[ ] Nip/Tuck
[ ] One Tree Hill
[x] Heroes 

Du tycker om denna musik...
[ ] Paris Hilton
[ ] Jessica Simpson
[ ] Mariah Carey
[x] J-Lo
[ ] Britney Spears
[x] Beyonce Knowles
[ ] Christina Aguilera
[ ] Hillary Duff
[ ] Lindsay Lohan
[ ] Gwen Stefani



0-20 mer pojke än tjej
20-30 pojkflicka
30-40 rätt så tjejig
40-50 du är en tjej
50-60 du är riktigt flickig

35 tror jag att jag fick men jag kan ha räknat fel =). Inte så farligt, trodde jag skulle få mer!

Ja, jag är hemma! Ska fixa med bilderna och blogga på riktigt sen!


Spain

Hola amigos!
Sänder en hälsning fràn ja... jag kan verkligen inte komma pà vilken stad vi är i... Det är i närheten av Palma, Con nàgonting! Vi har fàtt byta hotell, vi hamnade i en liten by pà Östkusten som heter Cala dòr, urmysig men pà världens sämsta hotell! Ingen AC (inte sà att vi är bortskämda men det är 35 grader i skuggan nästan dygnet runt här och luftfuktigheten är otrolig...) ingen pool pà hotellet och làngt till stranden, mitt inne i själva centrum. Men vi ringde vàr resebyrà och de fixade detta hotell närmre Palma! Perfekt för oss! 40 meter till en sandstrand som är 2 km làng. Och dessutom mitt inne i staden, det finns pool och AC pà rummet.

Nu sitter jag i lobbyn pà hotellet och har fàtt hyra deras dator för 2 Euro/ timma, jag kommer inte sitta här i en timma för svetten rinner redan om mig och poolen här ute ser sàààà lockande ut! Gustav sa visserligen att den var kall men det är allt i den här värmen! Gustav ligger och vilar för tillfället, eller han försöker komma pà ett sätt att hacka deras W-lan =D.

Jag är brun! Riktigt brun, brunare än Gustav (HAHAHA (skämt)) och det är sà otroligt härligt att bada i havet hela tiden!! Jag är inte ens rädd här nere! Förutom innan när jag är helt säker pà att jag trampade pà en krabba men Gustav sa att jag inbillade mig sà jag fàr väl tro det dà!

Vi har just kommit tillbaka efter en utflykt till ett närbeläget akvarium, vi har sett hammarhajar, ciklider, hitta-nemo-fiskar (de gnider sig verkligen mot anemonerna!) andra hajar, sköldpaddor & frilevande orkidéer. Ascoolt! Och en massa andra saker sàklart men det kommer bildbevis pà det när vi kommer hem!

Nehe! Poolen var det! Fàr se om det känns värt att lägga 2 Euro till pà en ytterligare uppdatering, jag är ju inte en sàdan som gillar att ödsla pà solljus men det finns sà otroligt mycket av det här nere sà man kan nog bli bortskämd om man är här för länge... =)

Puss & kram pà er!!

Check


¤ Biljetter - check
¤ Kamera - check
¤ Pass - check
¤ Katterna hos farmor - check
¤ Gustav & Åsa mätta - check

Då har jag packat allt! Min väska väger till och med mindre än Gustavs! Duktigt va? Jag har fått minneskortet av mamma, ställt bilen hos pappa & lämnat mina älsklingar hos farmor! Det enda jag har kvar att göra är att skriva upp alla adresser till de jag vill skicka kort till =). Sedan är allt klart! Bära ut den lilla soppåsen som vi har samlat det lilla skräpet sen igår men det gör vi när vi går sedan, tror jag!

Nej, nu måste jag fixa de där adresserna!

Oiii, nu är jag exalterad!! =D

Pyss & kräm på er!

Om världen vore en by

Om hela världen reduceras till en by med 100 invånare och alla proportioner bibehålls så består byn av:

¤ 57 asiater
¤ 21 européer
¤ 14 amerikaner (från nord- & sydamerika)
¤ 8 afrikaner


* 52 är kvinnor
* 48 är män
* 70 icke kristna
* 30 kristna
* 89 heterosexuella
* 11 homosexuella
* 6 personer skulle inneha och nyttja 59% av alla gemensamma tillgångar och de 6 personerna kommer från USA

¤ 80 har otillräckliga boendeförhållanden
¤ 70 är analfabeter
¤ 50 är undernärda
¤ 1 döende
¤ 2 föds
¤ 1 har en PC

# 1 och bara 1 har en akademisk examen

Om man betraktar världen på detta sätt, så påvisas nödvändigheten av samhörighet, förståelse, acceptans och utbildning för alla.

Om du vaknar i morgon och är frisk är du lyckligare lottad än 1 miljon människor som inte kommer att leva nästa vecka.

Om du inte har upplevt ett krig, inte upplevt hunger, fångenskap, ensamhet eller dödskamp så är du lyckligare lottad än 500 miljoner människor på jorden.

Om du kan gå in i en kyrka utan ångest, utan att få svårigheter, utan att man fängslar eller dödar dig så är du lyckligare lottad än 3 miljarder av jordens befolkning.

Om det finns mat i ditt kylskåp, om du har ett jobb, om du har tak över huvudet och en säng att sova i så är du rikare än 75% av invånarna på jorden.

Har du ett konto på en bank, lite pengar i plånboken och småslantar i en ask så tillhör du de rikaste 8% av människorna på jorden.

Om du läser detta så är du mångdubbelt gynnad för:
* Du tillhör inte de 2 miljarder människor som inte kan läsa
* Du har en PC

Någon har en gång sagt: - arbeta, som om du aldrig behövde pengar
- älska som om ingen någonsin övergivit någon
- dansa som om ingen längtade
- sjung som om ingen lyssnade
- lev som om det vore ett paradis på jorden

(Skickat av min pappa den 4:e september 2004, i den internationella vänskapsveckan)

Tänkvärt =)

Love Peace and Understanding (Var tog 60-70-talets anda vägen???)

Dagen före!

Hej hej!!
Nu är det lite pirrigt här men mest trött! Allt med lönerna och jobbet är klart och Annica tar vid på måndag! Sedan är ju jag hemma igen på tisdag nästa vecka så företaget ska väl inte falla omkull för att jag är borta!

Jag har packat det mesta, förutom hårborste och tandborste och lite smink. Sedan ska jag packa ner handdukar till oss men de hänger fortfarande på tork på torkställningen så det får också bli i morgon! Vid tio, halv elva ska jag till farmor med mina små bebisar (som hon kallar dem) och sedan är det hem och städa och ta ut alla sopor, dammsuga, tror jag ska tvätta sängkläderna och hänga dem så är det bara att bädda i rena när vi kommer hem sedan! Dammning och sånt kanske får vänta tills vi kommer hem igen, som Maja sa, det kommer bli rörigt när man ska plocka upp allt ur väskorna och sådär. Gustav köpte nya shorts och flip-flops idag, bildbevis kommer väl när vi kommer hem igen!

Jag var runt till alla tråk-affärer som finns i Marieberg idag; On-Off, Siba, Teknikmagasinet, Kjell & Co och Expert, för att leta ett större minneskort till min kamera. På On-Off var de inte alls speciellt villiga att hjälpa mig och det enda som skulle ha kunnat funka i min kamera var ett minneskort på 8 Gb, känns lite överdrivet för en veckas fotografering... Det jag hade i nu var på 256 Mb och det å andra sidan är ju alldeles för litet! I alla fall så köpte jag inte det på On-Off för de sa att det inte skulle passa i min kamera. Jag gick in på Expert och han sa att de hade ett som passade och det var samma som på On-Off men på Expert skulle det kosta 1000 spänn, det får jag ju för tusan en ny kamera för! Och jag vägrade gå tillbaka till On-Off, jag stödjer inte kedjor som inte visar att de vill ha mig som kund. Och ingen kritik överhuvudtaget till hon som stod i kassan för hon var toppen, det var support/säljarna som var oserviceminded. Anywho min mamma hittade ett minneskort på 4 Gb för 279,- och en adapter till (det är det som krävs för att kunna ha det i min kamera). Perfecto! Problemet löst! Tänk att man ska behöva bo i Lindesberg för den sortens service!

Nej, nu ska jag visst gå och tvätta Gustavs t-shirt!

Hej på er

Måndag!

Nu är det alltså måndag, klockan är 00:40 så officiellt måndag! Och om jag inte lär mig mobilblogga idag eller i morgon så kommer ni att vara utan mig ända till den 28/7! Det är en hel vecka! Nu är det väl inte så att jag har skithöga tankar om mig själv och tror att ni alla kommer att längta ihjäl er efter mig men ändå! Jag kommer ju inte få några kommentarer heller om jag inte bloggar! (Logiskt... =D) Typsikt... men så jävla svårt kan det väl inte vara att mobilblogga, för guds skull! Ska kolla på det igen i morgon!

Förresten! Någon som har några smarta tips på hur jag ska göra med kameran? Jag kommer ju ta massor med bilder på Mallis och kameran har ju ett begränsat utrymme så frågan är hur jag ska göra med utrymmet! Man skulle ju behöva tömma den någon gång, kanske... Men jag tänker inte ta med mig datorn! Tänk om den försvinner! Då dör jag. (Kanske inte men nästan). Fundera på det och ge mig tips!

Nu ska jag läsa i min bok, som jag inte riktigt kommer in i och därför måste läsa nu så jag kommer till handlingens fokus och kan bli lite intresserad. I ondskans spår, heter den (boken finns redan på läslusen men ingen recension än, såklart =))

Sleep tight!

Malte


Jag i jordens lyckorus över att få hålla i Malte

Jag kan säga hur mycket jag vill att det är bra att få vara nära så många bebisar samtidigt för att man bli lite avskräckt men om sanningen ska fram så är bebisar det bästa jag vet <3. Och jag skulle gärna kunna tänka mig en fyra stycken i alla fall (inte samtidigt såklart men med samma pappa, det är viktigt =D)


Min hand var god, ja... =)

1-årskalas

Oj oj oj! Det har varit en intensiv dag! Vi har varit på Fannys födelsedagskalas, massor med barn och vuxna! Fanny, ettåringen, Ellen som fyller ett år på onsdag, Lukas som är tio och en halv månad, Malte som är typ ett halvår, kanske? och så sist lilla Amanda som var sex veckor. Massa småttingar! Fick mig att känna att jag kan gott vänta ett tag till med bebisar! Det är nyttigt att gå på sånt här ibland! Vi fick också låna Lena & Svantes skrivare och skriva ut biljetterna och även deras resväskor. Toppenbra! Så nu är det bara att börja packa! Jag håller på och tvättar för fullt, jag ska strax ta fram strykbrädan (allt tar väldigt mycket mindre plats när man stryker det!) eller Gustav får nog ta fram strykbrädan, jag har nackspärr. Jag har knappt kunnat lyfta en enda bebis idag! Jag har snoront! Vi sov med öppna fönster i natt och jag är väl lite känslig...

Jag har kyckling på tining som vi ska äta strax, funderar på om jag ska koka riset, steka kycklingen och göra såsen och sen skjutsa in det i ugnen en stund, lite gratängigt, sådär. Jag ska fixa fläskfilé med pressad potatis och gräddsås någon dag så får ni komma och äta, Mariia. Det är vår tur att bjuda nu! Eller så får det bli grillad fläskfilé med potatis, jag är inte hundra på att det går att göra pressad potatis nu, den är ju fortfarande väldigt färsk. Jag längtar efter potatismos! Mmmm vad gott det skulle vara!!

Nehe, jag borde verkligen ta tag i lite saker här hemma, städning, disk, strykning och kanske en aning packning. I alla fall undanplockning, det tar sådan tid och i morgon ska jag jobba och vi har massor att göra! Gustav måste klippa sig, växla pengar, köpa shorts, köpa skor, jag måste hämta min kamera, köpa kattsand & kattmat, (jobba), köra bilen till pappa gör jag på tisdag, så kör jag dit katterna samtidigt så kan jag gå hem. Lena & Svante kommer och kör oss till flygplatsen vid tre på tisdag. Jag har i alla fall lagt fram mitt pass, det känns bra! Jag ska göra en liten checklista så vi inte glömmer nåt!

Skriver säkerligen mer sen!

Frimis

Oj oj oj! Jag börjar bli gammal, eller så är jag helt enkelt för gammal för att gå på ställen där de släpper in folk som är 20? Jag har sett flera av min brors kompisar och så såg jag den där praktikanten igen från jobbet... Men men! Vi har dansat och blivit raggade på av småkillar, då funkar min snorkmin riktigt bra, stackarna, de är ju redan osäkra som det är men om jag låtsas som att jag inte ser dem så slipper jag ta konflikten. Jag är rätt trött nu, faktiskt och ska alldeles strax gå och lägga mig. Jag ska ju upp och göra glasyren till alla muffinsarna i morgon! Så jag har lite att göra! Sedan ska vi vara ute i Hovsta klockan två. Jag skulle så gärna vilja hämta min kamera innan men jag hinner nog inte och dessutom vet jag inte hur pappa jobbar imorgon så vi får tigga kort av Lena & Svante eller så får jag ta med mobilen. Den har nästan lika många pixlar som min kamera men det är ju inte bara det som gör kvalitén (knappt alls faktiskt) jag ska läsa på om kameror och sedan ska jag spara ihop till en. Men först ska csn bli klart och under den tiden ska jag spara pengar så att Gustav och jag kommer till London, jag har planerat att vi ska åka över jul och nyår och då får jag spara ihop lite pengar för det är inte riktigt gratis. Men jag ska boka flygbiljetter snart, annars går de upp för mycket i pris. Nu kunde man boka biljetter för 140 kronor + alla avgifter, det blev typ 2000 kronor för oss båda, tur och retur. Det är ju itne alls farligt men sedan är det hotell på det och det kostar minst 5500 för de 11 nätterna vi behöver vara där. Inte speciellt mycket med tanke på att det är 11 nätter men det är ändå mycket pengar.

Nej! Nu är det sängen och läsning en liten, liten stund! =D

Natti natti

Läslusen!

Nytt inlägg!


Åsa =)

Namn - Åsa
Bor - I Örebro
Syskon - Tre bröder & en syster (RIP)
Ålder - 25
Ögonfärg - Blå
Längd - 168
Sko storlek - 37
Höger eller vänsterhänt - Höger
Stjärntecken - Oxe
Hårfärg - Brunt
Födelseort - Örebro


DAGENS..

Låt - Fuck you med lily Allen
Saknad - Fille (syster)
Kläder - Kortkort & ett linne
Smink - Inget, än
Underkläder - Bh och trosor... (What else)
Mat - Kalvstek hos farmor
Köp - Tröja & kjol & fint papper till ett kort till födelsedagsbarnet i morgon
Göra sen - Gå ut med kompisar!
Godis - Inget
Pinsammaste - Hmm.. inget idag, faktiskt! (än)


SVARA ÄRLIGT


Tycker du om att plocka svamp - Har hatat det men när man inte är tvingad av mamma är det roligare!
Tycker du om godis - Nje.. inte så värst!
Äter du oftast nyttig mat - Ja, hyfsat! Inga hel-/halvfabrikat i alla fall
Tycker du att du själv är söt/snygg - Ja, skönhet sitter på insidan, där är jag skitsnygg (hihi)
Du ger mycket komplimanger till andra - Ofta
Är du nöjd med ditt förnamn - Japp! Det är ju jag
Du tycker att du själv är smart - På vissa saker!
Vad är det sämsta hos dig - Min envishet som kan leda till ren tjurskallighet
Vad är det bästa hos dig - Jag älskar att visa andra att de betyder något för mig, kan lägga ner månader på att hitta den perfekta födelsedagspresenten eller julklappen.
Har du bra självförtroende - Nej, men en bra självbild!
Hur många timmar om dagen sitter du vid datorn - Minst åtta (på jobbet) oftast mer
Du tycker om att vara med tjejer - Nej, vanligtvis inte men nu börjar alla tjejer växa till sig och sluta vara så "tjejiga"
Känner du dina grannar - Ja, sådär
Gillar du skolan - Jag älskade gymnasiet, det andra hade jag kunnat vara utan
Har du någon gång skolkat - Japp
Spelar du något instrument - Japp, cello
Sporter/aktiviteter går du i - Styrketränar
Har du några tatueringar - Japp, två
Hur många gånger tittar du dig i spegeln per dag - Så fort jag går förbi en vilket iofs inte är så ofta
Tycker du om djur - Ja! Jag älskar djur!


BRUKAR DU..

Sova - Ja, jag älskar att sova
Ta mediciner du inte borde ta - Nej
Röka - Nej
Snusa - Nej
Skada dig - Nej
Klä dig i svart - Ibland
Lita på folk - Ja, om de inte har bevisat motsatsen!
Skada dig med flit - Nej, men jag är så klumpig så folk kan nog tro det =D
Drömma mardrömmar - Ja, vem gör inte det?
Gå i skolan - Nej
Gå i kyrkan - Nej
Ljuga - Nej
Vilja dö - Oftast inte


NÄR..

Åt du senast - Fil & flingor på balkongen för ett par timmar sedan
Läste du ut en bok senast - För ett par timmar sedan på balkongen =)
Köpte du något senast - Födelsedagspresent till Fanny
Vad? Volangjeanskjol & en rosa topp & ett par svarta tygskor (storlek 21, sötaste jag sett i hela mitt liv)
Svor du senast - Förut när jag pratade med pappa
Sjöng du senast - I duschen för tio minuter sedan
Klagade du senast - Minns inte
Klantade du dig senast - I köket igår när jag skakade en flaska med blå karamellfärg utan att skruva på locket ordentligt (hihi)


HAR DU..


För många vänner - Nej, det kan man inte ha, tror jag!
Förföljelsemani - Nej
Någon annan psykisk sjukdom? - Säkerligen! Men ingen diagnos =D
Skadat någon? - Jag har bitit mina bröder
Färgat håret - Ja
Några piercnings - Japp
Några tatueringar - Japp
Egen dator - Japp
Gjort bort dig rejält - O ja!


ÄR DU..

Snäll - Japp
Snygg - Jag tror fortfarande på att det kommer inifrån!
Söt - Kommer inifrån
Kort - Medel, tror jag!

*suck*

Jag har försökt mobilblogga så jag ska kunna göra det från Mallorca men jag lyckas inte riktigt! Vi får se om jag orkar ta upp ansträngningarna igen senare! Nu ska jag i alla fall googla på krogar i Örebro och se vilken vi ska gå till, alla har ju ändrat sina åldersgräser, känns det som så nu gäller det att ha lite koll. Helens bror ska nämligen med och han är bara -88:a =). Så det är lite special, jag kommer väl in på alla krogar i Örebro, nuförtiden! De flesta i alla fall.

Det gick bra hos farmor! Förutom att jag trodde hon hade nät på hela balkongen, men så var inte fallet utan hon hade nät upp till räcket och det hoppar ju Sune över lätt som en plätt och det kan jag nästan garantera att han gör också. Dessutom bor hon på första våningen så han skulle nog kunna tänka sig att hoppa ut nedanför också. Jag kommer väl antagligen ha magsår innan vi är hemma från semestern, jag vill inte att min lilla älskling ska försvinna =(. Pappa & Anette är inte hemma, min faster är inte hemma och min farbror har ingen bil och farmor är ju otroligt orörlig så hoppar han ut blir det inte så himla kul! Jag sa till henne att hon kanske inte ska ha dem på balkongen alls, det är ju lättare! Hoppas hon inte har det.

Jag har en dundrande huvudvärk så jag ska nog lägga mig ner ett tag och hoppas att den går över snart!!

hörs sen!

Lördag, eller det är bara fredag idag!!

Jag kom bort mig i dagarna! Snart kommer mamma och hämtar mig & Gustav för vi ska på kalas hos min kusin, Elin. jag har köpt ett kakfat och bakat en massa cupcakes som jag har ställt på; chokladcupcakes med chokladfrosting, vit pyntgelé & rosa pärlströssel, Halloncupcakes med rosa frosting, röd pyntgelé & ett hallon och sist blåbärscupcakes med blå frosting & ett blåbär. Det var roligt! jag fick massor med cupcakes över så jag har lovat Lena att ta med till Fannys kalas på söndag. Det är dock inte glutenfritt men i alla fall laktosfritt.

Nu känner jag mig lite trött! Jag gick och la mig sent igår eftersom jag var hemma (<3) och sen upp vid halv sju för att hinna äta frukost med mamman och sedan åka med henne in. Hon släppte av mig hos pappa där jag hämtade min bil (jihoo!) och så åkte jag till coop och handlade färskt bröd och åkte hem och åt frukost nr. 2 med Gustav. Han var redan uppe när jag kom hem vid halv nio, jag var ytterst förvånad eftersom han har vänt på dygnet nu när han haft semester. Men han somnade nån timma på soffan sen =).

I morgon ska vi till farmor och sätta upp hennes nät på balkongen så hon kan ha kissarna där ute nästa vecka. Och så envisades hon med att få bjuda på mat, som alltid =). På kvällen ska jag troligtvis ut med Helen, jag har inte hört något mer än att vi skulle försöka ses men det lär jag väl bli varse i morgon!

Nu ska jag plocka undan i köket, det tråkigaste med att baka! Blä...

Heddå


Kvällspromenad


Home



Jag är hemma hos min mor & far idag, jag åkte med Sebbe & Alex & Björn (far nr. 2) och ska sova över tills i morgon och åker med mamma in till jobbet i morgon bitti. Hon åker på arbetstid nu när hon jobbar i Örebro så då åker hon väl härifrån vid halv åtta, tror jag. Då åker jag hem och är med Gustav och sedan ska vi och fira min kkusin på kvällen i Björkhaga. Det blir nog en trevlig dag i morgon! Och ikväll ska vi äta tacos =). Sebbe & jag har bestämt att laga maten så mamma slipper.

Jag skriver nog mer senare!

Later...

Veet

Gooooooooooodmoring, Vietnam!
Nej, jag skojade, det är inte morgon och vi är inte i Vietnam! Dock har jag en kompis som kommer från Vietnam, Hannan!



Söt som socker, är hon =),

Jag har vaxat mina ben idag, på tal om ingenting! Jag använde Veets-varmvax. Skitbra! Mycket bättre än de där remsorna som man köper och inte alls dyrare! Snarare tvärt om, skulle jag vilja säga! 84,50 för en burk och man kan använda remsorna hur många gånger som helst, det är bara att skölja av dem. Och som jag fattar det så kan man värma vaxet hur många gånger som helst också!

Jag lägger upp en bild på Fanny & Gustav sen måste jag lägga ifrån mig datorn, jag har väntat ett tag på Gustav nu och han är klar så jag får passa på så han inte tittar på Heroes utan mig! Hörs i morgon!



Puss & kram på er!

Jesus christ in heaven!

Nej, jag har inte blivit religiös på gamla dar (skämt) men jag har cyklat genom min helvetespark! Den som är mot conventum vid södra stationen, jag cyklar igenom den för att komma hem från ja, östersidan av staden. Jag har varit hos pappa & Anette ikväll och lämnat min digitalkamera för att de skulle fota bägge amazonerna och lägga ut på blocket och min bror hade visst snott deras digitalkamera. Jag åker väl dit på torsdag eller nåt och hämtar den, kan jag tänka mig! Då får jag också min bil! Lagren kom idag så han hann inte fixa den idag utan det blir imorgon istället! Men det spelar ingen jätteroll för min del, det går så bra ändå. Jag måste bara ha den till nästa tisdag så jag kan skjutsa kissarna till farmor! I alla fall så kom inte pappa hem förrän kvart i tio (han skulle sluta nio) han är expert på att prata med människor och han känner ju minst halva Örebro! När han ska ner och tanka bilen eller köpa en liter mjölk så kan han vara borta i fyra timmar, och så har han stått och pratat med någon. Anette måste ju ha en ängels tålamod med honom =D. Hihi! De är för söta de där två! I vilket fall som helst så blev jag lite sen hem från dem! Så jag var alltså tvungen att köra i mörkret! Jag fattar inte hur en mes som jag har bott i Varberga! Jag cyklade ju jämt hem då, i mörkret och ensam. Mitt lilla pucko, tur att det aldrig hände något!

Vi kommer få det lite hektiskt nu innan vi åker, tror jag! Det är kalas på gång igen! Min kusin Elin fyllde 24 juni men de var utomlands då så vi ska fira henne på fredag eftermiddag/kväll vid fem eller så och så fyller ju Fanny ett år på måndag så henne firar vi på söndag. Och sen ska vi fixa resväskor, packa, städa och greja! Men vi åker på eftermiddagen på tisdag så då hinner man gå ut med sopor och grejer det sista man gör! Skönt det. Och så kan jag lämna kissarna till lunch, kanske så kan jag greja ifred på eftermiddagen. Tror G sa att planet gick vid fem så det är ju ganska skönt! Sen kommer vi hem vid tre eller nåt på tisdagen efter. (Har jag för mig, jag är otroligt oinsatt i hela det här eftersom det är Gustav som bokat och hämtat biljetterna men det kan vara bra för mig att inte ha kontrollen *paniiiiiiiikattack* =)) Hihi!

Nej, men sängen var det ju!!

Utomlahaaands!

Wii! Nu har vi bokat en resa, vi åker på tisdag, 21/7! Tiiiiiill Mallorca =). Bort från Örebro och alla måsten och krav, hur skönt som helst, ska det bli! Jag är verkligen helt slutkörd nu, efter den här våren och sommaren. Psykiskt trött, liksom!

Sune har kommit på att han kan hoppa upp och sitta på våra fönster när de är öppna med spärren så såfort han kan hoppar han upp och sitter där och luktar ut. (Gustavs uttryck, skitroligt =)) Men det är bara det att han misslyckas ibland... Så han kommer ner med en jäkla duns och river med sig hälften av det som står på fönsterbrädan i förbifarten. Vilket gör att hans matte (dvs. jag) får en massa extra städning! Och pajjade blomkrukor. Då får jag ju visserligen en legitim ursäkt att köpa nya (hihihi). Nej, nu gäller det att spara pengar! Hösten kommer att bli lång med fuck-csn och jag vill verkligen bjuda med Gustav till London över jul & nyår, vi har pratat om det så himla länge och nu bjuder han mig på den här resan så då vill jag bjuda tillbaka. Dessutom vet jag att han verkligen vill till london. Kattvakter har vi i alla fall gott om, varför förstår jag inte, de där odjuren är mer vilda än tama men alla mina bröder är pigga att ställa upp och farmor blir tokig om man inte frågar henne först och pappa & Anette verkar också väldigt villiga. Ja, kort sagt, det är i alla fall inget bekymmer!

Nu måste jag läsa mer i Predikanten! Kommer recension på Läslusen sen! Jag blev förresten rekomenderad en bok idag Låt den rätte komma in det var Lasse (eller gardinmannen som vi kallar honom) som hade läst den och sa att den var väldigt bra! Så den ska jag försöka få tag på. Dessutom har jag en annan "att-göra-grej" på semestern! Gå in på biblioteket och se om jag har en skuld som ligger där, jag tror att från ett grupparbete på ÖRU (Örebro universitet) så lånade jag en bok som sedan en klasskamrat tog över och jag har ingen koll på om denna människa lämnade tillbaka boken! Så jag har gått i tre år snart och inte vågat gå in på biblioteket av rädsla att det ska gå ett larm så fort jag kommer in "folk med bokskuld på biblioteket! folk med bokskuld på biblioteket!" jag törs knappt gå förbi för att jag skäms så! Men i sommar ska jag ta tjuren vid hornen och gå in och kolla! Svaret blir: "ja, du har en skuld här sedan fyra år tillbaka, det blir 180,- för boken och 10 680,- för ränta på skulden, tack och välkommen åter!". Nej, men allvarligt, håll tummarna för mig.

Ja, jonas! Nu har den här bloggen ALLT! Böcker, bullar & babbel! haha!

Hörs senare!

Matbloggen

Nu har jag matbloggat också muffinsmaffian =)

Måndag!

Oj oj oj!
Denna veckan kommer bli lite hektisk, jag går på semester snart och det är en massa saker som måste ordnas på jobbet!

* Göra lönerna
* Kontera
* Städa skrivbordet
* Städa hela kontoret
* Arkivera lite papper

Ja, det är vad jag har att göra i veckan, plus det löpande arbetet, bokföring, inbetalningar osv. =)

Jag har läsbloggat på Läslusen (läste ut Camilla Läckbergs bok igår! =)) Nehe! Sängen, om jag ska orka läsa något ur Predikanten ikväll!

God natt på er!

Slideshow!

Wohoo det här är riktigt roligt! Trodde jag skulle kunna lägga in den på bloggen men det hittade jag inte så jag lägger den här istället!


Hav tålamod

Hej hej!
Bloggen är under konstruktion! Ny design väntar, jag ska bara få igång photoshop igen =). Missa inte min bokblogg "läslusen"!

Lite kul - lite tråkigt

Hej hej hej hej hej!
Jag har shoppat idag!
 

Buzz! Till mitt PS2.

Och låt er inte luras, jag är fortfarande dödssjuk (läs: förkyld) och har legat i soffan till ungefär klockan fem. Jag har alltså shoppat på CDON =)! Sen ringde mamma och frågade om jag inte kunde följa med till Ikea och eftersom jag har varit psyko nu i några dagar och spionerat på mina grannar genom titthålet i dörren kände jag att ett miljöombyte kanske kunde vara bra när jag nu ändå inte smittar! Så jag pillade i mig ett par Ipren och sa att jag följer med! I morse kom jag på att jag står felparkerad igen... Så jag gick ut och kollade om jag hade fått böter och det hade jag inte (!!) men någon har gått in i min bil och snott stereon (lite överdrivet, radion kan vi kalla det istället) och sparkat sönder handsfacket och instrumentbrädan på passagerarsidan, antagligen för att komma åt säkringarna. Dessutom har de försökt göra nåt med tändningslåset för det är helt buckligt. Jävla amatörer som inte kan sno en bil som var olåst, från -92. Hur jävla svårt kan det vara att tjuvkoppla??? De har inte ens hittat säkringarna. Man blir ju trött. Och nej, jag har inte tänkt att nån ska sno den för att få försäkringspengarna, jag har bara trafikförsäkring. Jag kan bara inte låsa den för det är fjärrlås (otroligt modern utrustning för att vara -92:a) men problemet är att det går på batterier och något snor ström för dessa batterier är urladdade hela tiden och det går oftast att låsa men inte att låsa upp sen. Så jag får stå och trycka i minst tio minuter för att komma in i bilen. Och jag har ingen annan nyckel, det är bara ett hål där låset ska sitta i förardörren =). Så nu är min bil officiellt sett död. Det var bara en tidsfråga, om ni frågar mig, det är pappa som är optimisten om den här lilla bilen.

OMFG (Oh my fucking god) jag måste baka ut mina bullar! Jag kommer få vara uppe halva natten.

Hörs i morgon!

*host host*

Känner mig nästan lite småförkyld såhär på söndagkvällen! Blä och blä, jag har ingen lust alls att vara sjuk! Men det är ju inget man kan göra åt ändå.

Idag började jag med att röja hyllan i sovrummet för att jag skulle få plats med alla böcker jag köpte igår. Jag var ju i Norrköping och vi var på Myrorna och Erikshjälpen; bästa ställena att köpa böcker! Man kan få så gott som nya böcker för mellan 5 och 25 kronor. När de på bokia kostar mellan 60 och 140 kronor. Kanske inte spelar så stor roll om man inte läser så mycket (och vissa böcker vill man ha nya) men bara i juli (5 dagar) har jag läst fyra böcker. Så jag sparar massor med pengar. Bra när csn jävlas.

Så röjet i sovrummet förde med sig att jag röjde på en hel del andra ställen också och jag inser att vi är trångbodda eller så måste jag göra mig av med en massa skit jag har samlat på mig under de sex åren jag bott hemifrån. Det är bara att slänga! Släng släng släng! Nästa gång jag får städnoja ska jag gå igenom hela lägenheten, kanske ett semesterprojekt? Jag har ju två veckor ensam när Gustav börjar jobba. Då kan jag gå igenom rum för rum och kasta och organisera. Köpa en ny byrå, kanske. Mm intressant tanke! (Den här diskussionen lär Theresen gilla )

Så jag storstädade lägenheten, dammning, damsugning & torkning av golv. Sedan cyklade jag och handlade, bakade bullar och sedan bakade jag muffins. Bullarna blev skit (provade ett nytt recept, det ska man inte göra, man ska hålla sig till recept man vet funkar.) och mina bullar är ju välkända! Skit att jag inte gjorde vanliga. Jag har lovat Jens att han ska få bullar i morgon men han får nöja sig med muffins, helt enkelt.

Nu sitter jag med min microfiberturban lindad runt huvudet ("otrolig uppsugningsförmåga" jag har alltså tvättat håret) så jag ska alldeles strax gå och blåsa håret och sedan har jag lovat Gustav ett avsnitt Heroes. Lägger upp några bilder från senaste tiden!

Sussa gott!


Tifa har badat


Vi var på IceAge III i fredags, ju. Och jag köpte en Ice Age-meny och valde såklart Sid. I love Sid. Och hans läspande.


Snyggaste soffan ever. Den var ännu grönare än vad bilden visar =).


Mina kissar är söta när de sover. "Ääääntligen lite svalka"


Och sist men inte minst, mina miffins =)


~" Fredag "~

Hej hej!
Idag är det fredag! Gustav går på semester idag, och har fyra veckor! Lyx lyx =). Jag får dock vänta lite men det är ju relativt lugnt nu så jag kan säkert ta lite strödagar i nästa vecka och veckan efter! Jag har gjort mig iordning, plattat håret, klätt upp mig och sminkat mig ordentligt! Vi ska nämligen ut och äta ikväll, på Hellas. Det ska bli väldigt trevligt! Sedan ska vi gå på Ice Age III. Det ska bli riktigt roligt! Nu skiner solen igen också! Ännu bättre!

I morgon åker jag och Anette (pappas fru) till Norrköping och hälsar på Danne i hans nya lägenhet. Det ska bli kul att få se den! En tvåa och det var riktigt kök i den, Det han var mest imponerad av var att den hade en ugn! (Han har bott i korridor)

I morse hade jag lite otur, eller har väl egentligen haft hela dagen tills jag kom hem. Jag glömde matlådan så jag fick cykla tillbaka och hämta den. Sedan tappade jag korken till vattenflaskan och den blev överkörd av en bil så den blev uppfläkt. Så kom jag fram till jobbet och tappade hårsnodden så jag fick sätta upp håret med en mattsnodd (tjockt gummiband som man använder till att hålla mattor hoprullade) och sedan tappade jag mobilen när jag cyklade hem och den blev alldeles repig och ful =(. Dags för en touchwiz?????? hiiiihihihi. Nej, jag måste betala csn först, sen kan jag köpa ny mobil.

Men när jag kom hem låg ett brev från USÖ på bordet och meddelade att jag inte har cancer! Taaaaaack för det, Televerket. Så nu fortskrider undersökningarna av min magge! Det är ju skönt att kunna utesluta saker, i alla fall!

Nästa lördag är det 90-årskalas för Gustavs farmor och söndagen efter fyller Fanny 1 år. Sedan åker vi förhoppningsvis uuuuuutomlands! *hoppas*

Nu ska jag gå och rolla min rumpa efter att ha suttit i kattsoffan med svarta byxor! Och så ska jag sätta på mig mina rosa skor!

Ha en trevlig helg!!

"Snälla pappa, nej"

Hej hej!
Efter några intensiva dagar i solen sitter jag nu framför datorn igen =). Jag har just kommit in från balkongen där jag har suttit och läst boken "Snälla pappa, nej" av Stuart Howarth. Det går inte ens att beskriva den här boken så jag skriver av baksidan.

Stuarts högsta önskan var att hans styvfar skulle
älska honom, men han fick veta att han var
för stygg för att vara värd att älskas.

Stuart Howarth spenderade de första trettio åren
av sitt liv i ett psykiskt och fysiskt helvete. Efter år
av känslomässig tortyr och förtvivlan kände Stuart
vid trettiotvå års ålder ett överväldigande behov av
 att åter träffa sin styvfar. Han sökte försoning, men
möttes av samma grymma man. Ursinnet, smärtan
och förvirringen kokade över i Stuarts hjärna och
han dödade sin styvfar.

Stuart försökte inte dölja sitt brott utan tog fullt an-
svar flr sina handlingar. När hans historia berätta-
des i rätten gjorde den så starkt intryck att han fick
minimistraff, två år på Strangewayfängelset i Man-
chester. Men i fängelset föll Stuart offer för fängelse-
vakternas terror, vilket ledde till att han stämde b¨de
Inrikesdepartementet och fängelset, och vann.

Detta är historien om en liten pojke som växte upp
till en modig man som vägrade vara ett offer.

Det här är verkligen en bok jag kan rekomendera! Asbra, var den! Stuart skriver lite osammanhängande och han hoppar lite i tiden ibland och mellan olika scenaion men man hänger hela tiden med och man vill bara ta hand om den stackars lilla pojken som är alldeles ensam och helt förvirrad. Stuart har tre systrar och den som är snäppet över honom i syskonskaran Christina blir som en lite extramamma och lagar mat, diskar och berättar sagor för honom. Det står bara misshandel på baksidan av boken men David Howarth (pappan) utnyttjar alla barnen sexuellt. Den äldsta Shirley är handikappad och sitter i rullstol, Christina som tar på sig mammarollen och Stuart det är ingen som ser att Stuart också blir utnyttjad, de tror att han "bara" blir slagen och förnedrad. Det är först när han har slagit ihjäl pappan som det kommer fram att han var lika utnyttjad som de andra. Det ska tilläggas att han, innan dödar pappan, försökt ta livet av sig åtskilliga gånger och att han har sökt psykisk hjälp.

Stuart Howarth


Jag kan ju samtidigt tillägga att jag inte bara läser sådana här böcker, jag läste ut två i helgen, Den ena av Mari Ljungstedt men jag minns inte vad den heter! Kan kolla sen!

Nu ska jag prata klart med min bror och sen är det säääängen! Imorgon är det cykling till jobbet som gäller igen! Skönt att känna sig lite smärt och smidig såhär på sommaren =D,

Sov så gott på er!


RSS 2.0