WIREDAHOLM

Jag hörde fel! Wiredaholm, heter platsen vi var på inte Vretaholm eller vad jag har tutat i er! Vi har haft det underbart bra! Vi åkte igår morse vid halv tio och kom hem alldeles nyss, vi har ätit korv med bröd och dricker lite kaffe!


Lollo, du pratade om din gröt! Här är min:

* 1 dl havregryn
* 1 dl vatten
*1 dl mjölk
* Kanel
* Krossade linfrön
* Solrosfrön

Mmmm vad gott!

Så, tillbaka till Wiredaholm! Jag lägger upp en bild på vårt hus:



I den högra dörren var vårat rum och den vänstra var Lena & Svante, Siv & Yngve sov på andra sidan huset. Siv & Yngve är Svante & Lenas bästa kompisar, skitroliga!! Vi har haft så himla bra!! Synd att jag inte tog kort inne i rummet, det var så himla fint och badrummet var jättefint! (Viktigaste för mig!)


Utsikt! I det gula huset låg matsalen, skapliga utsikten!



Lamm! De hade lamm där! Söööööta! Jag vill ha lamm!

Nej, hörrni, jag orkar inte blogga mer! Jag är trött och sliten efter all shopping =D. Lägger upp lite bilder på mina saker imorgon!

Ja, Jonas, det är verkligen ditt uttryck, både Ella och jag använder det flitigt! =D Det är skitbra! Nej, saken var den att min klocka sackade, jag stod vid tågstationen fem över sex (enligt min klocka) och tåget skulle ju gå kvart över... Så jag var ju faktiskt i tid! Eller hur? Björn tycker också att jag ska be Sebbe om hjälp att fixa min examen i ekonomi, eftersom han har läst EN kurs. Sebbe är säkert jätteduktig men hmm.. om jag inte minns helt fel så är det exakt det jag har jobbat med i över ett år så jag tror att jag klarar mig! Alltså: han är inte tillräckligt uppmärksam för att veta om jag alltid kommer tio minuter för sent eller tio minuter för tidigt =D. Han pratade med mig (genom mamma) om att han hade pratat med dig men jag fattade inte riktigt allt =).

Nej, Van Veteren på tv!

Turbulent hos lillapling!

Oj, vilken kväll. Jag gick inte upp och tränade, jag hade verkligen ingen lust, så jag gick en promenad på 40 minuter istället, rensade huvudet och bara gick! Jätteskönt att bara få gå runt och tänka. Jag har varit en mess de senaste dagarna, ledsen och sur, jätteglad och retsam allt bara pendlar (som mellan hopp och förtvivlan =)) idag löste sig lite i alla fall! Jag hittade ett par däck på blocket men de var till en golf så jag skulle bara ringa pappa och fråga om det var samma dimensioner (ja, jag har varit lite halvgrinig för att Danne fick däck och inte jag =P) men vem ska jag ringa om inte pappa? Det finns ingen annan som kan svara på mina sådana frågor! Så jag ringde och då sa han "men Åsa, köp inga däck, ta de som står i garaget" och först var jag lite avig, ni vet, "jag klarar mig själv, tänk inte på mig!" martyren i mig kom fram, men vad fan... Jag kan ju lika gärna ge pappa 600,- och få bra däck som att ge en tjomme jag inte känner 800,- . Tjänar 200,- och så får jag ge dem till någon jag äääälskar <3. Ja, jag älskar min pappa och han talade om för mig idag att han älskar mig och är väldigt stolt över mig. (Lollo, böla på, det gör jag) Det var precis det jag har velat höra i snart 25 år. Otroligt att så lite kan göra så mycket för mig...

När jag gick tänkte jag på Louise och hennes mamma, Louise berättade att hon var rädd att bli smutsig redan när hon var liten och ville inte sitta i sandlådan (tror jag minns rätt?) och när jag gick och tänkte på det där så blev jag asledsen. Det är aldrig någon som har sagt till mig hur jag var när jag var liten och när jag har frågat brukar mamma säga "du var väl snäll" men OCK? Det har jag ju alltid varit! Det är dessutom ingen specifik egenskap, det är inget som kännetecknar att det var jag! I alla fall så började pappa prata om mina dopskedar och var de var köpta och sådär. Det kändes skönt att lyssna på, bara.

Nu ska jag sova, den här hemska dagen har ett slut =D (första klassens skitdag!) eller jag ska läsa liite i min braiga bok och sedan sova. Imorgon ska jag bjuda min lillebror (nr. 2) på lunch, köra hem honom från marieberg vid fyra (han ska sälja sin bil) och sen kanske grilla hos pappa. Vi får se, vi får se!

Hörs imorgon!

*suck*

Åsa är motarbetad (ja, jag pratar om mig själv i tredje person, det gör man när man bara sitter och pratar med sig själv dagarna i ända) psykiska krafter vill mig illa.

Jag ska gå och träna så jag blir snygg i alla fall =D


Hörs sen

Panncookies

Hej hej!
Står och steker pannkakor åt ett halv kompani!



När jag berättade för Stefan på jobbet att jag skulle steka pannkakor så ville han att jag skulle steka några åt honom också så det gör jag! När jag ändå håller på så kan jag lika gärna steka många! Så jag har gjort smet på 12 dl mjölk =D. Jag brukar göra på 9 dl när bara gustav och jag ska äta men ikväll är vi ashungriga och så ska det räcka till imorgon också så det var lika bra att ta i! Jag har fortfarande inte hittat mitt Visa-kort så Gustav fick stå för matinköpen idag. Fattar verkligen inte var jag har gjort av det! Det måste ligga i någon ficka men jag har letat igenom alla mina jackor och väskor... Jag får leta igenom en gång till ikväll, jag ska till degerfors imorgonbitti så det känns som en bra grej att ha med sig, man vet aldrig vad som händer!!

HAHA! Sune missade just grädden mitt framför nosen, han är glupsk men han verkar inte ha någon form av luktsinne! Jag ha skinka framför honom och han klev över den... Sen satte gustav om honom (flyttade bak honom så han hade skinkan rakt framför sig) då fick han syn på den! *grattis*

Selma sitter i vardagsrummet och "jagar" flygfän utanför, går mindre bra, men skam den som ger sig.

Nu ska jag återgå till pannkaksstekandet och uppdaterar mer sen!

HAHAHAHA!


Kolla vad liten jag ser ut och kolla mammas min!!! HAHAHAHA!!

Tisdag!

Hej hej hallå!
Jag känner mig på ett strålande blogghumör, kan vara för att jag just har gnällt på stackars gustav så jag har fått ur mig allt jag bar på idag. Så!! Allt har gått emot mig idag! Jag har haft massor att göra och dagen har gått jättefort! Jag åkte från jobbet redan vid kvart i fem för att hinna till mötet med Roy klockan halv sex. Jag stressade hem, postade brev, slängde i mig en skål med fil och flingor, packade ner mina träningskläder och gick upp till Träna Lätt!


Roy och jag pratade i ungefär tio minuter och sen bytte jag om, jag körde ben idag och crosstrainer i 20 minuter innan jag skulle gå hemmåt... Och då var jag ju tvungen att komma in i mitt skåp, jag hade stoppat nyckeln i fickan när jag började träna men den låg inte där! Jag letade i tio minuter, där jag hade legat och tränat, synd att jag inte hade hängt i knävecken någonstans, det hade ju varit det självklara stället att leta på, liksom. Jag gick i alla fall till receptionen och frågade vad de hade för policy när man har tappat nyckeln till sitt skåp. "Jag hämtar en bultsax", sa hon. Hehe! Hon hann inte hämta bultsaxen för det var en tjej som hade hittat min nyckel (jag letade efter den under hennes mamma så hon visste att jag letade efter den =D).


När jag kom hem var jag lagom grinig och hungrig och skulle laga grillad kyckling, ris och currysås och vad får jag se? Katterna har ätit hål på påsen och ätit upp alla filéer utom tre. undrar hur mina kissar mår i magen efter att ha ätit nästan ett kg rå kyckling. vi beställde i hamburgare och tog hemkörning. Slöare får man leta efter!


Nu radar jag bara upp saker och har ingen inspiration att blogga mer.. Ska prata med lollo lite =D.


Hörs kanske senare


Pusskram


Vretaholm

Jag har nu tagit reda på så pass mycket att jag vet att Vretaholm ligger utanför Jönköping, mot Grännahållet! Vilket betyder att vi kan åka till Jönköping och gå på A6, eller A3 som Lena säger. Jag tror faktiskt det heter A6, jag kan se skylten framför mig och jag är nästan 100% säker.

Usch, nu är jag trött och Gustav spelar bara... Jag har lagat mat, diskat, tvättat två maskiner med tvätt, rensat kattlådan och bloggat fyra gånger så nu förtjänar jag att läsa en stund. Men först ska jag duscha, det tar ju sin lilla tid med fönandet av det här (numera ganska långa) håret. Dessutom är det tjockt, det är det som gör det hela jobbigt!

Vi hörs imorgon hörrni! Då ska jag träna men först ha ett möte med Roy halv sex. Så jag får komma iväg från jobbet senast vid fem imorgon! Onsdag har jag inget inplanerat, torsdag har jag inget inplanerat och fredag ska jag nog till pappa. Daniel är hemma igen så vi kanske ska grilla eller nåt! Lördag åker vi som jag nu har tjatat om, till Vretaholm! Jag måste dock ha kommit ihåg fel av mammas berättelse, jag hittar inget Vretaholms kloster men Vretaholms säteri. Det  tror jag dock inte hon har pratat om men men... Vet ni vad jag ska kolla efter om vi åker till Jönköping och shoppar? En födelsedagsklänning! Och lite smågrejer till mina inbjudningskort (också födelsedagen!). Det är det enda jag behöver just nu, eller möjligtvis en liten väska också, min rosa i all ära men Sebbe kallar den inte "resväskan" för inte, den är lite stor ibland! Just det! Jag ska gå in och byta den den här veckan! Den har gått sönder och de skulle få in nya vecka 17, jag kanske ska lugna mig till onsdag, de kanske inte får leveranser på måndagar. Eller också får de den inte förrän på fredag, jag vet att Parfymeri L får leveranser på fredagar... "Sluta surra och gå och duscha!!"

God natt!

Tre i veckan

Vecka 17


Det var en gång

1. Vilken bok läste du senast?
2. Vilken läser du nu?
3. Har du lånekort på biblioteket?

1. Stieg Larssons Flickan som lekte med elden
2. Stieg Larssons Luftslottet som sprängdes
3. Ja, på universitetsbiblioteket, Örebro bibliotek, Lindesbergs bibliotek, Frövi bibliotek och Sölvesborgs bibliotek men jag tror jag har en skuld på Örebro bibliotek så jag törs inte låna... Jag kanske skulle ta tag i det och betala min skuld helt enkelt! så slipper jag ha dåligt samvete och tro att de ska haffa mig såfort jag går förbi biblioteket! Dessutom kanske de har ränta... I så fall är det väl en förmögenhet som ligger där och väntar på att bli betald. Man jag har inte ens fått en räkning så jag kanske bara inbillar mig. Ska kolla upp det där!


Tre i veckan

Vecka 16



Sol vind och vatten...

1. Hav, sjö eller pool?
2. Hur många grader ska det minst vara i vattnet för att du ska bada?
3. Använder du solskyddsmedel?

1. Jag badar inte, är rädd för vatten!
2. Se svar 1!
3. Ja, o ja! Vem vill ha hudcancer? Dessutom har jag lätt att bränna mig, det är ju bara dumt att inte använda!


Utmaning!!

Hej hej!!
Idag har Lollo en jätterolig utmaning i sin blogg =D. "Vad har du i din väska?" Och jag har ju såklart härmat henne och gjort en bild i photoshop (bara för att det är så himla roligt att greja där!!) Så titta nu!



Plånboken saknas eftersom jag för tillfället faktiskt inte vet exakt var den är... Igår hade jag tappat bort mitt kort, eller det har jag fortfarande så plånboken är ju rätt värdelös i alla fall. Men jag ska nog strax gå ner till bilen och kolla om den ligger där. Jobbigt om någon får för sig att stjäla den i alla fall då måste man ju spärra alla kort och krångla. Nej, det orkar jag inte! Jag ska också tillägga att på min nyckelknippa sitter en grön figur där det står "born to shop" HAHA! Stämmer perfekt!

Nästa helg ska Gustav och hans pappa spela golf i Vretaholm vilket betyder att jag och hans mamma ska följa med och SHOPPA! Jihoo! Måste kolla upp var Vretaholm ligger, jag tror att mamma har pratat om Vretaholms kloster, kan det stämma, tro? Jag ska kolla upp det där så återkommer jag i ärendet!

Nu ska jag springa ner till bilen och kolla om plånboken ligger där sen ska jag hänga tvätt och sen är det dags för "Tre i veckan" och jag har också två stycken att göra, Lollo. Jag missade av någon anledning förra veckan...

Puss på er!


Söndag IGEN!

Hur snabbt går inte veckorna?! Nu var det visserligen en fyradagars arbetsvecka men det var ju fortfarande lika många dagar i veckan och det känns som att den bara susade förbi! Vrålsnabbt, går det! Igår var Gustav och jag på Net on Net och lämnade in hans telefon som efter tre månader har pajat totalt, inget ljud och den stänger av sig själv.. När vi varit där ställde vi bilen hemma och gick upp till djuraffären på Rudbecksgatan (Arken Zoo, bästa djuraffären i stan =D) och köpte två selar till kissarna! Sune har varit helt tokig över att få gå ut på balkongen och för det första så får man inte ha katter på balkongen om man inte har den innätad eller inglasad och för det andra skulle jag få en hjärtinfarkt av nervositet att han skulle trilla ut. Jag är bortskämd med Selma som är rädd för det mesta och när jag öppnar till balkongen sitter hon i dörren och tittar och om det flyger förbi någonting eller rör sig utanför så kutar hon in. Så vi köpte alltså selar så vi kan gå ut en sväng, mest för Sunes skull! Men det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss... =D


Sune är på alerten...


Lite skrajsen


hihi!


"Jag sätter mig här inne sålänge, då?"


"Det är en anka där borta, jag ser den, jag hör den och jag gillar den inte!"

Så det var vår lilla utflykt igår! Sune var lite skärrad så vi gick in ganska snabbt!

Gustav skulle iväg sen på kvällen så katterna och jag hade mys med min älskade bok och de med sin tvättning...


Selma trycker ner Sune och tvångstvättar honom.


Som sagt...

När Gustav och jag var på net on net igår hittade jag en telefon som jag desperat gärna vill ha!! Samsung Touchwiz i roooosa =D


Är den inte fin?? Jag har aldrig sett en finare telefon!

Nej, nu ska jag ta tag i mig själv och fortsätta läääääsa i min bok =D. Sen måste jag väl ringa farmor, antar jag... kanske ska  åka bort till pappa med min andra bärbara dator men de är inte hemma än så jag får vänta tills ikväll i alla fall. De är på Kinnekulle, jag var ju där förra helgen och då höll pappa på att snickra sängar till husvagnen som skulle vara klara till den här helgen. Vet inte om han hann... Nu babblar jag bara!! Vi hörs kanske senare! =D

Pusskram

Modevisning

Hej hej!
Usch, jag känner mig trött och seg och har ingen motivation till någonting alls just... Imorgon ska jag storstäda när Gustav spelar badminton, det behövs verkligen och jag vill göra  det när jag är ensam, det är enklast tycker jag! Jag skulle ha bakat kanelbullar idag men jag har inte hunnit! Jag kom nämligen hem från en modevisning alldeles nyss! Det var Helena som lurade med mig, eller egentligen Lollo, det var roligt och massor med fina kläder! Mest till tanter men en del som jag uppskattade också. Bland annat en Odd molly-klänning för "endast ettusen sjuhundra" som hittat, med andra ord!! Jag saknade dock Lollo (<3) som skulle varit med ikväll men hennes mage spökar! Dumma dumma magar!

Nej, nu har jag bara lust att gå och lägga mig och slippa se den här röran det är här inne! Huuua. jag får verkligen magsår och mår fysiskt dåligt... Kuddar ligger på golvet, där ligger också en turkos filt som jag inte fattar varför den är här överhuvudtaget eftersom jag inte har något annat turkost?! Jag tror det är katternas filt, den brukar ligga i transportburen men någon kissade på den i samband med operationen så den blev nog tvättad och kvar här nere. Som sagt, jag tar tag i det imorgon. Nu ska ni veta att jag tror att ni tycker att jag är en dålig människa som inte har tagit tag i det här för länge sedan men det ska jag sluta tro nu. För egentligen är det mitt dåliga samvete som säger att jag är en dålig människa! Och jag är egentligen en ganska bra människa men jag orkar inte hur mycket som helst.

Ni ska få se hur min jordgubbe-mössa ser ut!


Jag har fått den av Lena. snällt, va?!


Bisen och jag på modevisning =)


Lite rolig bild =D


När jag kom hem så hade jag köpt skinka att ha på mackan till mig och Gustav. Gissa vem som tog hand om den? Sune... Han är ruggigt dyr i drift, den där lilla rackaren

Nu ränner han runt i fönstren och slår på persiennsnörena.... *suckar djupt och räknar till tio*

Natti natti för ikväll

Promenad

Puh.. nu har vi varit ute och gått en sväng, blev lite längre eftersom Gustav glömde titta på klockan när vi gick så vi gick till macken på väster som stängre klockan nio och vi kom dit tjugo över... Vilket betyder att vi fick tvärvända och gå upp på stan till ica istället. Anledningen till promenaden var Gustavs brist på snus. Han fick det i alla fall!

Jag har lovat att hämta Gustav vid fyra i kumla imorgon så jag ska vara ute på jobbet vid sju! Så nu ska jag lägga mig gott folk! Klockan är ju faktiskt tio... strax :). Jag nyser som en.. jag vet inte vad! Det är nog pollen i luften! Kan nog inte ha mina linser i heller, jag hade dem idag men det är inget kul när man knappt ser! Blir nog gläses tomorrow. Nehe! Sängen med Stieg Larsson, var det! (Eller snarare hans bok...)

Sov gott!

/Åsa

Tisdag eller måndag...

Hej hej!
Idag har jag haft massor att göra! Sorterat och lagt på plats och häftat, hålat och sorterat lite till. Det fanns en del att göra idag, kan jag lova! Jag såg inte skrivbordet när jag kom men det gör man faktiskt nu! Jag skulle egentligen suttit kvar och jobbat lite till men jag kom på att jag skulle ut till hovsta och lämna pallen till Lena & Svante. Den kom idag, äntligen! Så jag gick vid strax innan halv sju, postade en massa brev och sen vidare till hovsta.

Ojojoj!

Nu ska G och jag gå en sväng!!

Rörig

Lite rörig header men jag kan ha den ett tag, jag gillade nog den förra bättre men jaja, nu har jag ju gjort den här! =) Byter kanske tillbaka imorgon, vi får se!

God natt på er!


Pay it forward

Troligtvis en av de bästa filmer som gjort! Sjukt bra och den har ett viktigt budskap!

SE DEN!



Jag har alltså sett den här filmen förut men det är herrans (bara för att låta som att jag är 80 år) många år sedan! Jag minns den inte helt men i stort sett.

Pojken i den här filmen är samma lilla pojke som är med i Sjätte sinnet, så himla bra skådespelare! Tänk så begåvade barn! Sjukt är det... Undrar hur de kommer in i det hela måste ju vara föräldrarna som ser till så de blir småstjärnor =). Trevor heter han i filmen och i verkligheten heter han Haley Joel Osmont



Sötnos! Ska kolla hur gammal han är nu... Född 10 april -88. Lika gammal som Sebastian =)

"12-årige Trevor McKinney (Haley Joel Osmont) bor i Las Vegas lite fattigare kvarter, med sin mamma Arlene (Helen Hunt). Arlene försöker vara en bra mamma samtidigt som hon har två jobb och sliter för att ge sin son ett bättre liv. Trevor och hans klass får en uppgift av sin SO-lärare, Eugene (Kevin Spacey), att tänka ut ett sätt att kunna förändra världen. Trevor är den som kommer på den bästa idén.

"Skicka vidare". Om alla hjälps åt så kan idén förändra världen, men tyvärr blir det inte så om en del inte vågar. Samtidigt som allt händer så märker Trevor att hans mamma dricker, och det gillar inte Trevor. Hans mamma och Eugene träffas och blir kära, men plötsligt kommer Trevors pappa (Jon Bon Jovi) hem. Hur ska det gå?"

Tog hela stycket från Wikipedia så klandra mig inte för svenskan!

Åå han spelar också Forrest Gump som barn i Forrest Gump (off course =P) det kommer inte jag ihåg!

Nu fortsätter filmen, får se om jag bloggar mer sen!


Trött

Hej hej igen!
Jag hade en tanke på att åka ut till Louisen och familjen på Kullen idag men jag orkar nog inte, det känns skönt att vara lite hemma. det är nästan som vi inte har varit det den här helgen. Och jag var ju borta förra veckan också. Dessutom ser det ju ut här hemma och det klarar jag inte riktigt. Hade jag lagt på ett kol hade jag hunnit träna sen städa och sen åka ut till Kullen i alla fall men varför ska jag stressa? Det blir inte roligt då ändå! Jag måste börja tänka så mer, vad känner jag för att göra just nu? Om jag känner för att städa idag så måste jag städa idag, annars är man inte sann mot sig själv och då mår jag ju dåligt fast jag kanske har haft en underbar dag?! Det är märkligt det där med hur psyket fungerar.

Jag har tränat! 50 minuter blev det effektiv träning och sen en halvtimma att promenera! 15 minuter till Lucullus och 15 minuter hem! Det var bra uppvärmning och skön "avvärmning"! På vägen hem gick jag genom parken vid södra stationen och det fullkomligt kryllade av krokusar, så mysigt att se allt  explodera nu när värmen kom! Jag tog några bilder som jag faktiskt har satt ihop i ett mindre kollage i photoshop!



Vita sneakers är ett vårtecken säkert som amen i kyrkan! (De är mina =D) inte ett speciellt avancerat kollage men jag lär mig fortfarande! Jag skulle vilja ha en liten kantlinje runt men Gustav säger att det är min fantasi som sätter gränserna (okej, han använder inte de orden han säger "meeeeen hitta bara på något!!"). Det är bara så svårt att hitta på saker när man bara sitter med ett gäng bilder framför sig! Jaja, jag ska kanske leka lite senare med det där!

Nu ska jag i alla fall börja ta tag i lägenheten och städa här! Plocka undan alla grejer som står/ligger överallt, damma, dammsuga och sist torka golv. Jag tar alla fönster en annan dag, det skulle behövas nu, jag har haft katter som tryckt sig mot fönstren och glidit runt på rutan, ser det ut som. Läbbigt... men det ska bli innan min födelsedag det är det enda målet jag har med fönstertvätten! Nästa helg har vi nog inget inbokat, jag funderar på om man kanske skulle ta sig en storstädning då. Vi får se, vi får se! Lättast är om Gustav är iväg någonstans då kan jag röja själv och vända upp och ner på lägenheten! Haha! Möblera om kanske =D.

Städning var det!

Simma lungt

Enya <3

Jag sitter och ska lägga över musik på min telefon för att jag ska iväg och träna alldeles strax och herregud så vackert hon sjunger, Enya! jag har lyssnat lite på henne innan men inte så mycket... Dumt av mig! Dessutom har hon mycket bas och cello i sina låtar (<3). Mycket bra! Jag kom på i morse att jag måste ställa undan min cello så den inte blir ännu mer förstörd innan jag hinner laga den. Jag bävar lite, det kommer bli pissdyrt! Jag drar av kostnaden från Sunes leksaksfond. Bråkkatt!

Vi har tittat lite på bostadsrätter i tidningen från igår, vi är liiiite sugna på att köpa något eget... Det skulle vara roligt men samtidigt så betyder ju det att vi båda tar ett ansvar som ingen av oss haft förut!! Köpa en lägenhet tillsammans... Jag som alltid varit ganska drivande i vårt förhållande har lite kalla fötter, det här är inget man bestämmer över en kafferast! Samtidigt som det känns så rätt att bo tillsammans! Då är det väl inget att fundera över! Vi får väl se om det dyker upp något till ett bra pris med ett bra läge. Allt ska ju stämma! Sen återstår att se om man får lån och grejer... Men vi har ju varit fast anställda ganska länge, både han och jag så det ska väl inte vara några problem. Vi får se, helt enkelt!! Nu börjar man bli vuxen, hörrni! Jag fick mina gliringar igår men det kan jag bjuda på... Det är okej =).

Jag sa att jag ville läsa företagsekonomi och då sa Björn att Sebbe kunde ju hjälpa mig i så fall eftersom han precis har läst en delkurs av det... Eh.. de vet verkligen inte vad jag jobbar med. Jag tror jag kan liiiite mer om företagsekonomi än vad Sebastian kan. Inte för att förringa hans kunskaper utan eftersom jag har jobbat med det i lite drygt ett år nu =P. Jaja, det är ju roligt. Jag behöver bara få fatt i en matte C-bok! Men Dannes Sara kanske hade en hon kunde låna mig! Hon får ju tillbaka den i maj någon gång så hon kan lämna tillbaka den till skolan innan hon tar studenten. När jag tentat av det kan jag söka en distanskurs i företagsekonomi till hösten, på halvfart eller något sådant för helfart tror jag inte att jag hinner. Eller det gör jag kanske men då får jag väl isolera mig, eller nåt =P.

Men allvarligt, nu ska jag sluta ordbajsa och åka iväg och träna!!

Hörs sen!

Regler för övernattningsgäster

ORDNINGSREGLER

1.
Rummet får disponeras till kl. 12.00 avresedagen.

2. Betalning skall erläggas i förskott.

3. Avbeställning av gjord bokning skall ske senast 24 timmar innan
avflyttning. Om ej så sker debiteras rummet enligt beställning.

4. Telefonen för inkommande samtal är kopplad 08.00 - 22.00.
Telefonen är avsedd för viktiga ärenden.
Samtal till gäster 22.00 - 08.00 skall ske på tel. 08/*** ** **

5. Besökare till hotellets gäster är välkomna. följande regler gäller för dessa:

1. Besökare får endast vistas hos hotellgästen i Dennes rum.

2. Besök får endast ske 08.00 - 22.00.

3. Övernattning hos hotellgäst får ej ske.
Önskas övernattning skall registrering ske och hotellet
debiterar en kostnad för extrasäng med 150,- / natt.
OBS! Debitering / registrering gäller även för barn.

6. Hotellets gäster är skyldiga att se till sina barn och ha dem under
uppsikt. Lek och spring i korridorer är förbjudet.

7. **** hotell ansvarar inte för värdesaker och pengar som
förvaras på rummen.

Vi hoppas er vistelse på **** hotell skall bli angenäm.
FÖRESTÅNDARINNAN

Påskafton!

Hej hej!!
Vad har ni gjort idag? Någon som har varit påskkärring??? Gustavs pappa sa någonting så roligt igår, vi satt och pratade och så sa Lena (G:s mamma) att det var så tråkigt att de inte hade så många barn på gården just nu! Nej, sa Svante (pappan) men vi har ju desto fler kärringar. HAHAHA! Jag skrattade så jag höll på att dö, dels för tvetydigheten med påskantydan och dels för att det kom så från hjärtat! Han är så himla snäll och gullig och inte alls sexistisk, om det nu skulle kunna tolkas så. Jag är lite sugen på att måla läppstift på kinderna och trycka dit några fräknar imorgon men mina bröder har så svårt att ta mig på allvar när jag får sådana infall så jag tror jag kommer att låta bli. Jag ska i alla fall få Sebbe att massera min nacke i morgon! Han tjatade hela eftermiddagen om att jag var så stel så då kan han allt göra något åt det också.

Jag skulle vilja träna i morgon men jag kommer inte att hinna det och idag hade jag inte motivationen, på måndag ska jag i alla fall träna men då har det gått hela den här veckan utan att jag har varit på gymmet en enda gång!! *Ångest* nej, så ska det väl inte kännas, ibland får man liksom ha det lite slappt, jag har ju varit borta hela veckan och jag har faktiskt gått en timma om dagen nästan hela veckan! En halvtimma i måndags, en timma i tisdags, en timma i onsdags och en halvtimma (med packning) i torsdags. Så jag har inte suttit stilla, i alla fall!!

Idag vaknade Gustav sent, jag var uppe vid halv tio (rätt sent det med!) och gjorde frukost och kröp ner i sängen och åt. Jag  har blivit jätteduktig att ta vara på mina helgmorgnar. Det är trevligt! Men jag tycker ändå inte att det är slöseri med tid att ligga i sängen, jag är ju ändå vaken någon annan gång! Det där tänker jag slåss för!! Timmars värde... Kanske ska dra igång en diskussion hemma om det imorgon, det kan bli spännande!! HAHAHA! Jag är bra på diskussioner och speciellt när jag har en hjärtefråga! Då vinner jag ofta! Jag fick Sebbe att säga att han hade fel idag, sen tog vi i hand och jag berömde honom för att han hade sagt att han hade fel. Det handlade om marsipanen på tårtan!



Jag funderade på hur de fick dit chokladen, jag menar, det är ju ingen liten dammsugare som de bara kan doppa i choklad det är en jättestubbe (tårta). Och då sa Sebbe att de tog hela stubben i händerna och doppade i chokladen men då sa jag att jag tror inte de gör så för marsipanen går inte hela vägen runt! Så satte jag igång en jättediskussion om marsipanens vara eller icke vara under tårtan. Mamma och jag på ena sidan och Sebbe och Björn på andra sidan, mamma och jag hade rätt! Den var inte klädd runt om! Så frågan kvarstår ändå hur de får dit chokladen... Men men, jag får väl prata med en konditor eller så får jag väl försöka göra en själv! Det är en rulltårta med jordgubbsgrädde och sen inlindad i marsipan! Såååå god! Men magen blev inte så himla glad... Vi var alltså hos mormor på eftermiddagen!! Vi fikade och pratade och jag fick med mig min assistent hem! Jihoo! Så jag måste göra bullar på måndag också! Sen funderade jag på om jag ska åka in och jobba lite på måndag... Men vi får se hur det blir med den saken. Lollo kanske har lust att träffas och ta en promenad eller nåt. Det kunde vara roligt, nu är det ett tag sedan vi träffades =).

När jag kom hem från mormor så lagade jag mat och sen kom Danne och hämtade mig. (Min lillebror) och vi åt lite pizza uppe hos farmor, jag lovade att ringa henne i morgon kväll, det måste jag verkligen komma ihåg annars fixar hon en skallgångskedja efter mig. Hon vill gärna att man ringer fyra gånger i veckan men det kommer ju inte jag ihåg... Jag har oftast fullt upp med mitt eget =). Daniel följde mig hem i alla fall och vi gick och pratade och pratade och sen satt vi här nere och pratade på en bänk ett tag. Det var mysigt, han är vuxen nu, min lillebror <3. Jag har alltid varit som en extramamma åt dem... Nu är vi ganska lika i ålder, egentligen. 18, 19, 20 och 24.

Imorgon ska vi till mamma vid tre så vi åker väl härifrån vid strax efter två, tror jag. Hoppas att Gustav ska med. Imorgon ska jag lägga upp en bild som jag tog på hotellet i Stockholm, om hotellets regler. Sjukt roligt!!

Hörs imorgon!

Bildblogg!

Åå idag kommer det att bli en bildblogg! Jag har tankat ur bilder ur min telefon, asroliga!! Så jag lägger helt enkelt upp dem! Enjoy!


Vad kan man säga? Det här är min Sune!


De älskar varandra <3


Selma "räkan" Sjöborg


"Välkommen hem till mig" (Gustav och jag bor hos Sune och inte tvärt om...)


Alex & Andreas skulle på "Lågkonjuktursparty" på Klaras och hade inte råd (??) med skjortor.
(Lägg märke till att Alexs "penna" har "läckt" i "bröstfickan")


Passar på att göra lite reklam för Björn Borg
(Detta är Andreas, alltså)


Varför älskar de min tvättunna???


Lipsill


Efter sminkningen på Bodyshop!


Såhär såg Selmas dräkt ut som jag gjorde när hon kastrerades!
(Hon var bipolär (manodepressiv) hela veckan)


Fin bil, va???? Vems kan den vara....


Sushi i Stockholm!!


Jag åt med pinnar!! (Hade inget annat, förutom plastknivar..)


Vi har alla våra sköna ställen hemma, kanske färre som har det gött i handfatet...


Vår nya kaffebryggare!!


Andreas somnade med Fanny igår =)

Grillad

Någon som sett programmet Grillad i SVT? Jävla skitprogram!! Jag tycker inte det är roligt när man roar sig på andras bekostnad, det är som att det är legitimt att driva med folks svagheter. Haha... Nej, det gillar jag inte!! Och jag är inte imponerad av Järvheden denna gång heller! Anledningen att jag tittar på Grillad idag är för att Gudrun Schyman är med, Björn och Sebastian sa att jag var tvungen att titta på det här avsnittet! Hon är tydligen inte nådig mot de som grillar henne... Ska blir roligt att se, jag gillar Gudrun Schyman. Vad heter han? Carl-Jan Granqvist hade visst tackat nej för att det var en sådan "jargong" i programmet.


Jag har precis bytit om, jag hade mina diesel-jeans och min "Love and Peace" -tröja (=Kärlek och ärtor och så är det fullt med ärtor på den, jag tycker den är rolig) men jag har ätit spaghetti och köttfärssås och tappade spaghetti på tröjan ett flertal gånger... Så Gustav undrade hur många gånger jag hade ätit egentligen.

Allvarligt???? Jag gillar inte grillad!!!


Hemma IGEN!

Nu är vi hemma efter att ha varit hela dagen ute hos Gustavs mamma & pappa. Vi har dessutom deras bil så jag måste tillbaka ut till hovsta och lämna den imorgon. Min lilla bil klarar inte riktigt av att köra fyra vuxna och ett barn i  barnstol, dels så snuddar vi i fartguppen för att bilen blir för tung och dessutom så räcker bältet knappt om barnstolen. Väldigt bökigt. Så vi fick i alla fall låna Lena & Svantes bil och då måste ju jag ut och byta tillbaka mot min lilla skrutt imorgon.

Vi fick god mat i hovsta, ägghalvor, prinskorv, sill och sådär vanligt påskbord! Jag fick ju ingen  nubbe men det är inte direkt något jag saknar! Imorgon pratade vi om att åka till Louisens mormor och morfar men jag tror vi får stå över, dels för att vi har träffat magsjuka människor idag och dels för att Gustav fortfarande är dyngförkyld. Jag vill inte ens riskera att vi smittar Åke med nåt skit! Usch usch usch! Det kan ju betyda döden för en gammal människa som inte har samma immunförsvar som andra! Nej, jag får nästan dåligt samvete av att tänka på det bara.

Nu ska jag dricka mitt glas vin och pilla lite med en header och kanske en signatur?! Skojigt värre denna långfredag!!

Puss på er

Hemma!

Hej hej!
Förlåt att det inte blev något bloggande igår jag var trött och lite halvgrinig. Jag somnade på soffan igår kväll vid strax efter 12, tror jag. Sedan vaknade jag och masade mig in till sängen, asskönt att få sova i min säng!!

Nu sitter jag och väntar på att min hudcreme ska sjunka in i huden och sen ska jag måla tånaglarna, jag får nämligen inte upp flaskan när jag är lite kladdig om händerna. Kom just på att det blir ju fint på tangentbordet! Vi ska strax göra oss i ordning och pallra oss ut till hovsta där Gustavs mamma och pappa bjuder på mat. Vi har inte vetat om vi skulle åka eller inte eftersom Anna och Fanny har varit magsjuka... De är visst fortfarande inte friska men vi ska ut ändå, vi får hålla oss ifrån dem. Varken jag eller Gustav har tid att bli sjuka nu! Gustav ska vara på Kumla nästa vecka och sätta brandlarm och det är visst inte någon annan som kan göra det. Och jag ska sätta igång med lönerna nästa vecka så jag måste vara på alerten! Dessutom ska jag trääääna nästa vecka! Ska åka upp någon dag och kolla hur de har öppet i påsk så ska jag pallra mig dit!

Jag tog förresten ett tidigare tåg hem igår, vi slutade jättemycket tidigare än vi skulle så jag hann med tåget innan men då kom jag bara till centralen i Örebro så jag fick gå hem. Gustav skulle möta mig men vi missförstod varandra så jag hann hem innan han kom ut! Tokigt och jag var lite tjurig.

Nej, nu ska jag måla naglarna och sen klä på mig!

Hörs kanske senare!

Brååååå

Hej hej!
Jag ligger på mitt rum och tittar på Mia & Klara, de är så jäkla roliga!!

Idag har vi gjort löner och grejat, det är så roligt! Jag älskar att lära mig en massa nya saker om det jag gillar, räkna, och pilla med datorn! Jätteroligt!

När vi hade slutat gick jag bort till WTC (World Trade Center) och tänkte gå igenom men dörrarna öppnades inte så jag provade nästa dörr. Då kommer det ut en väktare och frågade vad jag skulle in och göra då sa jag som det var "Jag tänkte bara gå igenom!" Det får man inte, det här är privat område, säger hon då. Så jag fick gå runt alltihopa. Men jag har ju gått därigenom varenda dag sen jag kom hit och det ligger en restaurang högst upp så så himla privat kan det ju inte vara! Lustigt...

När jag gick hem gick jag in på en väskaffär och hittade en vagn! Som jag kan ställa min trasiga resväska på, bra va? Sen gick jag in på hötorgets Ica och köpte sushi till kvällsmat!! Trist att äta ensam men men! Imorgon får jag åka hem!

Här var min middag ikväll



Gött gött i gött gött

Stockholm suger

Oj oj oj oj!
Förlåt att det var så länge sedan jag bloggade!! Jag är nu i Stockholm efter mycket om och men! Igår hade jag värsta otursdagen!! Den började för j-vligt och fortsatte i samma anda!

Okej, vi börjar från början!

Jag gick upp kvart i fem igår morse för att åka med tåget som gick kvart över sex från södra stationen. Jag klädde på mig och gick ut klockan sex för att stå där när tåget kom. När jag gick över vägen mot spåren hörde jag signalerna plinga och tänkte att det där måste vara ett annat tåg (för det går säkert massor med tåg klockan sex på morgonen?!) för mitt ska ju inte gå förrän om tio minuter! Så jag gick upp på perrongen och där kom mycket riktigt ett tåg! Men jag stod där och när tåget åker iväg ser jag att det står "Stockholm C" på sidan och när det åkt tittar jag på stationsklockan och den är 06:15. Min klocka hade sackat efter under natten... Jag missar alltså tåget, rusar ut till en taxi och frågar om han kan skjutsa mig till centralstationen fort som attans och det kan han! Så jag betalar 100,- för att missa samma tåg för andra gången. Häremellan trillar hjulet på min resväska av, också! Jag knatar i alla fall in på stationen och väntar på att biljettluckan ska öppna, för jag måste ju rimligtvis ha en ny biljett med nästa tåg! Så vid 06:30 öppnar de och jag går in och förklarar mitt läge för en kille som sitter där och han ger (ni läser rätt, han ger) mig en biljett till nästa tåg! Gratis! (Alex frågade hur djup urringning jag hade, skitunge! Man kan faktiskt vara snäll bara!!! Och jag hade polo!) så jag satt snällt där och väntade tills nästa tåg kom! Och då stod jag på perrongen en kvart innan tåget skulle gå. Jag hade inga som helst planer på att missa det också. Så jag kom med! Kom in på Stockholm C 08:52 och kursen började ju alltså klockan 09:00 så jag knatade på och frågade om vägen men det var ingen som ville hjälpa mig (snorkigt!) så jag gick ut och letade på en taxi! Han tog 100,- för att köra mig runt kvarteret innan han upplyste mig om att jag kunde ha gått tvärs igenom Cityterminalen och kommit fram dit jag skulle vara. Thank you for the info...

Det var massor med folk som var ännu senare till kursen så jag behövde inte skämmas i alla fall! Och jag hade ju lite giltigt skäl till att komma för sent, fanns inte så mycket att göra åt saken. Men jag kom 09:07 så det var hyfsat, va?

Kursen gick jättebra! Jag kände mig som att jag hade koll på lite i alla fall och det mesta fastnade i alla fall!

Sen tog jag en taxi (jag har åkt mer taxi på en dag än jag har gjort på två år) till hotellet och hade sån otrolig tur att det kom en tjej och skulle in i samma trappuppgång som jag så hon släppte in mig, annars hade jag fått stå där ute tills det kom någon och öppnade, konstigt att man inte lämnar ut portkoden när det ska komma gäster till hotellet, tycker jag. Jag fick i alla fall åka i en sådan hiss som Martin Beck har i sitt hus i Beck-filmerna, med gallergrind och allt! Så kom jag upp och ringde på dörrklockan en fem gånger eller nåt utan att någon öppnade. Så jag funderade på hur jag skulle göra nu om jag skulle ringa jobbet för att få ett telefonnummer till hotellet eller om jag bara skulle stå där och vänta. i alla fall så löste det sig själv när det kom ut en kille från den dörren och skrek högt när jag stod där utanför. Han blev jätterädd. Och jag bad om ursäkt medan han snäste åt mig att jag skulle pallra mig in. Trevligt bemötande... När jag kom in träffade jag i alla fall ägaren till hotellet och hon sa åt mig att följa med så jag gick där med min trasiga resväska och ont i armen efter hela dagen med att släpa på en tung resväska på ett hjul. Jag följde med henne ända till ett skrivbord där hon böjde sig ner efter något och sedan försvann bakom en vägg och där stod jag tills jag fattade att jag skulle följa med henne. Jag fick ett rum, alldeles inpyrt av gammal cigarettrök. Jag gick i alla fall in (nu var jag lite gråtfärdig) och startade min dator för jag tänkte att jag skulle få prata med Gustav och Lollo och bara glömma den här dagen... Då kommer jag inte ut på internet! Så jag gick ut och frågade henne vad det var för nätverk som var deras, får veta det men det är ju bara ett lokalt nätverk. Inget som går vidare ut på internet, alltså! Så jag började söka efter nätverk som var oskyddade men kom på att jag inte ätit något sen lunchen. Så jag gick ut och ringde Lollo för att få prata av mig lite och då gick jag vilse! Så jag ringde Alex och han och mamma hittade på eniro.se var jag var någonstans men då hade jag faktiskt lokaliserat mig själv. Till detta hör också att jag inte gärna har en massa pengar på mitt visakort. Ifall det blir stulet eller så så har inte jag hela lönen och riskerar att bli av med den. Så jag hade med mig min bankdosa och tänkte att jag kan ju bara föra över pengar... Utan internet? Så jag gick omkring 20 mil hemifrån med 24,50 på mitt visakort. Mm paniken kom krypande, lite smått, kan jag väl erkänna!

Idag har i alla fall allt löst sig! Jag gick bort till kursen imorse, det tog c:a 30 minuter sen när jag gick hem igen hade Gustav fört över pengar till mig <3 så jag gick in på en teliabutik och fick tag på ett mobilt bredband i veckoform som jag fick betala 49,- för! Så nu har jag pengar och bredband! Jag grät som ett litet barn när jag pratade med Gustav och han fick Sune att spinna i luren för mig, då längtade jag hem mer än någonsin! Mina småfisar... (Alla tre)

Jag har några frågor om Stockholm... Orsaken till att jag gick fel igår var för att jag gick upp på fel gata, varför har man fyra 7/11-butiker i samma kvarter? Jag menar alltså att det är 50 meter emellan... Totalt förvirrande med vilket håll man ska gå åt. Jag har i alla fall börjat titta på gatnamnen istället. När jag gick hem nu ikväll så gick jag in på en 7/11-butik och skulle köpa kaffe och en tidning och lite godis. (10,90/hg by the way) då är rutan till affären söndersparkad. Men om det står på dörren att det har öppet dygnet runt 7 dagar i veckan, varför sparkar man då in en dörr? Den borde ju rimligtvis aldrig vara låst? Och varför har man ens ett lås på den?

Vi får i alla fall hoppas att jag kommer hem på torsdag, som det känns nu kommer jag antingen att bli överkörd av en bil eller omkullsprungen av galna finansmänniskor med handsfree och portfölj. Jag känner mig osynlig här!

Nej, summan av det här inlägget är att Stockholm aldrig kommer att bli min hemstad i alla fall! Me like Örebro

sådär!

okej, det är inte 100! Men det är okej, ändå!

Och jag orkar inte blogga idag heller.. Jag får blogga i stockholm imorgon!

Puss på er!

Ja

Det ser ut som skit

Header!

Sådär! Nu har jag gjort en header! Men jag orkar inte snygga till här nu utan det är en uppgift för morgondagen!

natti natt!

Photoshop!

Snart har jag photoshop! Jihoo!

Måste bara visa Semlan, hon är ynklig efter operationen!



Hon har vinglat omkring hela eftermiddagen och nu har hon däckat bredvid mig i soffan. Sune hade framme sin peewee innan... Trodde han skulle sluta dingla med den nu men det kanske tar ett tag för honom att förstå att han inte kan fortplanta sig längre.

Jag har varit uppfinningsrik och gett Selma en kroppstrumpa att ha på sig istället för tratten. Jag klippte fyra hål i en nylonstrumpa och trädde i henne i. Förbannad blev hon men det blir ännu tråkigare om vi måste tillbaka till veterinären!

Nu ska jag fixa lite!

Hörs sen!

Fetknopp

Hej hej!
Japp, jag känner mig som en fetknopp idag! Två stycken har frågat om jag är gravid och det hoppas jag verkligen inte, ser det så ut? Jag har visserligen ett craving efter fugde men det kan ju vara vad som helst! Jag hänvisar diffust till "Det är ju sådär ibland".

Nu är det Fråga Olle på femman, det är lite kul! Kishti Tomita och Kalle Schulman är gäster ikväll.

Ska titta på det så hörs vi kanske imorgon! Jag och Alex ska gå på bio Grand torino blir det! Äntligen! han fyller 20 januari och han fick bio och middag i födelsedagspresent. Kravet var att hans favoritsyster fick följa med (han har bara en att välja på =D).

Heddå!

RSS 2.0