söndag/marieberg/punka

Lustig dag har vi haft! Vi sov länge [fråga mig inte hur jag ska kunna somna ikväll!] och jag gick upp till Ica för att köpa lite bröd. De hade såklart ingenting eftersom det är söndag idag och det var tokröd dag igår! Men jag köpte fryst bröd och det gick lika bra det!

Sedan använde jag bikinin första gången! [Weii] Alltså solade i parken mellan våra hus här, väldigt trevlig och fin park!

Vid tre åkte vi ut till Marieberg, jag hittade ett par sandaler och vi skulle åka till MediaMarkt och kolla på SingStar-spel men vi kom ingenstans alls för att vi hade punka! Sedan hör det till att min familj har en förkärlek till mutterknackar och drar gärna åt bultarna till däcken så de inte skulle gå att få av om man inte har just; en mutterknack. Inget vi hade. Gustav drog en till krök på fälgkorset [i Peugeot 107 kommer de i plast! [skämt]] innan vi tillslut fick ringa Assistance-kåren. 1 300,- fattigare och nu kör vi på reservdäcket! Det blev dyra skor fast jag tyckte jag gjorde ett klipp! =D

Väl hemma är det någon jävel som har tvättat något man inte ska i tvättmaskinen [eller så har den bara gått sönder] den har i alla fall trasat sönder ett linne för mig, en skjorta för Gustav och en Levis-tshirt för Gustav. Sammanlagt värde ungefär 1 800 SEK. Det blev en dyr dag! Jag ska prata med fastighetsförvaltningen imorgon i alla fall!

Och imorgon börjar jag på mitt nya jobb! Weii! ♥

Nu ska vi äta! Synnerligen odyr mat, skruvpasta och köttfärssås =).

Midsommardagen

Hej hej!
Jag sitter i bikini och väntar på att solen ska komma fram igen, det är molnigt idag! Jag köpte en ny bikini i onsdags.. eller om det var torsdags! På Stadium Här är överdelen! Och två olika sorters trosor, de hade ta tre betala för två! Så ett par med knyt i sidan och ett par helt vanliga släta. Fina men aldrig använda [sitta i soffan och blogga räknas inte!]. Jag skulle verkligen ha uppskattat om det var fint väder idag - jag har tråkigt! Det finns inget som är öppet så man kan shoppa [kanske är tur ;)] och inget som är öppet så man kan göra något heller!

Alexander ringde inatt, Björn ringde inatt och Daniel ringde inatt! Alexander var full, Björn var orolig och Daniel hade varit på en dödsfest med bönder. Tur att alla lever! Vi hade det lugnt och skönt och tittade på skärgårdsdoktorn och drack öl!

Nu ska jag hitta på någonting annat i min nya bikini, spela spel eller något!

Ego

Det var fest för mig igår!

Kära Åsa

Tänk att du nästan heter rosa

 

För fem år sedan började du som sommarvikarie på Em i Örebro

vem av oss hade då i sin vildaste fantasi kunnat tro

 

att du skulle få ha hand om företagets klöver

du skulle ju bara sälja möbler!

Jonas sa, Hon är en oslipad diamant

ska vi sätta en slant?

Det var inga problem när du kom,

för du är en person som är väldigt lätt för alla att tycka om.

Plikttrogen ärlig och härlig

aldrig som en del av oss andra...besvärlig.

Att shoppa med Åsa är en upplevelse i sig,

rätt som det är blir det världens ståhej

då förstår man att hon har sett någon rosa grej

då blir hon stel som en pinne och klappar händerna och ler som en sol...

och så säger hon...

titta vilka fiiiina

de måste bli miiina

Regnjacka, pennor, gem och skor

hur ser det egentligen ut där du och Gustav bor?

Vi har varken sett din cello eller dina katter

har du kanske fler undangömda skatter?

Presenter och vackra kläder

- du är lika vacker oavsett väder.


Hon är,

en vuxen kvinna som tycker mycket om barn

hon bakar kakor och tårtor med både deg och i garn

Nu ryktas det om att du gått med i en syjunta

vi undrar hur du ska klara det utan fickplunta?!

Ja du Åsa... vår härliga lilla unika tjej

man har många gånger frågat sig

hur det kan få plats så mycket värme och kärlek i dig.

Klok, nogrann, omtänksam och glad,

superlativen kan skrivas i en evigt lång rad.

När Gustav växt upp om några år

hoppas vi att han förstår

att han har den vackraste juvelen

nu när han har bestämt sig för att strunta i elen.

En dag kanske du blir tagen på sängen

och kommer få bära en klänning som ljuvaste marängen

Sen hoppas vi att du och Gustav får

massor med små Åsor med rosa rosetter i hår.

Åsa du och Magnus är ju "bra" lika

men du vinner för du har flest gånger bjudit på fika.

Men innan vi nu fortsätter med denna fest

kan vi bara konstatera att det är du som är bäst!!!

Tillslut vill vi skåla och önska lycka till

för att du ska få det bra är det enda vi vill

men måste erkänna att det var en riktig skräll

när du nu lämnar oss för Pagelle

 

Att jag inte bölade borde jag få ett litet pris för. Kan ju tilläggas att jag har varit i en mindre dimma sedan jag sa upp mig för två månader sedan och jag är fortfarande inte ute ur den! På måndag är det alltså Pagelle och nystart. Skumt det känns!

 

Idag har jag varit ute på jobbet för sista gången, ätit tårta, druckit kaffe, kramats med alla och fått en klapp på kinden av Conny [yes, I´m gonna miss him]. Så nu är det verkligen slut. Jag bara undrar när det kommer ifatt mig! Vi får väl se! Eller, ni lär bli varse när jag panikskriver ett inlägg om ångest! ;)

 

Nu är den förbajjade fotbollen äntligen slut, ända roliga var att Kjell Bergqvist var med i studion, han är en snygg-gamling. Inte för att han är exceptionellt gammal men jag är 26. Nu ska jag hyra film!

 

Puss på er och ha en glad midsommar!


Sommarfest!

hej hej!
Idag är det sommarfest med jobbet! Det ska bli galet roligt! Jag har min rosa prinsessklänning på mig, ska ha guldskor och en liten vit kuvertväska. Just nu väntar jag på att Ella ska komma hit, hon åkte från jobbet för en stund sedan så hon borde komma snart! Vi ska till slottskrogen, tror jag!

Nu ska jag springa och korka upp en vinflaska! Hörs senare eller imorgon!

Syjunta!

Hej hej!
Idag har vi haft syjunta här hemma, Sara & Josse kom och stickade och fikade. Jag håller på och stickar en liten kofta till Saras bebis! Och Sara håller också på att sticka en tröja till sin bebis! Jag ska gå på stan någon dag och ner till Handarbetsboden (nej, jag hann inte det idag!) och köpa några mönster, garn och nya stickor. Jag har fått alla mina stickor av mamma och farmor! Skulle vara kul att ha några egna!

På torsdag måste jag åka hem till mormor och skriva räkningar också, det måste göras den här veckan så det är gjort när jag börjar mitt nya jobb sen!

Imorgon är det dags för fest med jobbet! Vi ska till slottskrogen (tror jag det heter?!) och sen får vi se! Det ska bli väldigt roligt i alla fall! Har bara liite ångest över vad jag ska ha på mig, dont know! Och inte vad jag ska ha för skor heller! Jaja, det får bli ett problem för morgondagen!

Nu ska jag nog gå och lägga mig, jag tar med mig kameran imorgon och dokumenterar så får vi se hur roligt det bli! Hihi!

Puss & kram!

Måndag!

Hej hej!
Idag har jag varit i Karlstad hela dagen, nu är hela kontoret flyttat! Och jag är så trött! Jag somnade jättesent igår för jag låg och tjolade med Gustav om livet och barn och kärleken och bröllop (stavas det så?). Han vill inte gifta sig och då blir det inga barn gjorda här! Jag kanske lever på 2000-talet men i sinnet skulle jag kunna varit född 1925! Det finns en ordning för mitt liv; hus - gifta sig - barn - leva lyckliga i alla sina dagar. Och gärna, som min psykolog säger, ett kontrakt över livet! Dvs. "Nu blir det så här och så här och så här och inget ändras med det". (Ni förstår ju alla varför, och att, jag behöver en psykolog, det är ingen hemlighet!).

Jag hittade en lapp som jag hade skrivit till mig själv sen jag blev ekonomiansvarig (och därmed satt själv inne på kontoret), det stod "Idag är det fredag, Åsa! Trevlig helg!". Jag kanske har berättat om detta något scitzofrena drag tidigare? I vilket fall som helst så fick jag mig ett gott skratt igen!

Imorgon är det lunch med bästa Ellan och Camilla och sen imorgon kväll är det dags för syjunta igen, hemma hos mig! Jag skulle behöva köpa garn men jag hinner inte imorgon, tror jag! Får se, får se! Jag vill fortfarande ha bullgarn till bullarna jag ska virka till Marias barn och jag kan verkligen inte hitta någonting bra! Har de inte på Handarbetsboden på Köpmangatan så får jag vidga mitt sökande till Nora & Lindesberg, det kan finnas där!

Nu sitter jag och väntar på att mina potatisar ska koka klart, Gustav sover på soffan (eftersom jag höll honom vaken halva natten med mitt tjat). Kissarna sitter och tittar längtansfullt ut genom varsitt fönster och allt är frid och fröjd här hemma! Jag kanske ska titta på prinsessbröllopet på SVTplay till maten?! Jag har fortfarande inte sett det eftersom jag var på dop och sen återträffen! För övrigt så blev jag stämplad av en stilettklack på mellantån på vänsterfoten = blå/gul/grön prick över hela tån samt en obehaglig knöl - slutsatsen är att den förmodligen är bruten. Men vad gör det! Jag har ju fyra till och den där ynkliga lilla tån gör ju ingen nytta ändå.


Ursäkta den äckliga tåbilden!

Trevligt att visa min mat sen! =) Den är klar nu i alla fall!


The Old days

Hej hej!
Igår var jag på klassåterträff från högstadiet. Jag har inte haft kontakt med någon förutom Elin på tio år. Det var skumt och samtidigt väldigt roligt att träffa alla igår! Kändes skitkonstigt att alla man inte hade någon som helst relation till för tio år sedan nu var vuxna och behandlade alla andra som vuxna! Så idag har jag varit på min kusin Elins födelsedagskalajs och efter det var jag bara tvungen att städa i förrådet! Jag har rensat ur halva förrådet... Slängt en sopsäck full med skit och ska slänga fyra till men det var fullt i soptunnan. När jag var där nere hittade jag i alla fall en tavla som jag fick av min kompis Anders på gymnasiet. Den är så fantastisk och jag tror inte att jag fattade att den var det just då när jag fick den. Jag var 18 (fick den i födelsedagspresent) och fullt upptagen med att "vara vuxen" så säker i mig själv och min identitet men när jag tänker tillbaka - verkligen inte! En osäker liten glasögonorm! =)

Åsa som fyllt arton
Glöm aldrig att leva villkorslöst
så som man bara gör när man
har barnet kvar i sig. Bli aldrig
vuxen på riktigt. Snälla. Älska.

Vuxen är du nu. Enligt staten, men vad vet den?

Hoppas du vet det jag vet; du betyder ruskigt, vackert mycket för mig.

Coldplay - For you.

Jag önskar med hela min själ att du får ett lyckligt liv här på jorden och att jag fick dela lite av min tid med din.

Solen skiner på den som tror på det men idel solsken ger öken.

Lev dagen när den kommer, lev den inte efter, inte före.

Älska!

Se skönheten, dela skönheten med andra.

Skratta!

Glöm bort allt.

Gör allt du vågar och inte vågar.

Njut.

Du är nog den som mest gör min tid på Kvinnersta dräglig, till ett riktigt nöje. Tack.

Det finns inget som är för svårt för att man ska våga prova.

Njut, skratta, älska.

Med tanke på hur länge vi lever så är man död väldigt länge.

Se världen.

Jag älskar dig.

Livet är vackert, glöm allt utom skönheten, värmen.

Din själ lyser genom dig. Kärleken.


Allt detta stod runt ramen i tavlan och mitt i tavlan satt ett kort på en ensam napp. Och bredvid nappen satt annonsen som jag skrev först "Åsa som fyllt arton". Vilken kille... Han gillade mig! Och på baksidan av kortet stod en gång till att han älskade mig. Ja, alla utom jag hade fattat att han var kär i mig.

Dancing queen

Hej hej!
Nu har jag druckit ett glas rött & sjungit till Summer-party-singstar och ABBA-singstar! Det är fantastiskt hur Abba slog igenom jag kan ju visserligen bara svara för mig själv men jag kan i stort sett alla låtar! Finns det någon grupp som har haft samma genomslag? Jag kan visserligen nästan alla Roxettes låtar utantill och jag slår vad om att Lollo kan alla Kents låtar utantill men nästan alla människor vet ju vilka Abbas låtar är. Okej, slutpratat om det!

Idag har jag flyttat hela kontoret till Karlstad. Vi jobbade lite, Marina och jag och vi saknade en massa pärmar, jag tänkte att jag måste ha glömt ett helt hyllplan med pärmar i Örebro. När jag kom hem så åkte Gustav och jag och köpte mat på Rosalies och när vi kom hem kom jag på (!) pärmarna låg i bakluckan. Borde varit ett ställe jag kommit på men tydligen inte... *suck* men så kan det ju vara!

Idag har jag pratat med min mormor, hon var så glad att jag ringde så det riktigt värmde i hjärtat. Jag ska dit nästa vecka och skriva lite räkningar, tror jag! Bäst att få iväg dem så snart som möjligt, sen är det midsommar och sen är det snart de sista!

Snart börjar jag verkligen på mitt nya jobb! Det ska bli så spännande! Men nu ska jag titta på Mamma Mia så gott a go! =)

Kramar på er!

Ikväll - SATC!

Oo vad roligt det ska bli! =D Jag har svarta byxor, glansig champagnefärgad, kortärmad skjorta och högklackade svarta sandaletter!

I am Charlotte

Och imorgon är det syjunta hos Sara, gud vilken rolig vecka som har börjat! ♥

Söndag!

Hej hej!
Idag är det söndag och fyra dagar innan hela mitt kontor med dator och hela kittet flyttar till Karlstad! Två månader har gått sjukt fort. Jag slutar dock inte officiellt förrän den 24:e! Så fyra dagar kvar i örebro, nio dagar kvar totalt! Lite ångest ska man ha efter drygt fem år på samma ställe! Jag fattar inte att det är över fem år sedan jag klev in på EM för första gången, efter några om och men fick jag sommarjobbet och började plugga in hela EM-katalogen för att kunna sortimentet. Sådan är jag, jag gillar inte att inte kunna allt. Jag fick extrajobb och tog allt jag kunde få, jag hade nog inte många lediga dagar unde de åren men jag såg jobbet som min hobby! Något annat än skolan. Sen fick jag en fast heltidstjänst som säljare och hann inte jobba länge som säljare innan jag blev erbjuden jobbet som ekonomiansvarig. Och där har jag varit i över två år nu! Sedan slutet av februari 2008, 2 år och 4 månader. Nu är det alltså dags att vandra vidare i livet och ta klivet in i klädbranschen! Weii! Det kommer bli så vansinnigt roligt!

Jag gillar mitt liv!

Idag är det alltså söndag! Jag håller på och tvättar, vår tvättmaskin gick ju sönder så idag blev det tvättstugan men det gör inget för den är så fin och trevlig! Ända är väl att man blir lite fast hemma och inte kan sticka iväg men det är lugnt! Jag ska inte göra någonting på eftermiddagen ändå!

Nästa vecka händer massor med saker! På tisdag är det äntligen Sex and the City 2 - time med flickorna! Gud vad roligt det ska bli! Sedan är det flytten av kontoret till Karlstad på fredagen, lördag ska vi på dop klockan 14.00 och sedan ska jag vara ute i Frövi klockan 17.00 för 10-årsjubiléet efter vi gick ur nian! Tänk vad gammal man är! Sedan avslutas veckan med kalas hos min kusin Elin, som fyller år! Då får vi se Alma och lilla Ture igen, Alma som är snart tre år och Ture som är född i februari i år. De är små änglar!

Nu är det dags för mig att planera veckan lite! Min alldeles egna lilla hysteri!


Tuesday!

Helloo!
Idag vaknade jag på rätt sida, allt har gått som smort, fått massor gjort på jobbet och, ja, en bra dag helt enkelt! Jag åkte till mormor med dammsugarpåsarna och trosorna och hon behövde handla så det gjorde vi! Jag hittade också svart marsipan på parkhallen! Tur! Började bli lite nervös!

Nu sitter jag på vår balkong och njuter av en nedgående sol! Life is good! Magnus och jag pratade idag och det fick mig att börja fundera! Det är så lätt att ta för givet det man har, att tycka synd om sig själv när man har lite motgångar och det är så många som är avundsjuka på vad andra har så att livet blir ett bittert lidande. Vi kom fram till en teori om att man har det så bra så man skapar sig själv problem, för att rättfärdiga att man mår dåligt, fast man egentligen inte har så mycket att må dåligt över! Nu menar jag inte att förringa problem, för det är klart vi har problem fast man lever i ett välfärdssamhälle, det jag vill säga är att man inte ska fokusera så mycket på det man inte har utan på det man faktiskt har! Så nu följer en lista över saker jag är tacksam över.

♥ Min Gustav
♥ Mina katter
♥ Att jag är frisk
♥ Att jag har tak över huvudet
♥ Att jag har ett jobb att gå till varje dag
♥ Att jag vet att jag är min lyckas smed, det är mig det hänger på att mitt liv ska vara bra, ingen annans
♥ Att jag har mat på bordet varje dag
♥ Mina arbetskamrater
♥ Att jag är jag och jag är stolt över mig

Sen har man ju hundratusen saker mer man är tacksam över men det här var basic! =) Nu funderar jag på att ta in kissarna från balkongen och kanske plugga lite matte! Jag skulle behöva det, jag har fastnat på en uppgift på math.se och det retar mig till förbannelse. Ett enda fel! Och det gör att jag inte kommer vidare! Bajs.

Vi hörs kanske imorgon! Då kommer Sunes första matte hit och ska hälsa på! Det ska bli roligt, han har ju blivit såå stor!!

Kramar Åsa

RSS 2.0