Fredag!

Haha! Jag kan nog inte sluta blogga, jag har hållit på så himla länge!

Åå jag sitter och tittar på Australia i min ensamhet, Gustav är iväg på fest och Anna har varit här men cyklade hem alldeles nyss! Vi har haft tjejmys - ätit mat från Saigon och kollat på en massa bra filmer. Det här var verkligen ladda batterierna och så en massa tjejsnack. Det är alltid trevligt! Vi har sett Mona Lisas leende, Rumor has it och Dirty dancing och nu tittar jag alltså på Australia.

I dag har jag jobbat en liten stund sen gick jag på stan i mitt eget sällskap - jag trivs att göra det. Jag tycker om att springa ut och in i affärer som jag själv vill. Jag gick upp och hälsade på Ella på Esprit och hämtade ut biljetterna till Bröstcancergalan på konserthuset på söndag [jag läängtar ♥ massor med bra musik] och sedan tog jag en tur upp på mammas nya jobb, det var roligt! Så fint rum med alldeles nya gardiner, skrivbord och allt var så fint! Ljust och fint! Stora fönster och jättestort, sprillans nytt fikarum.

Nu ska jag fortsätta sticka på min halsduk och kolla klart på Australia! Sedan måste jag faktiskt hitta min kamera också, jag har lagt den någonstans och jag minns verkligen inte var! Jag hade den när jag kom hem från Norge och kunde inte lägga in korten eftersom datorn hade kraschat och när datorn var fixad [av bästa Gustav ♥] så var kameran borta. Väldigt ironiskt och jag har skrattat en stund åt det men nu vill jag hitta den!

Ha en trevlig fredagkväll!

Kram Åsa

Lägga ner eller stanna kvar?

Hej hej!
Jag sitter och tittar på Alice i underlandet och har just laddat ner msn till min dator. Den är nyformatterad efter att jag fick virus av någon form... Ett elakt virus - det gick inte ens att starta den tillslut! Men nu är den fit for fight och jag känner mig väldans nöjd, förutom några bilder som försvann. Men vad gör väl det - tur att jag är en facebook-nörd och har laddat upp några där! HAHAHA! Futtervaken = Johnny Depp dansar på slutet! Gud så bra den här filmen är! Love it.

I morgon är det klubbdop hos Camilla, på fredag kanske jag jobbar hemifrån, det ska bli skönt! Jag behöver faktiskt dricka kaffe i pyjamasen! Och jag kanske är mer kreativ hemma, vem vet?! =)

Jag funderar på att sluta blogga, faktiskt! Det känns inte så meningsfullt längre! Eller så ska jag ha en temablogg med till exempel min virkning... Eller nåt! Nu ska jag titta på ensam mamma söker!

Kram Åsa

Core

Hej hej!

Idag har jag köpt vantar till Gustav - han höll på att frysa händerna av sig, stackarn! Jag köpte också mina allra första tubsockar - någonsin! Jag hatar tubsockar, de är fula och obekväma... Men de här som jag köpte var jättesköna. De är från barnavdelningen. Efter jobbet gick jag till Friskis för ett Core-pass med Therese, Lisa & Maria! Nyhittade tjejer! Therese går i samma klass som Gustav och de andra två är hennes kompisar som vi träffade när vi var där på middag för några veckor sedan. Jättetrevliga tjejer! Nu känner jag mig helt slut i rygg, mage och i benen! Jag tror jag tog i med muskler som kanske skulle vara avslappnade men det gör ju inget! Då får man bara en mer effektiv träning! =D

Puh, nu höll jag på att göra bort mig. Bokade just spinnpass med Robin på torsdag och då ska ju jag till Camilla på klubbdop! Då kan jag inte spinna alls! Jag går till friskis på lördag och kör lite gym istället. Alex (lillebror) och jag åker nog till Marieberg på lördag, ska bli roligt att träffa honom! Han ska få köra runt mig i sin lilla Peugeot! Som en pensionär ska jag sitta där i framsätet och låta mig köras från dörr till dörr. (Ja, alltså inte inne på själva köpcentrat...)

I morgon ska jag äta lunh med EllaBella och sedan kommer Alex och Andreas in till Örebro, Andreas fyller år i morgon! =D 20 år blir han, den lilla pojken! =D

Nej, nu väntar duschen och sedan hängning av en maskin med tvätt!

Kram Åsa

Slitsamt

Hej hej!
Jösses vad slitsamt det är att vara ute och flänga! Idag är jag en riktigt trötter som inte alls haft huvudet med sig men det har gått rätt bra ändå! Jag har dessutom shoppat - tre toppar på Pagelle! En illrosa, en illgrön och en himmelsblå. Jättefina! Jag har dessutom haft systuga här hemma på vardagsrumsgolvet nu i kväll och sytt in en massa kläder. Jag är en liten människa och kläderna är stora, från många affärer. Tur att jag inte har tummen mitt i handen, och tack pappa för min älskade symaskin! Det är nog inte jättemånga symaskiner som är så flitigt använd som min är. Jag har ändå bara haft den sen jag tog studenten... Ehrm, sju år. I'm getting old, people!

Den 28:e oktober har jag haft mitt körkort i åtta år och den 4:e november har jag känt Gustav i fyra år. Fast det känns längre, både Gustav och körkortet! Skumt!

Gustav och jag har lite Sagan om Ringen-maraton, i går såg vi halva första delen och i dag såg vi andra delen och har börjat på andra filmen. Ruskigt bra! Jag gillar tvåan bäst, tror jag!

I dag fyller Louisen år! 25 år på jorden! Det är stort, mina vänner! Jag har skickat sms och pratat med henne och jag skulle ha lagt på ett kort också men jag har lyckats slarva bort det. Jag hade skrivit det och allt men jag vet verkligen inte vart jag har gjort av det! Det kommer väl fram såsmåningom! Om du läser det här, Lollo, så vet du att jag tänkte ett steg till, i alla fall! =D

Jag funderar på om jag ska överge Sagan om Ringen och lägga mig i sängen och titta på Ensam mamma söker på Tv3-play! Jag missade det i går eftersom vi fortfarande inte har någon tv. Och den där nedrans boxen har inte kommit i dag heller. Dock såg jag en massa kabel i trapphuset - de håller på att dra in fiber i huset. Det gillar vi! Det gör ju inte mycket åt vår tv [speciellt inte nu - precis nu!] men det är ju bra internet! I morgon ska jag hämta ut en kjol som kommit på posten från H&M [de kläderna behöver jag inte sy in!] sen vet jag inte vad jag ska göra riktigt! Virka klart kakorna till Marias kompis, kanske! Jag behöver bli klar med dem nu! Och det stressar mig!

Nej, nu ska jag borsta tänderna och lägga mig i sängen!

Kram Åsa

WTF!

What is up med mig och mat? Nu sitter jag på bussen på väg hem från Oslo och är hungrig som en varg igen! Jag åt två mackor hos Hanna och Jörgen och tänkte "jag tar kaffe på stationen sen" mm jo, jag kom ju preis i tid för att hoppa på bussen så något kaffe hann inte köpas! Huvudvärk deluxe och dessutom är jag hungrig igen! Men vi ska stanna och byta chaufför i Karlstad och då tänker jag att man kanske kan få gå av och köpa kaffe och en liten macka?!

När jag äntligen kom fram i fredags så började jag gå, med all min packning, åt samma håll som alla andra tågresenärer gick och tänkte att jag får nog ringa Hanna när jag hittar en liten bänk så jag kan ställa ifrån mig min väska! Och helt plötsligt hoppar två figurer fram bakom en pelare och skriker ÅSA! Sen hade de värsta lilla dansen som de hade övat in (lång väntan på mitt tåg som var så sent?!) med mina bokstäver [ett Å ett S och ett A]♥. Nu grinar jag nästan en liten skvätt - de här tjejerna betyder allt för mig. Bättre vänner finns inte!

Vi åkte hem och åt sushi, kungskrabbor och drack vin. Massor av vin, blev det visst och jag somnade väldigt gott på luftmadrass bredvid Maja!

Lördagen ägnade Maja och jag åt att ta oss in till Oslo med tunnelbanan och gå på stan en liten sväng, Maja köpte en förlovningspresent till Hanna och Jörgen och vi gick upp och ner på Karl Johans gade (tror jag den heter!). Sedan kom Hanna och hämtade oss och vi körde upp till Holmenkollen, bilder kommer därifrån. Helt fantastiskt! Vi köpte deras berömda äppelkaka [jag gillade den inte!] och en krömbulle och en chokladbulle. Chokladbullen var förmodligen det godaste jag ätit i hela mitt liv! Måste prova att göra själv! Kan inte vara så svårt!

På kvällen åt vi hummer, skaldjur (förstår ni att i Norge kan man få räkor för 25,-/kg? Stört att de inte bara äter skaldjur!) och sedan gick vi ut med intentionen att dansa. Efter ett par slibbiga gubbar, ett trångt dansgolv och dålig musik gick vi och tänkte ta en tunnelbana hem. Det gick mindre bra. De hade stängt! Så vi åkte taxi och det gick ju också bra! Lite dyrare bara eftersom vi hann köpa tunnelbanebiljetter först också.

Nu är jag alltså på väg hem, sitter på Swebus och ser fram emot att komma hem! Ska bli skönt att duscha och jag längtar lite efter varm mat! Så jag sitter och funderar på vad jag ska laga!

Nu ska jag försöka sova några minuter så att vi kommer till Karlstad snart! Allt verkar hända i Karlstad. Mackorna åkte fram på tåget i Karlstad och på bussen byter de chaufför och rastar i Karlstad. Värsta knutpunkten i Värmland. Kan för övrigt också säga att jag har lättare att förstå norrmännen än en tjej som kom från Molkom. Det var ju lite roligt!

Kram Åsa

Tåg

Hej på er!
Nu var det länge sedan jag bloggade igen! Nu är jag på resande fot igen och denna gång bär det av till Oslo, till käraste Hannan! Majsan är redan där och de "gör" Oslo, tror jag! Jag har haft en superstressad dag! Och tillråga på allt gjorde jag fel på jobbet det sista jag gjorde och det är så tråkigt på en fredag! Hade det varit en annan fredag skulle jag gått tillbaka och rättat upp det hela men den här fredagen hade jag en tid att passa, skulle man ju kunna säga! Jag hann knappt äta, jag försökte trycka i mig makaroner och korvstroganoff vid skrivbordet, till lunch men det smakade liksom inte! Dessutom fick jag sitta där halvt avklädd eftersom jag inte ville ha någon form av tomatsås på min vita skjorta. (Minns tydligt första gången jag fick följa med EM till Jönköping och hällde kaffe på min cremeförgade skjorta klockan 09:15 på morgonen. Kul att gå med den hela dagen sedan, det ger ett extremt seriöst intryck!) I alla fall så åt jag kanske två eller tre tuggor av min matlåda, detta resulterar nu i att jag är hungrig som en varg och de har ingen restaurangvagn på tåget! Och jag ska till Oslo! Och är i Degerfors nu! I Karlstad skulle de plocka fram mackorna, halleluja! Jag väntar med spänning på det, jag.

I Hallsberg hoppade det på en "hund" på tåget. (Med sin husse, alltså!) citationstecknen eftersom det är en mindre best! Konduktören frågade "Vad är det för ras? Korthårig björn?". Fick ett skrattbryt för mig själv här borta, det var hysteriskt kul! Och killen svarade med ett rasnamn men jag minns sjutton inte! En tass är lika stor som Selmas huvud! (Alla äter runt om mig! Nu snor jag snart killen framförs banan! Ser grön och god ut!)

15:48 gick tåget från södra stationen i Ööörebro! 15:41 gick jag från lägenheten. Tur vi bor 30 meter från stationen. Jag fick till och med stå där och vänta! Sen var det byte i Hallsberg men nu kan jag sitta på samma ställe ända till Oslo! Ska bara gå och kolla till min rosa resväska så att den står där jag lämnade den! Jag har också satt i pluttarna i hålen som låser dragkedjan men kom just på att jag nog inte har snurrat på siffrorna så det är bara att trycka på knappen så kommer man in. Klantigt när man har kodlås!

Jag var borta i "restaurangvagnen" innan och skulle kolla om de hade något att äta och när de nu inte hade det så köpte jag en chokladkaka och en kopp kaffe. Så godiset har jag nu ätit upp [och mår FYI lite illa] kaffet är också slut och mår för den sakens skull också lite illa. Kaffe i en tom mage är ganska hårdsmält! Men nu ska jag sluta klaga över min hunger och istället kanske koncentrera mig på att sticka? Jag har med mig garn och stickor och planerar att hinna massor! Jag har några timmar framför mig här på tåget!

Jag måste berätta en sak till och det är det här som gör att jag tycker det är lite obehagligt att åka kollektivt. Folk hostar, och de hostar rakt ut utan den minsta hänsyn till om andra människor råkar ha bacillskräck. Och man behöver inte ens ha bacillskräck för att tycka det är äckligt när någon hostar. Jag har utsläppt hår idag, när jag ska ha utsläppt hår ser min rutin ut såhär; tvätta håret med shampoo och balsam tar cirkus femton minuter eftersom jag måste göra det i etapper när det är så långt, inpackning femton minuter, jag måste föna mitt hår jättenoga eftersom det är så tjockt att om jag låter det självtorka så möglar det, det tar 30 minuter, jag plattar håret också, det tar 30 minuter. Hela min hårrutin tar alltså en och en halv timma. Allt det jobbet får jag göra om i kväll eftersom en människa hostade, inte en gång utan upprepade gånger, rakt ut, rakt i nacken på mig. Inte okej! Jag var helt övertygad om att det var blött i håret på mig när jag kände [som tur var var det inte det och det tackar jag ödmjukast för]. Människan som hostade stod också otrevligt nära mig och tryckte sig mot min rygg, det gillar jag inte heller. Jag ogillar kroppskontakt med människor jag inte känner.

Nu ska jag gå och ställa mig i kön till kiosken så jag står där när de plockar fram mackorna och jag hoppas att ingen bakom mig tänker hosta. Risken finns att jag får ett psykbryt!

Trevlig helg på er! ♥

Kram Åsa

Ensam hemma

Hej hej!
Jag är ensam hemma i dag igen! Jag har lagat stuvade makaroner och korvbollar - barnmat men det är gott! Till det har jag saltgurka, snabbsaltad, såå gott! I morgon blir det en stockholmstur igen - som sagt! Och i dag är en historisk dag! De har tagit våldtäktsmannen, eller han är på sannolika skäl misstänkt och det är ju jättebra! De säger dessutom att han är ensam - det finns alltså inte en till serievåldtäktsman utan det är bara en. Skönt det! Men man kan inte slappna av helt ändå, det finns säkert fler läskiga människor ute och det är farligt att tro att det är lugnt nu. Tror jag!

Nu ska jag virka lite!

Paus

Hej hej!
I dag har jag en paus i virkandet eftersom jag håller på att frysa labbarna av mig när jag cyklar till jobbet på mornarna! Så jag stickar vantar! Men i morgon är jag pået igen! Och jag tar nog med mig min lilla prinsesstårta när jag ska till Stockholm [igen] på onsdag!

Jag är kontorsskadad! Och otränad! Jag har träningsvärk i tummen och i dag kom jag på varför; häftapparaten. Jag är en flitig användare av häftklamrar, förstår ni! Jag häftar ofta och gärna! Tur att jag inte häftar så ofta hemma!

I dag har jag jobbat och inte tränat. Jag har inte tränat på evigheter vilket gör att jag har en liten liten prestationsångest där men det ska nog ordna sig! Man måste släppa lite på sina krav ibland och bara göra sånt som känns bra! Som att sticka... och laga chili con carne! Det har jag gjort idag och det har jag längtat efter och det var gott! Gustav har hjälpt Jens att sätta upp en fläkt. Det gick visst inte alls så bra, hörde jag!

Nu måste jag måla mina naglar, de har flagat. Rött, blir det nog i dag! Eller lila! Men det ska jag inte föra någon längre diskussion om! Jag ska stänga av datorn, tv'n och lägga mig i sängen och måla de där förbajjade naglarna.

Ps. jag hoppas de har fått fast våldtäktsmannen, de har tagit en av dem i dag och han är misstänkt. Lena på jobbet hade köpt överfallsspray, kanske skulle göra det?! Och mormor tyckte jag skulle åka buss eller taxi till jobbet. Det tar tre minuter att cykla för mig. Jag skulle få gå längre om jag åkte buss än vad jag får göra när jag cyklar, trots att jag sitter mitt uppe på stan!

Sängen!

Sov gott! :)

Fixardag

Hej hej!
I dag har jag fixat hela dagen! Hela dagen är aningens överdrivet eftersom jag sov över lunchen, vi var på fest i går, ska tilläggas! Inte jättesent, blev det men vi kollade på klipp från Percy Tårar på you tube. Galet roligt!

Fast det blev konstigt att blogga om något roligt när jag bölar så tårarna sprutar rakt ut [Ps I love you går på fyran och den var ruggigt sorglig!] Jag har inga nerver för snyftfilmer! Gustav skrattar alltid åt mig! =) Hur dör han? jag var inte med från början här! Hjärntumör, läste jag nu!

I dag har jag alltså fixat, det var det jag började prata om! Jag har bytt snören i persiennerna! Någon som gjort det någon gång? Det är lite pilligt, vill jag lova! Men det blev fint! Och jag har bytt krokarna som man låser dem när de är uppdragna! Sen har jag putsat fönster, satt upp lite hyllor och grejat en massa! Tvättat en miljon maskiner med tvätt [känns det som] och jag höll på att förlora Sune. Jag höll på att dra om de där trådarna och han var rädd för mig för jag råkade nästan kliva på honom tidigare så han låg i sovrummet. När jag kikar till nedåt så står han på utsidan av fönstret på fönsterblecket och balanserar. Jag fick världens fart, rusade ut på balkongen för att nå honom och fick tag i honom. Det verkade som att han hade andra planer för han rev mig ordentligt på armen!

I kväll blir det lugnt! Vi har ätit ugnsstekt falukorv och makaroner och nu ska jag måla naglarna och sen virka lite!

Men gud! Den här filmen var det värsta jag varit med om! Fy vad hemskt!! Jag ska fortsätta gråta här och måla de där naglarna! I morgon blir det Vingåker med svärmor & Anna ♥.

Puss & hej!

Busan

Stor & Liten

Bagare Åsa bakar bara bruna bullar av... garn.

Födelsedagskalas är ju kul!


Dammsugare...

...har jag virkat två stycken idag, jag ska virka två till, tre ballerinor, och en hel drös med prinsesstårtor. Jag åker till el Stockholmo i morgon så jag tar kanske med mig lite garn & en virknål och påtar lite!

Nu sitter jag och äter Falu rågrut -naturellt- för att jag var så jäkla godissugen! Jag åt också upp en halv burk oliver och det var ju gott!

Anna & Fanny var hemma och åt med oss, det är så mysigt när de kommer ♥. [På tal om att älska oliver, Fanny är lite [läs mycket!] förtjust i oliver!] Fanny var liite trött i dag, kom igång lite när hon fick diska men när vi hade ätit kom hon igång på riktigt. En nej-dag var det idag! Får se om det är en ja-dag nästa gång vi ses!

HAHAHA! Lite sällskap är väl det roligaste programmet på läänge! Gubben från Säffle är ju dörolig! Det går på vår tv nu, innan såg jag på CSI! Jag kollar visst mer på tv än jag tror! =) Jag funderar på att köpa de resterande Desperate Housewives-boxarna! Jag har två och hänger inte alls med på tv i serien! Det sabbades när jag jobbade i butiken, tror jag bestämt! Men det är ju länge sedan nu och nuförti'n jobbar jag ju kontorstider! [STELLAN HÅNGLAR I LADAN! Jösses! Lite sällskap...]

Nej, nu är det sängen! Sov gott!

Gråt & tandagnisslan

Hello!
Nu har jag suttit här och bölat en liten stund, min cello gick sönder. Så nu måste måste måste jag lämna in den på lagning och det kan kosta multum! Suck suck suck... Jaja, den står i alla fall här och jag kan njuta av skönheten [fast utan stallet] ♥.


TYPISKT!!

Det var hattfest i går! Det var jättekul! Dock gick vi till Ritz efter festen, inte lika kul! Jag ville till Strömpis, tror vi hade haft roligare där! Men man vet ju aldrig!

Jag & Anna


Gustav tyckte jag hade en tanthatt! Och det asgarvet han fick till innan jag gick gör att jag tror honom! Det var en tanthatt! Meen vad gör det? Vi hade i alla fall roligt på festen och alla hade ju hatt! Eller huvudbonad! =D

Söndagkvällar är verkligen min tv-kväll! Jag tittar inte speciellt mycket på tv, jag har det på i bakgrunden ibland när jag virkar men söndagar gillar jag tv:n! Klockan åtta är det Ensam mamma söker [det är roligt! =D] sedan är det Irene Huss - grymt bra serie! Fast det är sista avsnittet i dag. Guldkalven, tror jag det hette! Får se vad som kommer nästa söndag då! Jag hörde att Johan Falk skulle komma tillbaka! Det var också helt okej!

Nej, den sista kanelbullen väntar på att bli klar och snart börjar Irene Huss igen! Så det är bäst jag slutar skriva! Kanske skulle ta mig en liten macka också, jag är hungrig igen!

Trevlig söndagkväll på er! =)

Fredag...

...är det idag! Jag blev visst kvar på jobbet idag ändå, fast jag skulle gå tidigare! Gustav ringde kvart över fyra och frågade var i hela fridens dar jag var. Ja, det kan man ju undra!

Jag stod i kassan i går kväll, modevisning! Så jag var hemma strax efter tio och så upp kvart över sex och på Java klockan sju i morse. Nu känner jag mig en aning slut! Jag skulle lätt [lätt] kunna somna i soffan såhär vid åttatiden! I morgon måste jag upp lite vettig tid, köpa en sista grej till Sebbe som fyller år i morgon för att sedan åka hem till R-hammar vid tolv. Lunch, tror jag bestämt att det blev. Simon och Gustav ska också med ♥. Det gillar jag!

I morgon kväll är det hattfesten som det känns som att jag tjatat om överallt, det ska bli jättekul! Nu ska jag köra SingStar med mig själv, tror Gustav Wow'ar och då kan jag ju göra sånt som låter illa utan att han hör [han har hörlurar...] =).

Tjejsingarna var alltså på Java för frukost i morse! Såå kul att träffa dem! I slutet av oktober har vi klubbdop! Guud så roligt! =D

Okej - SingStar! Hörs i morgon!

RSS 2.0